Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'de çevre isyanı

Dikili'de çevre isyanı

İzmir'in Dikili İlçesi Salihleraltı Mevkii'nde yaşayan vatandaşlar, yağmur suyu tahliyesi kanalına son günlerde foseptik ve hayvan pisliklerinin karışarak denize akıtıldığını öne sürüp, tepki gösterdi. Vatandaşlar ayrıca sahilde kıyı kanununa aykırı çardakların kurulduğunu öne sürerek önlem alınmasını istedi. Hem kirlilik, hem işgal

  • Ege Postası
  • 20.09.2017 - 11:26

Dikili'nin Salihleraltı Mevkii'nde yer alan Simkur ve Nemka Sitesi önündeki sahilden denize pis su akıtıldığını iddia eden vatandaşlar yetkililere seslendi. Yoğun yağmur sonrası biriken suların denize tahliyesi için önceden bölgeye kurulan kanallara son bir yıldır foseptik ve hayvan pisliklerinin akıtıldığını söyleyen vatandaşlar, önlem alınmasını istedi. Vatandaşlar ayrıca sahilde kıyı kanununa aykırı olarak yapılan çardaklara da tepki gösterdi. Çevre sakinlerinden konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Oyal Topal, "Belediye ve ilgili kamu kuruluşlarının çevreyi kirleten kanal konusunda gerekli hassasiyeti göstermesini ve kıyı kanunu uygulanması konusunda gerekli özenin gösterilmesini istiyoruz. Buraya yapılan kanalın amacı sel sularının giderilmesini sağlamaktı. Ancak son bir yıldır hayvan atıkları ve fosseptik akarak denize karışıyor. Bu konuda defalarca şikayette bulunduk ancak bir şey yapılmadı. Pis kokudan ve deniz kirliliğinden şiddetle şikayetçiyiz. Bu Dikili'nin mavi bayrak plajlarına zarar verir. Ben 70 yaşına geldim böyle bir şey görmedim. Denizimiz kirletiliyor, sahillerimiz işgal ediliyor, eşit kullanım hakkımız gasp ediliyor" dedi.

Sahilde eşit kullanım hakkının gasp edildiğini de söyleyen Topal, "Sahilimizde kıyı kanununa aykırı olarak çardaklar yapıldı. Bu çardakları kimlerin yaptığını bilmiyoruz. Gerekli yerlere sahilimizin işgal edilerek, eşit kullanım hakkımızın gasp edildiğini bildirdik. Burada yaşayan çok sayıda vatandaş var. Herkes kafasına göre çardak yaparsa ne olu? Birisine izin verilirse her site bunu yapar. Yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.

Çevre sakinlerinden bir şirkette yöneticilik yapan Kubilay Ulu ise, "1990'dan beri her yıl oraya tatile giderim. Ve her yıl buradan numune alıp, İstanbul'da bir laboratuvara getiririm. Her zaman temiz çıkardı. Bu yıl yine numune aldım. Ancak sonucu bu sefer farklıydı. Numuneden koli basili çıktı" dedi.

Ulu, çevre sakinlerinin artık burada denize girmediğini ve 500 metre ileride denize girdiklerini de sözlerine ekledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.