Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dha Çukurova Bölge Haberleri (Hatay, Niğde, Osmaniye-1)

Dha Çukurova Bölge Haberleri (Hatay, Niğde, Osmaniye-1)

150 bin ton patates depolarda bekliyor NİĞDE Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, patates fiyatlarının 5 TL'ye çıkacağı söylentileri nedeniyle üreticilerin ellerindeki ürünleri depolarda beklettiğini söyledi. Patates piyasasındaki son durumu...

  • Ege Postası
  • 19.01.2014 - 11:41
150 bin ton patates depolarda bekliyor NİĞDE Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, patates fiyatlarının 5 TL'ye çıkacağı söylentileri nedeniyle üreticilerin ellerindeki ürünleri depolarda beklettiğini söyledi. Patates piyasasındaki son durumu değerlendiren Veli Kenar "Şu anda Niğde'de depolarımızda 150 bin ton patates bulunmaktadır" dedi. Patatesin depolarda 2 - 2.5 liradan satıldığını ifade eden Kenar şöyle devam etti: "Patatesteki artışlar yarın üretim yılına da yansıyacaktır. Yemelik patates fiyatlarının yüksek olması, tohum fiyatlarının artışına sebep oluyor. Şu anda piyasada tohum satın firmalar veya şirketler tohum da satmıyorlar. Çünkü patates fiyatları yükseldiği için tohum fiyatları da yükselecek diye bekliyorlar. Yaklaşık 3 lira ile 3 lira 50 kuruş arasında bölgemizde tohum satılmaktadır. Önümüzdeki yıl üretim maliyeti 2 kat aratacaktır. Yani önümüzdeki yıl patates fiyatının maliyeti kilogram başına yaklaşık 80 kuruş ile 90 kuruş olacağını düşünüyoruz."
UM(EŞ)(19.1.2014 FOTOĞRAFLI)
///////////// Osmaniye OSB Başkanı Şerif Tosyalı oldu OSMANİYE Organize Sanayi Sitesi (OSB) Başkanlığına Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı getirildi. Geçtiğimiz yıl haziran ayında OSB Başkanlığına getirilen Mustafa Baştuğ'un 6 aylık görev süresinin dolmasının ardından, yeni başkan Şerif Tosyalı oldu.
Konuyla ilgili karar, yönetim kurulu üyeleri Abdullah İlbeyli, Salih Çiftçi, Mustafa Baştuğ ve Şerif Tosyalı'nin yaptığı toplantıda alındı.
Yönetim kurulu, görev süresi dolan Mustafa Baştuğ'un yerine 2'nci 6 ayda Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı'nın Başkanlık görevini yürütmesini kararlaştırdı.
Bir açıklama yapan Tosyalı, OSB'nin aktif ve verimli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü, genç ve dinamik bir kadrodan oluşan yönetimin, bu kapsamda sanayicilerin sorunlarını çözmek adına özverili bir şekilde çalıştığını söyledi. Tosyalı, OSB Başkanlığını altı aydır sürdüren Mustafa Baştuğ'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Baştuğ ise Şerif Tosyalı'nın bilgisi, tecrübesi ve donanımıyla Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin kaliteli ve verimli bir hizmet almasını sağlayacağına inandığını belirterek başarılar diledi.
İE (EŞ)(19.1.2014 FOTOĞRAFLI)
//////// Validen gazetecilere kahvaltı OSMANİYE Valisi Mehmet Oduncu, Polisevi'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda, kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Vali yardımcıları ve il müdürlerinin de katıldığı programda konuşan Vali Oduncu, "Osmaniye'mizde halkımızın gözü kulağı olan ve bizim kamu hizmetlerinin sunumundaki yaptığımız çalışmaları halkımıza ileten basın emekçisi olan arkadaşlarımızla bir araya gelelim, daha yakın sıcak bir ortamda beraber olalım ve hem de basın mensupları arkadaşlarımızın sorunları varsa bunları birinci ağızdan dinleyelim düşüncesiyle bir araya gelmeyi arzu ediyorduk" dedi. 10 Ocak Gazeteciler Günü'nün bu birliktelik için güzel bir vesile olduğunu belirten Oduncu, "Bu toplantıların üç ayda bir devam etmesini arzu ediyorum. Zaman zaman bir araya gelmek suretiyle Osmaniye'de neler yaptık neler yapamadık, nerelerde eksiğimiz var nerelerde aksaklıklar var bunları açık yüreklilikle samimiyetle sizlerle paylaşmak ve sizlerinde bu konudaki uyarıcı yapıcı olumlu eleştirilerinizi görüşlerinizi de alarak bu işi götürmek istiyoruz" diye konuştu.
İE (EŞ)(19.1.2014 FOTOĞRAFLI)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.