Dolar 32,4629
%-0.07
Euro 34,6956
%-0.79
Altın 2.435,310
%-0.04
Bist-100 9.910,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEVA'lı Dönertaş: Türkiye'yi bu dar boğazdan kurtaracağız

DEVA'lı Dönertaş: Türkiye'yi bu dar boğazdan kurtaracağız

Demokrasi ve Atılım Partisi’nin Kurucular Kurulu Üyesi, İzmir ve Manisa Koordinatörü İbrahim Dönertaş Egepostası’nan önemli açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 06.08.2020 - 18:08

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - DEVA Partisi’nin kuruluş serüvenini, Ali Babacan’la birlikteliğini anlatan Dönertaş DEVA’nın dış politika ve ekonomi konusundaki kararlı duruşunu anlattı. Olası bir erken seçime hazır olduklarını belirten Dönertaş, Ali Babacan’ın dış politika ve ekonomi konusunda bütün eski bağlarını koruduğunu belirterek “Türkiye'yi bu dar boğazdan kurtaracağız” dedi.

DÖNERTAŞ’IN EGEPOSTASI’NA ÖZEL RÖPORTAJI ŞÖYLE:

10 LİRA İÇİN İBAN NUMARASI VERİRSENİZ BÜYÜK DEVLET DEĞİLSİNİZ DEMEKTİR’

Ali Babacan ve DEVA ile serüveninin nasıl başladığını anlatan Dönertaş “Sayın Genel Başkanımız Ali Bey ile biz dış işleri bakanı olduğu zamandan beri tanışırız kendisi ile de benim fahri konsolosluk dönemimde birlikte pek çok Balkan ülkesinden dostlarımızı ağırladık. O günden beri o dostluğumuz hep devam etti. Sayın Babacan parti kurmaya hazırlandığı süre içerisinde Ankara bir görüşme istediği söyledi. Kalktık gittik kendisi ile uzun uzun görüştük o zaman partinin ismi bile belli değildi. Kendisinin bana anlattığı “demokrasi çizgisinden kesinlikle tavizimiz yok” demesi beni Ali Babacanla yürümeye mecbur bıraktı. Çünkü Ali bey bugün Türkiye’de yapmış olduğu görevler ve görevleri yaparken ki Türkiye’nin çok ivme kazanması,  bugünkü Türkiye’nin ortamı her yerde göz önüne yansıyor. Biz Türkiye’mizin bütün komşularıyla iyi geçinmesini istiyoruz. Ekonomimizin iyi olmasını istiyoruz ekonomi çok önemli bir birim. Ekonomisi kötü olan bir ülkede en büyük lider olsanız da seçimlerde yok olacağınızı gösterir. Bugün insanlığın en önemli durumu yaşama, çocukları iyi yerde okutabilme, onlara iyi eğitim verebilme. İnsanların hakkı olan en önemli durumdur.  Biz baktığımız zaman bu konularda Türkiye çok zor durumda. Son olarak pandemi de çıktı. Kasalarınız boşsa ve  ekonominin iyi değilse bir virüs olsa bile yönetmiyorsanız. Fransa Cumhurbaşkanı’nın söyledikleri ortada. Almanya, İsviçre, gibi devletlerinde yaptığı belli. Büyük devletler böyle günlerde belli olur. Eğer siz 10 lira için İBAN numarası verirseniz siz büyük devlet değilsiniz. Bunu da kimseye anlatamazsınız. Ülkemizde artık herkes bilinçli. Herkes politikayı öğrendi. Adeta yaşam tarzı oldu. 18 yıllık AK Parti iktidarında insanların yaşamları öyle bir inişli çıkışlıydı ki. Hele 2007’ye kadar güzel geçen bir dönem, 2007’den 2014 orta hareketli bir dönem ve sonrasında baş aşağı giden bir Türkiye görüyoruz” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN YENİDEN İNŞAASI İÇİN YOLA ÇIKTIK’

DEVA’nın Kurucular Kurulu hakkında bilgiler veren ve pandemi sürecinde de çalışmaya ara vermediklerini belirten Dönertaş “Türkiye bugün Balkan Ülkelerinin toplamı kadar nüfusu olan bir ülke. Büyük mücadelelerle alınmış bir ülke. Bugün Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyetle yönetilen ülkemizin hep arkasında olmak için mücadele ettik. Bunun yok olmaması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Deva Partisi olarak Babacan ile demokrasi ve ileriye giden bir Türkiye’yi yeniden inşaası için yola çıktık. 90 kişilik Kurucular Kurulumuz var. Herkes kendi işinde çok başarılı. Ben İbrahim Dönertaş olarak Kurucular Kurulu’nda, Başkanlık divanında ve sektörel politikalarda görev aldım.  Ege’de de İzmir ve Manisa’dan sorumlu beş kişilik gurubun içerisinde yer aldım. 11 Mart’ta partimizin tanıtımı yaptık 12 Mart sabah itibari ile çalışıyorum. 11’inde pandemi diye bir şey duymazken, sanki partimizin kurulmasını beklemiş bir virüs doğdu bir anda. Türkiye bir anda karıştı. 12 Mart’tan itibaren herkes evine çekilmişti biz maskeli de olsa sosyal mesafeyi koruyarak çok güzel çalışmalar yaptık. Çok güzel yönetimler yaptık. Biz şimdi ne yapmaya çalışıyoruz. Yarın öbür gün ülkemizi bırakacağımız çocuklarımız için gençler için mücadele ediyoruz. Biz kimseyle kavga etmeyeceğiz. Başka partilerde olduğu gibi bağırış çağırışla olmayacak. Biz çok sağlıklı bir şekilde işimizi yapacağız. Hiç kimseyle bir işimiz olmayacak. Bizim işimiz sadece Türkiye olacak bizde deva olarak bu ülkeye deva vermeye devam edeceğiz. Hiç kimseyle işimiz yok. Türkiye bizim işimiz” diye konuştu.

‘25 YAŞINDA BAŞARILI GENÇLERİMİZ VAR’

Ali Babacan’ın sosyal medyada gördüğü ilgiden ve Z kuşağı ile iyi ilişkilerini nasıl değerlendiriyorsunuz'” Sorusunu yanıtlayan Dönertaş “Z kuşağı bizim için çöm önemli. Bakıyorum hepsinin gözleri pırıl pırıl. Bilişimi çok iyi kullanan geleceğe ümitle bakan. Bu da bizim için övünç kaynağı. Bizim Kurucular Kurulu’nun içerisinde de 25 yaşında işinde başarılı gençlerimiz var. Genel Başkan Yardımcımız Canberk Demirci diye bir kardeşimiz var Bizim online tüm toplantılarımızı kurguluyor ve bizi bir araya getiriyor. Genç Başarılı ve Genel Başkan Yardımcısı. Yani DEVA’da çalışan ve işini iyi yapan herkese yer var. Sayın Babacan şöyle diyor “Bizimle çalışacak arkadaşlar işinde başarılı olacak ailesi ile ilişkileri düzgün olacak diyor” Biz herkesi kucaklıyoruz. Herkesle kolkola girerek ülkemiz için çalışmaya hazırız” diye konuştu.

‘PARLAMENTER SİSTEM OLMAZSA OLMAZIMIZ’

“Ali Babacan AK Parti’nin sevilen liderlerinden olması nedeniyle DEVA’ya bir geçiş süreci yaşanacağını düşünüyor musunuz'” Sorusunu yanıtlayan Dönertaş “Bizim başka partilerin iç yönetimine dizayn şekline karışmak gibi bir amacımız yok. Biz kendi işini yapan ülkemizin geleceği için çalışanlarız. Baktığımız zaman sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’de Tek adam modelini benimsemiş kendi o şekilde yol belirlemiş bir Cumhurbaşkanı. Parlamenter sistemle yönetilen Türkiye birdenbire Cumhurbaşkanına bağlı bütün sistemin başında olmak istiyor. 83 milyon nüfusun başında bir kişinin olması ve her şeye karar vermesi bana göre mümkün değil. Çünkü Türkiye özgürlüklere önem veren yapıya sahip. Demokrasi, insan hakları ve hukuk bizim için olmazsa olmaz. Baroların ayaklanması örneğini daha yeni yaşadık. Benden senden sistemlerini bu ülke kaldırmaz. Biz bu parlamenter sisteme dönüşü iktidara gelir gelmez gerçekleştireceğiz. Parlamenter sisteme dönüş olacaktır. Diğer partilere baktığımız zamanda aynı isteği görüyoruz. Çünkü Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni kaldıramadı, olmadı. İnsanlarımıza ters geldi. Odalara, borsalara, STK’lara herkese ters geldi. Bunu için Parlamenter sistem olamazsa olmazımız. Ali Bey bana bu konu için  “Ben elimden geldiği kadar uyardım, anlattım. Ama dinlemedi, dinlemediler. Baktım ki dinlenmiyorum. O zaman da bende dinlenmediğim yerde işim olmadığını düşündüm. Sayın Cumhurbaşkanımıza gittim, ayrılmak istediğimi söyledim. Hayır dedi. Ama kendi irademle Ak Partiden ayrıldım’ dedi. Bunlar doğal şeyler hiç kimseyi zorlayamazsınız. Siyaset zorla yapılacak bir iş değil. Bugün baktığınızda Sayın Cumhurbaşkanı da Refah Partisi’nin içinden ayrılıp kendi partisini kurdu. Sayın Babacan’ın yaptığından daha doğal ne olabilir” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’Yİ BU DAR BOĞAZDAN KURTARACAĞIZ’

Ali Bacan’ın dış politika ve ekonomi geçmişine bakara halk sizden ‘ekonomik olarak mı deva’ bekliyo? Partinizin bu yaraya deva olacak bir ekonomik programı var mı'” sorusunu yanıtlayan Dönertaş “Bizim ekonomi kurmaylarımız 1 yıldan beri program içerisinde çalışıyorlar. Bugün Türkiye’de 2 tane mesele var biri dış politika biri ekonomi bizim genel başkanımız bu ikisinde de kendisini ispat etmiş bir çok başarılı devlet adamıdır. Bunu da bütün dünya biliyor. Ben biliyorum ki dünyadaki bütün önde gelen ekonomistlerle, eski dış işleri bakanlarıyla, banka genel müdürleri ve CEO’larıyla Ali Bey iletişim halindedir. Türkiyemizin nasıl kurtulacağı programı bizde hazır. Biz yarın iktidar olalım 3 ay sonra Türkiye’yi hakikaten iyi yerlere getirecek hazırlıklarımız ve programlarımız var. İbram Çanakçı, Birol Aydemir gibi bürokratlar, Sedat Kadıoğlu gibi ekonomiyi iyi bilen ve Türk Ekonomisini zirveye taşıyan isimler var. Şu an hepsi bizimle birlikti. Kurucular Kurulumuz’un her biriminde daha önce bu tarz konularda başarılı olmuş isimler var. Biz bu ekipli tek başına iktidar iddiasıyla yola çıktık. Türkiye’yi bu dar boğazda kurtaracağız.   

‘2021 MART AYINDAN İTİBAREN HER SEÇİME HAZIRIZ’

‘Olası bir erken seçime hazır mısını? Sorusunu yanıtlayan Dönertaş “Tabii ki hazırız. Biz bunu görüyoruz hazırlıklarımız hızla devama diyor.  Kurulduğumuz günden beri çalışıyoruz. Şu anda 65 ilimiz hazır. 150’ye yakın ilçemiz hazır. Eylül sona kadar il ve ilçe yapılanmamızı tamamlayarak Eylül sonunda büyük kongrenizi yapacağız diye tahmin ediyorum. Kongreden sonrası 6 ay içinde de seçime kendi ismimizle girme hakkı kazanacağız. Partimizin il ve ilçe teşkilatları yapılandı yapılanmaya da devam ediyor. 2021 Mart ayından itibaren yapılacak her seçime hazırız. Kadın kontenjanımız yüzde 35, gençlik kotamız yüzde 25. Hiç partide olmayan düzene sahibiz” diye konuştu.

‘HERKES PALTOSUNU GİYSİN DEVA’YI BEKLESİN’

DEVA İzmir’in oluşumundan bahseden Dönertaş “İzmir’de çok kıymetli dostum siyasetin içinden gelmiş kendini ispat etmiş sayın Sarızeybek’i il başkanı olarak görev verdi. Kendisinin ısrarla arkasında da durduk. Sayın Genel Başkanımıza İzmir’i çok önemsediği için çok teşekkür ediyoruz. İzmir’de ekibimiz il başkanlığı için yer aradılar, 3-4 alternatif arasında kaldık. En hızlı şekilde seçerek İl Başkanımızın çalışması için hizmetine vereceğiz. Çok mutluyuz. Türkiye’de çok büyük bir teveccüh var DEVA’ya. ANAR’ın sahibi İbrahim Uslu’yla karşılaştım. Sizin için bir dip dalgası olduğunu düşünüyorum. Bu dip dalga nasıl yükselecek göreceğiz dedi. Ben de Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası gibi titreterek geliyoruz. Herkes paltosunu giysin DEVA’yı beklesin" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.