Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Disiplin Kurulu, eski başkan Mertoğlu hakkında kararını verdi

Disiplin Kurulu, eski başkan Mertoğlu hakkında kararını verdi

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoğlu hakkında kararını verdi. Disiplin Kurulu, Mertoğlu’na, aralarında Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in de bulunduğu partililere sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle ‘kınama’ cezası verdi. Kararın hiçbir somut delille güçlendirilemediğini ve yerelde parti içi muhalefeti itibarsızlaştırmak ve yok saymak için alındığı savunan Mertoğu, Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz edeceğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 11.07.2020 - 17:19

EGEPOSTASI-  CHP Çiğli İlçe eski Başkan Zeynel Mertoğlu, sosyal medya üzerinden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, Meclis Üyesi Hüseyin Çetin, üyeler Sebahat Issi ve Okan Er'e hakaret ettiği iddiasıyla CHP Çiğli İlçe Başkanlığı tarafından disipline gönderilmişti.

İlçe başkanlığından gelen disiplin dosyasını inceleyen İzmir İl Başkanlığı, İlçe eski Başkanı Mertoğlu’nu "tedbirli olarak kesin ihraç" istemiyle disiplin kuruluna sevk etmişti..

9 Temmuz’da savunması alınan eski başkan Mertoğlu hakkında İl Disiplin Kurulu kararını verdi. Disiplin Kurulu, oy birliğiyle Mertoğlu’na "kınama" cezası verdi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Mertoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“Sevgili partili yoldaşlarım, beni arayıp, mesaj atan yanımda olduğunu ileten tüm dostlarıma saygılarımı sunarım... İl Disiplin Kurulumuzun oy birliğiyle aldığı karar ile kınama cezası almış bulunmaktayım. Kanaatimce hiçbir somut delille güçlendirilememiş, yerelde parti içi muhalefeti itibarsızlaştırmak ve yok saymak için alınanan bu karara Yüksek Disiplin Kurulu’na itirazımı yapacağımı bildirir, tüm dostlarıma sevgi ve saygılarımı sunarım...”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.