Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dha Çukurova Bölge Haberleri (Mersin-1)

Dha Çukurova Bölge Haberleri (Mersin-1)

Avrupalı naifler Mersin'de MERSİN'deki Altamira Sanat Galerisi, Avrupa'nın önde gelen naif ressamlarının eserlerinden oluşan karmar sergiye ev sahipliği yapıyor. Avrupalı Naifler sergisi, 21 Ocak 17.30'da Altamira Sanat Galerisi'nde açılacak....

  • Ege Postası
  • 19.01.2014 - 11:41
Avrupalı naifler Mersin'de MERSİN'deki Altamira Sanat Galerisi, Avrupa'nın önde gelen naif ressamlarının eserlerinden oluşan karmar sergiye ev sahipliği yapıyor. Avrupalı Naifler sergisi, 21 Ocak 17.30'da Altamira Sanat Galerisi'nde açılacak. Sergide Almanya'dan Olaf Ulbricht, Yunanistan'dan Rouli Bouna Manousos Chalkkiadakis, Sophia Kalogeropoulou, İtalya'dan Alsessandra Puicci, Guido Vedovato, Finlandiya'da Aimo Katajainen, İsrail'den Noemi Eshet ve Türkiye'den Sema Çulam'ın eserleri yer alacak. 15 Şubat'a kadar açık kalacak serginin Mersin'de bir ilk olduğunu belirten Galeri Müdürü Sühendan Şimşek, bu güne kadar Türkiye'de yaşayan birçok sanatçıya ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Şimşek, Mersinli sanatseverlere yurt dışında da sergi getirdiklerini ifade ederek, sanatseverlerin eserleri yakından görmeleri için açılış günü galeriye beklediklerini sözlerine ekledi.
ME(AŞ/EŞ)(19.1.2014, FOTOĞRAFLI)
////// Öğretmenler yemekte buluştu MERSİN'in Mut ilçesinde Türk- Eğitim Sen Sendikası üyeleri yemekte buluştu. Yemekte konuşan, Türk- Eğitim Sen İlçe Başkanı Nasif Sarıçetin "Birçok öğretmenimiz ülke birliği ve bütünlüğünü anlatan kitaplar yazıyorlar. Memleket için birileri bir şey söylerken bizim çok şey söylememiz gerekiyor. Bu vesileyle herkes bilmeli ki bizim memleketle ilgili söyleyeceğimiz sözler siyasetçilerin oy almak için söyledikleri sözlerden daha samimi ve daha gerçekçidir" dedi. İlginin yoğun olduğu yemekli toplantıya TES Mersin İl Başkanı Tevvabil Akıncı, TES Mersin il yönetimi, MHP İlçe Başkanı Mehmet Özkan ile MHP'nin Mut Belediye Başkan Adayı Nebi Yılmaz da katıldı.

MUT(Mersin), ()
MS(AŞ/EŞ)(19.1.2014)(FFOTOĞRAF)
//////////// Esnafa 15 milyon TL kredi MERSİN'in Erdemli ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi geçtiğimiz yıl, esnafa 15 milyon liralık kredi verirken, 2014 yılı içinde bu oranın yüzde 30 artırılması hedefleniyor.
Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aksay, 2013 yılında kişi bazında 125 bin lira olan kredi üst limitini 2014 yılında daha da artırmayı amaçladıklarını belirtti. Aksay, 2013 yılında kooperatife kayıtlı bin 500 üyeden 650'sine toplam 15 milyon lira kredi sağladıklarını belirterek, "Dünyada ve ülkemizde meydana gelen ekonomik sıkıntılara rağmen özellikle yeni işyeri açan ve yeni kamyon alanlara üst limit olarak 125 bin liralık kredi sağladık. Ayrıca 10 esnafımıza da yeni iş edinme kredisi olarak 250 bin liralık kredi verdik. Yani esnafımıza 125 bin liralık üst limitle toplam 15 milyon lira kredi sağladık. 2014 yılı hedefimizde ise esnafımıza 30 milyon liralık kredi kullandırmak var. Bu krediler ekonomisi sadece tarıma dayalı Erdemli esnafı için büyük imkandır." dedi.
Aksay, kooperatif ortaklarının kredilerini rahat ödemeleri için vadeyi 4 yıldan 5 yıla çıkarttıklarını ifade ederek, şöyle devam etti: "Üyelerimize ödeyebilecekleri krediyi almalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü ekonomik sıkıntıların bu yıl daha da artacağını ve para politikasının daralacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle esnafımızın 2014'de ödeyebilecekleri kredileri çekip ona göre yatırım yapmalarıdır. Bankalardaki ticari ve konut faizleri yükseldi. Şu ana kadar kooperatif faizlerinde yükselme yok. Temennimiz faizlerin yükselmemesi, eğer yükselirse durum vahim olur. Çünkü herkes programını ona göre ayarladı. Faizlerde yükselme olursa programlar bozulur ve ödeme sıkıntısı yaşanır. Biz hiçbir esnafımızın kredi ödemelerinde sıkıntıya düşmesini istemiyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Erdemli ekonomisi tarıma dayalıdır ve sıcak para girdisi çok fazla değildir. Standart bir para girdisi vardır. Esnafımızın bizden ödeyebilecekleri krediyi istemelerini istiyoruz."
MD(AŞ/EŞ)(19.01.2014, FOTOĞRAF)
///////// Mevlana'nın Çağrısı Mersinlileri bekliyor MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Mevlana'nın Çağrısı balesini yeniden sanatseverlerle buluşturuyor. Eser 23 Ocak saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde izleyici ile buluşacak. Mevlana'nın yüzyıllar öncesi tüm insanlık için söylediği 'Kim olursan ol yine gel' sözünü günümüze taşıyan ve performansıyla Mersinli sanatseverlerin gönlüne taht kuran konuk sanatçı Ziya Azazi, bir kez daha sanatseverlerin karşısına çıkacak. Librettosunu Şefik Kahramankaptan'ın yazdığı, müziği Can Atilla'ya ait, Mehmet Balkan'ın 'Mevlana'nın Çağrısı' eserini Lale Balkan'ın sahneye koyuyor. Mevlevi semahını modern dansla birleştiren ünlü dansçı Ziya Azazi'nin konuk sanatçı olarak yer alacağı eserin dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Funda Çebi, ışık tasarımı Tarı Deniz, video tasarımı Şafak Türkel'e ait. Mevlana karakterini Ender Üçdemir'in canlandırdığı eserde başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Iraklı Bakhtadze, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer ve Önder Acar paylaşıyor. Geleneksel Türk müzik aletlerinden oluşan küçük bir orkestranın da yer alacağı eserde neyde Pelin Başar, udda Mehmet Ş. Yetimoğlu, kudümde Nihat Gönül, vurmalı sazlarda Berin Yalman Sufi görev alıyor.
ME(AŞ/EŞ)(19.1.2014)(FOTOĞRAF)
//////// Yetenekli gençler keşfedilecek MERSİN'in Erdemli İlçe Kaymakam Osman Taştan, ilçede yapılan dünya standartlarındaki atış poligonunun değerlendirilmesi ve bu spora yetenekli gençlerin kazandırılması amacıyla çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Kaymakam Taştan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hakan Şen ile 17'nci Akdeniz Oyunları'nda serbest tabanca 50 metre atışlarında Türkiye'ye altın madalya kazandıran Milli Sporcu Yusuf Dikeç'i makamında kabul etti.
Ziyaret sırasında konuşan Taştan, 17'nci Akdeniz Oyunları kapsamında Erdemli'ye kazandırılan bin 500 kişi kapasiteli Atıcılık Poligon'un dünyadaki en büyük tesislerden birisi olduğunu belirterek, "Bu tesisi çalıştırmak gerekir. Sporun hangi dalında olursa olsun yeteneği olan çocuklara ayrı ayrı bir elmas, bir inci nazarı ile bakmamız lazım. Bunları ilkokuldan itibaren bulup ortaya çıkartıp önünü açıp yeteneğini kullanır hale getirmemiz lazım. Tüm federasyonlar yetenekli çocukları ortaya çıkartmak için arayış içine girmesi gerekir. Erdemli Atış Poligonu da geleceğin milli sporcularının yetişeceği yer olmasını diliyorum. Kaymakamlık olarak atıcılık yönünde yeteneği olan çocuklarımızın ortaya çıkartılmasında üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız" dedi
Atıcılık antrenörü olarak Erdemli'ye atanan Milli Sporcu Yusuf Dikeç de amaçlarının önce tesisin bulunduğu ilçede yetenekli gençleri ortaya çıkartmak ve yönlendirmek olacağını söyledi. Türkiye'nin ve dünyanın en büyük atıcılık tesisi Erdemli'de olduğunu ifade eden Dikeç, "Bizim amacımız hem tesisi faaliyete geçirmek hem de atıcılık sporuna yeteneği olan gençleri keşfetmek. Dünyada atıcılık tesisi denilince akla ilk gelecek yer Erdemli olacaktır. Bundan sonra Erdemli atıcılıkta Türkiye'nin üssü haline gelecek. Biz ilk başta tesisin bulunduğu bölgede yaşayanlara bu tesisi anlatmamız ve göstermemiz gerekir. İnsanlar bu tesisin burada olduğunun farkına varması ve ilgi duyması gerekir. Bunu sağlamak için okullarda yetenek avına çıkacağız. Öğrencilerimizi tesise götürüp gezdireceğiz ve asil bir spor dalı olan atıcılığı sevdireceğiz" diye konuştu.
MD(AŞ/EŞ)(19.01.2014, FOTOĞRAF)
///////////// Forum Mersin'e kar yağacak MERSİN'de bulunan Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde 'Kar Festivali' düzenlenecek. Forum Mersin Sanatçılar Meydanı, bu yıl 31 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında ikincisi düzenlenek Kar Festivali ile beyaza bürünecek. Toros dağlarından gelecek kar üzerinde yarıyıl tatili için özel hazırlanan yarışmalar ve eğlenceler düzenlenecek. Çocuklar karla kaplı alanda düzenlenecek yarışmalarla eğlenecek.
ME(AŞ/EŞ)(19.1.2014)(FOTOĞRAF)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.