Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili’de barışın ve kardeşliğin ağaçları toprakla buluştu

Dikili’de barışın ve kardeşliğin ağaçları toprakla buluştu

Dikili Belediyesi, ilçede yaşayan tüm vatandaşları kucaklayan sosyal belediyecilik anlayışı ışığında çevre ve doğa dostu çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 12 İmamların sevdası Dikili’de yaşayacak

  • Ege Postası
  • 15.04.2015 - 11:25
İZMİR - Dikili Belediyesi ilçede yaşayan farklı kimlik, kültür, dil, din ve inançtan vatandaşların barış, kardeşlik ve hoşgörü duyguları içinde birlikte yaşamasına katkı sunmak ve kentin zengin kültürel dokusunu, sadece Türkiye’ye değil tüm dünya ülkelerine örnek olabilecek nitelikle ortaya çıkarmak hedefiyle yürüttüğü çalışmalarına yenisini ekledi.
 
Barış İçin…
 
Dikili Belediyesi’nin ilçede bulunan tüm inanç merkezlerinin bakımının ve temizliğinin hiçbir ayrım gözetmeksizin yapılması çalışmalarına yeni bir boyut daha eklendi. Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Salimbey Mahallesi’nde bulunan Alevi Kültür Dernekleri Dikili Şubesi’nin bulunduğu alanda ağaçlandırma çalışmalarına başlandı. “Barışın ve Kardeşliğin Ağaçlarını Dikiyoruz” sloganıyla yürütülen çalışmalarda Dikili Cemevi bahçesine Alevi inancında önemli yer tutan On İki İmamları temsilen, 12 noktaya altışar adet toplamda ise 72 adet ağaç dikimi yapıldı.


 
12 İmamların Sevdası Dikili’de Yaşayacak
 
Alevi Kültür Dernekleri Dikili Şubesi tarafından memnuniyetle karşılanan çalışmalarda alanda karşılama bahçesine ıhlamur, alev ağacı, erguvan ağacı, oya ağacı ve akçaağaç; ağırlama bahçesine top akasya ağacı, sofora, mavi selvi, boylu palmiye ve mazı; uğurlama bahçesine ise dut ve kurtbağrı ağacı, karaselvi ağaçları dikildi. Ağaç dikimi gerçekleştirilen alanın kenarları ise gül, fırça çalısı, hanımeli, mor salkım çiçekleri ile donatıldı. Çalışmalar bölgeye yapılacak 12 adet hilal şeklinde granit parke taştan örülmüş oturma yeri ile tamamlanacak.


 
“Dikili’de Barışın Bayrağı Hep En Yükseklerde Dalgalanacak”
 
Çalışmalar  hakkında bilgi veren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili ilçesinin kültürel, sosyal ve inanç zenginliğinin ülkeye örnek olduğunu ve tüm sakinlerinin barış içinde kardeşçe yaşandığı bir ilçe olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
 

Dikilimiz, dinler ve inançlar arası hoşgörü ve kardeşliğin sembolüdür. Dikilimizin her noktasında, her sokağında yaşamın her alanındaki bu hoşgörüyü ve saygıyı görmek mümkündür. İlçemizde bulunan camiler ve cemevleri kutsaldır, bizim için önemlidir. Dikili Belediyesi olarak ayrımız gayrımız yoktur. Daha önce de söylediğimiz gibi camilerimiz de bizimdir, cemevlerimiz de bizim. İlçemizde hem camilerimiz de hem de cemevlerimiz de yürüttüğümüz çalışmalarımız devam ediyor. Halka hizmet etmek demek sadece yollar, kaldırımlar, binalar yapmak değil; kültürel, inançsal projeler geliştirerek barışı, huzuru, refahı, bir arada kardeşçe yaşamayı sağlayarak kentin aydınlık günlerini de sağlamaktır. Görevde olduğumuz sürece Dikili’de barışın bayrağı hep en yükseklerde dalgalanacaktır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.