Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Didim'de sokağa çıkma yasağı eylemine polis müdahalesi: 22 gözaltı

Didim'de sokağa çıkma yasağı eylemine polis müdahalesi: 22 gözaltı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi olduklarını belirten bir grubun Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için düzenlediği izinsiz yürüyüşe, polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 22 kişi gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 21.12.2015 - 10:14
Dün saat 15.30 sıralarında Yeni Mahalle Kavşağı'ndaki HDP Didim İlçe Teşkilatı binası önünde toplanan grup, ellerindeki pankartlarla Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek istedi. AK Parti ve güvenlik güçleri aleyhine sloganlar atan grup, "Sur'a, Cizre'ye, Silopi'ye, Nusaybin'e Ses Ver", "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi" yazılı pankartla Atatürk Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Polis, izinsiz olduğu gerekçesiyle 150 kişilik grubu çembere alıp yürümesine izin vermedi. Uyarılara aldırış etmeyip, yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve Aydın'dan gelen Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Göstericiler ise polise taş atarak karşılık verdi.


22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Ortalık bir ada savaş alanına dönerken göstericiler sokak aralarına dağıldı. Polis, olayların ardından göstericilerden bir bölümünü, saklandıkları Didim Merkez Camisi'nde yakaladı. Polis, olaylara karıştıkları ileri sürülen 22 kişiyi gözaltına aldı.



Nazilli'de, sokağa çıkma yasağı protestosuna katılan 10 kişiye gözaltı
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, Belediye Meydanı'nda, Güneydoğu'daki bazı ilçelerdeki sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto ettiği belirlenen 3'ü kız toplam 10 kişi, polisin düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 9'unun üniversite öğrencisi olduğu öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi bir grup, önceki gün(cumartesi) saat 15.30'da, Belediye Meydanı'nda bir araya geldi. Grup, Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerindeki sokağa çıkma yasağını ve operasyonları protesto etti. Yapılan basın açıklamasıyla operasyona tepki gösterildi. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Eylemin ardından bu sabah saat 07.00'de Nazilli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Amirliği ile Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla protestoya katıldıkları belirlenen kişilerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, eylemde basın açıklamasını okuyan H.Y.'nin de aralarında bulunduğu 3'ü kız 10 kişi gözaltına alındı. Örgüt propagandası yapmakla suçlanan 10 kişi, Nazilli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 9'u üniversite öğrencisi olan şüphelilerin, işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

"GÖZALTILARA HDP'DEN TEPKİ"
HDP Nazilli İlçe Başkanı Sinan Çakmakçı, gözaltılara tepki gösterip, polisin keyfi tutumu olarak niteledi. Çakmakçı, "Güneydoğu'da yaşanan olaylara tepkimizi, anayasal hakkımızı en demokratik bir biçimde kullanarak, gösterdik. Kamu düzenini bozmadık. Sadece, 'Yaşanan savaşı durduralım' çağrısında bulunduk ama maalesef ki aramızdan 10 arkadaşımız deliler dahi toplanmadan keyfi olarak gözaltına alındı. Hukuki süreci takip edeceğiz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.