Dolar 32,5601
%0.06
Euro 34,9887
%0.46
Altın 2.426,020
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili Belediyesinden atık pil kampanyası

Dikili Belediyesinden atık pil kampanyası

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, Taşınabilir Pil Üreticileri İthalatçıları Derneği ile birlikte düzenlenen pil toplama kampanyasına Dikili Belediyesi’nden de destek geldi.

  • Ege Postası
  • 10.06.2019 - 09:13

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Taşınabilir Pil Üreticileri İthalatçıları Derneği’nin (TAPDER) 22.’sini düzenlediği atık pil toplama kampanyasına Dikili Belediyesi’de katıldı. “Gelecek için, geri getirin” sloganıyla yola çıkan Dikili Belediyesi ekipleri, kentte yer alan okullarda atık pil toplamalarını gerçekleştirdi.

Kampanya kapsamında, Çandarlı Mehmet Dilsiz Ortaokulu 92 kg, Dikili Atatürk İlkokulu 50 kg, Çandarlı Cumhuriyet İlkokulu 21 kg. atık pil toplayarak kampanyaya destek oldular. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de kampanyaya destek olan tüm öğrencilere ve eğitimcilere teşekkür etti. 

“Desteğimiz sürecek”

Doğaya zararlı atık pillerin toplanması için kolları sıvayan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “ Sağlıklı bireylerin yetişmesi için doğayı korumamız gerekiyor. Bu kapsamda ilçemiz genelinde başlattığımız çevre hareketine bir yenisini daha ekledik ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile TAPDER’in kampanyasına biz de destek olduk. Yapısı gereği kimyasallardan oluşan pillerin ömrünü tamamladıktan sonra insan sağlığına zarar vermemesi ve ekonomiye tekrar kazandırılması için mutlaka geri dönüşümünü sağlamalıyız. Atık piller hem insan sağlığına, hem de doğamıza ciddi zararlar vermektedir. Bu duruma dikkat çekmek için kampanyaya desteğimizi sürdüreceğiz. Ayrıca bu kampanya kapsamında destek veren eğitim kurumlarımızı da kutluyorum. Çevre için, doğa için, sağlımız için yapılan tüm organizasyonların her zaman öncüsü ve sıkı bir takipçisi olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.