Dolar 32,5441
%-0.01
Euro 34,8284
%-0.11
Altın 2.429,280
%-0.03
Bist-100 9.710,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikkat! Çöl tozu tüm Türkiye’de etkili olacak

Dikkat! Çöl tozu tüm Türkiye’de etkili olacak

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros çok önemli bir uyarıda bulunarak, "Atmosferik model sonuçlarına göre çöl tozu hafta boyunca batı illerinden başlayarak tüm Türkiye’de etkili olacak. Yağış alan bölgelerde çamurlu yağmur ile etkisi daha fazla görülebilecek" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.05.2019 - 17:44

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, Sahra Çölü'nden havalanan tozların hafta boyunca etkili olacağını kaydetti.

Toros, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Modelleme Takımı değerlendirmelerine göre 3-4 bin kilometre uzaklıktaki Batı Afrika başta olmak üzere Sahra Çölü'nden havalanan çöl tozlarının Türkiye semalarına ulaştığını anlattı.    

Çöl tozunun batı bölgelerinden başlayarak hafta boyunca tüm Türkiye'de etkili olacağını dile getiren Toros, "Atmosferik model sonuçlarına göre çöl tozu hafta boyunca etkili olacak. Yağış alan bölgelerde çamurlu yağmur ile etkisi daha fazla görülebilecek." ifadelerini kullandı.  (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.