Dolar 32,4907
%-0.15
Euro 34,9249
%0.28
Altın 2.434,600
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEÜ’den Soyer’e sert yanıt: Ciddiyet bekliyoruz

DEÜ’den Soyer’e sert yanıt: Ciddiyet bekliyoruz

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakütlesi’ (GSF)nin binasının depreme dayanıksızlığı nedeniyle taşınma tartışmalarında gelinen noktada üniversite ile İzmir Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Soyer’in GSF’nin Kültürpark’a taşınmasına onay verdiği yönündeki haberleri yalanlaması sonrası DEÜ Genel Sekreteri Dr. Saip Tiryakioğlu’ndan sert yanıt geldi.  DEÜ’den Soyer’e GSF yanıtı

  • Ege Postası
  • 15.07.2019 - 11:42

EGEPOSTASI - Geçtiğmiz Cuma günü GSF’nin Kültürpak’a taşınacağı, DEÜ ile İzmir Büyükşehir Belediyes’nin protokol yapacağı ve Narlıdere yerleşkesine yeni bina yapılana kadar eğitim ve öğretimin Kültürpark’ta devam edeceği haberlerinin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yalanlanmasına çok sert tepki geldi. 

Başkan Tunç Soyer, dün Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Medyada yer alan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin geçici bir süre için Kültürpark'a taşınacağı haberleri doğru değildir. Bu konuyla ilgili DEÜ'nden kimseyle görüşmedim, bir onay da vermiş değilim. Kültürpark'ın geleceği #İzmirBuluşmaları süreciyle belirlenecek." dedi. 

ÜNİVERSİTEDEN TEPKİ

Bu tweet üzerine DEÜ'den açıklama gecikmedi. Üniversite Genel Sekreteri Dr. Saip Tiryakioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Büyükşehir’i ciddiyete davet etti. Tiryakioğlu açıklamasında, GSF binalarıyla ilk olarak Büyükşehir Belediyesi'nin, dilekçeyle üniversiteye başvurarak, destek sağlayacağını açıkladığını, çalışmaların başlatılması için belediye ile resmi bir protokol yapmaktan mutluluk duyacaklarını da kamuoyuyla paylaştıklarını belirterek, şu açıklamalara yer verdi: 

"Bu doğrultuda geçtiğimiz hafta içinde Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı ve Yapı İşleri Daire Başkanı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine ziyaret ve konuyla ilgili bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Karşılıklı görüşmeler sonunda Kültürpark A-B-C hollerinin tarafımıza geçici süreliğine tahsisinin söz konusu olabileceği ve konunun Büyükşehir Belediye Başkanına iletileceği ifade edilmiştir. Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi genel sekreteri olarak gerçekleştirdiğimiz ikinci görüşmede konunun başkan ile paylaşıldığı, Kültürpark'taki ilgili alanın geçici süreliğine tarafımıza tahsis edileceği ifade edilmiştir. Olumlu geri dönüşe rağmen, yapılan açıklamalar tarafımızca anlaşılmamıştır. Ciddi bir devret kurumu olan dokuz Eylül Üniversitesi, muhataplarından da aynı ciddiyeti beklemektedir."

Dr. Tiryakioğlu’nun o paylaşımı şöyle;

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.