Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEÜ ve HAVELSAN güç birliği yaptı

DEÜ ve HAVELSAN güç birliği yaptı

Dokuz Eylül Üniversitesi, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) kapsamında HAVELSAN ile iş birliği protokolü imzaladı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, protokol kapsamında lisansüstü eğitim alan öğrencilere Ar-Ge faaliyetleriyle kendilerini geliştirme imkanı sağlanacağını; HAVELSAN’a da nitelikli ve aranan elaman ihtiyacını karşılama fırsatı sunulacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 08.02.2019 - 11:13

Türkiye’nin savunma sanayindeki öncü firmalarından biri olan HAVELSAN A.Ş. tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 1. Tedarikçi İş Birliği Geliştirme Zirvesi’nden örnek bir işbirliği anlaşması çıktı. Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) salonlarında düzenlenen ve iki gün boyunca devam eden zirvenin ardından DEÜ ve HAVELSAN A.Ş. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın katılımıyla Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) kapsamında bir protokol imzalayarak bu alanda sektöre güç verecek bir işbirliği yaptı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ile HAVELSAN A.Ş. AR-GE, Teknoloji ve Ürün Yönetimi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin tarafından imzalanan mutabakat metni uyarınca; bu alandaki lisansüstü çalışmalar ile sektördeki deneyim, bilgi transferi yoluyla paylaşılacak. Yapılan anlaşmayla DEÜ’de lisansüstü eğitim alacak olan öğrenciler, HAVELSAN tarafından sağlanacak imkânlarla savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak da yetiştirilebilecek. Bu öğrencilerin tezleri ise sektörün ve HAVELSAN’ın ihtiyaçlarına yönelik şekillendirilebilecek.

TEZLER AR-GE’YE YÖNELİK OLACAK

Protokolün üniversite-sanayi iş birliğine örnek olduğunu belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversite olarak bizler, savunma sanayimize katkı sağlayacak bütün süreçleri ve firmaları destekliyoruz. Bu noktada Türkiye’nin 2023 Vizyonuna uygun olarak; milli ve yerli üretim kaynaklarımızın güçlenmesini, küresel ölçekte hizmet üreten firmalarımızın da bilimsel çalışmalarla yol almasını arzuluyoruz. Bu protokol, lisansüstü eğitimi alan öğrencilerimize Ar-Ge faaliyetlerinde kendilerini geliştirme imkanı sağlarken; HAVELSAN’a da ‘nitelikli ve aranan’ elaman ihtiyacını karşılama fırsatı sunacak. Bilgi ve deneyim transferinin her iki kurum adına önemli kazanımlar ortaya çıkartacağını düşünüyor, iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI

Protokole ilişkin değerlendirmelerde bulunan HAVELSAN AR-GE, Teknoloji ve Ürün Yönetimi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin ise HAVELSAN’ın gerek savunma sanayi gerekse bilişim sektöründe çok önemli projelere imza attığını ve ürünler geliştirdiğini belirterek, “Bu büyük başarının arkasında yatan en önemli varlığımız, en büyük gücümüz insan kaynağımızdır. Savunma sanayimizin güçlü olması, global düzeyde ürünlerin ortaya çıkması ancak nitelikli insan kaynağı ile bilim ve teknoloji seviyenizin güçlü olması ile mümkün. Bu bakımdan ülkemizin en köklü üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi ile böyle önemli bir protokol imzalamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.