Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'de büyük coşku

Dikili'de büyük coşku

Kutlamaların ilk adresi Erdal İnönü Stadyum'u oldu. Kentin gençlerinin dans ve geçiş gösterileri herkes tarafından büyük beğeniyle izlendi. Ardından siyasi temsilciler ve STK’ların Dikili Atatürk Meydanı'na çelenk sunumu ile devam eden kutlamalar akşam fener alayı ve Grup Günebakan konseri ile son buldu. 

  • Ege Postası
  • 20.05.2019 - 08:51

Atatürk Meydanı’nda sahne alan Grup Günebakan konseri öncesinde coşkulu kalabalığa seslenen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, milli mücadelenin 100. yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutladıklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki önemli olaylardan biri Atatürk’ün Samsun’a ayak basışıdır. Türk milleti, Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıkar ve kurtuluş yolunu açar. Onun yakmış olduğu özgürlük ateşi tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretle tek yürek olarak giriştiği milli mücadele zaferle taçlandırılmıştır. Bugünse o unutulmaz zaferin 100. yılını kutlama şerefine nail olmanın mutluluğu içerisindeyiz ” dedi. 

“Dikili’nin gençlerine güvenim tam”

Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözünü hatırlatan Başkan Kırgöz, Dikili’nin gençlerine duyduğu güvene değinerek, “Ata’mız her zaman Türk gençliğine inandı ve güvendi. Gençlerimize düşen en büyük görev ise; bu kutsal vatan topraklarını korumak ve en güzel şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Vatan, bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinemizdir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Dikili’imizin gençlerine de bu konuda güvenim tamdır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.