Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEÜ Rektörlüğü Covid-19 sayılarını açıkladı

DEÜ Rektörlüğü Covid-19 sayılarını açıkladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi’ne COVID-19 şüphesiyle bugüne kadar 3975 kişinin başvuruda bulunduğunu açıklayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bu vatandaşlarımızdan 85’i yoğun bakım olmak üzere toplam 773 hastamız ayaktan veya yatarak tedavi altına alındı. 519 hastamızı tedavinin ardından taburcu ettik. İmmün Plazma tedavisini uyguladığımız 5 yoğun bakım hastamızdan 1’ini durumundaki iyileşme nedeniyle servise aldık” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.04.2020 - 12:03

Çin’den başlayarak dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütünün Pandemi (küresel salgın) ilan ettiği COVID-19 salgını ile mücadelede tüm imkanlarını seferber eden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine yapılan başvuru ve tanı sayıları, hizmet veren personel ve yatak sayıları ile tedavi gören hasta sayılarını açıkladı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Hastanemize bugüne kadar 3854’ü erişkin, 121’i çocuk olmak üzere toplam 3975 vatandaşımız COVID-19 şüphesi ile başvuruda bulundu. Erişkinlerin yaş ortalaması 42, çocukların yaş ortalaması ise 7,5 olarak tespit edildi. 85’i yoğun bakım, 688’i ayakta ya da yatırılarak toplamda 773 hastamız tedavi hizmeti aldı. 519 hastamız tamamen iyileşirken, 32 hastamız ise hayatını kaybetti. Diğer hastalarımızın ise tedavileri devam etmektedir” diye konuştu. 

İMMÜN PLAZMA 

İyileşen hastalardan bağışçı olmaları durumunda immün plazma toplandığını belirten Hotar, “Hastanemizde Sağlık Bakanlığımız tarafından onaylanan immün plazma tedavisi de uygulanmaktadır. Hastanemizde günde 25 bağışçıdan immün plazma toplanabilmektedir. COVID-19 pozitif olan ve tedavi sonucu iyileşen hastaların bağışladığı immün plazmaları bu güne kadar 5 yoğun bakım hastamıza naklettik. 1 hastamızın durumu iyiye gittiği için yoğun bakımdan servise alındı. 4 hastamızın ise yoğun bakımda tedavisini sürdürüyoruz” dedi. 

DEÜ’NÜN SAĞLIK ORDUSU

COVID-19 salgınıyla mücadelede görev alan sağlık personeline de değinen Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Salgında üniversite hastanemizin tüm doktorları, hemşireleri, teknisyen/teknikerleri, hastabakıcıları görevlendirilmiş durumdadır. Tüm sağlık ordumuz vardiyalar halinde düzenlenmiş çalışma sistemi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. COVID-19 nedeniyle tedavi altında olan 5 doktor, 9 hemşire ve 9 hasta bakıcımız bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. 

İHTİYAÇ HALİNDE 194 YATAK HAZIR

Üniversite hastanesinde 260 yatak ayrıldığı bilgisini veren Rektör Hotar, “Salgın için servislerde 207 yatak, yoğun bakımda ise 53 yatak ayrıldı. İhtiyaç halinde servislerde 132, yoğun bakımda ise 50 yatak daha devreye sokulmak üzere hazırlandı. Tedavi sürecinde kullanılan ve hazır bekletilen 112 ventilatörümüz mevcut. Ayrıca kendi imkanlarımızla maske, siperlikli maske ve koruyucu önlük üretimimizi de hiçbir aksama olmadan sürdürüyoruz” ifadesinde bulundu.

VATANDAŞ ÖNLEMLERİNE DEVAM ETMELİ

Üniversite hastanesinin yanı sıra; kurumun diğer noktalarında da önlemlerin alındığını ve gerekli uygulamaların yapıldığını vurgulayan Rektör Hotar, DEÜ Rektörlüğünün 7/24 esasıyla çalışmaya devam ettiğini belirtti. Devletin ilgili kurumları ile koordineli şekilde COVID-19 ile mücadeleyi sürdürdüklerini ifade eden Hotar, vatandaşların evde kalmalarını, koruyucu önlemlerini almalarını, hijyen kurallarına uymalarını, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını bir kez daha hatırlattı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.