Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEÜ 'böyle talebimiz olmadı' demişti... Soyer açıkladı: Yetersiz kaldıklarını söylediler!

DEÜ 'böyle talebimiz olmadı' demişti... Soyer açıkladı: Yetersiz kaldıklarını söylediler!

Sağlıkçılara konaklama hizmeti sunmak için yurt kiralayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DEÜ’nün tahsisi geri çevirmesi sonrası “Üniversitemizin rektörü ihtiyaç duymadığını söyledi. Bizim bu girişimimizi karşılıksız bıraktı. Fakat dün talepleri karşılamakta yetersiz kaldıklarını ifade eden açıklaması oldu. Bu konu ne yazık ki siyaset malzemesi olarak görülebiliyor. Geçmişte yaşanan kutuplaşmaların, siyasi ayrışmaların devam etmesi için bir araç olarak kullanılıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.04.2020 - 10:35

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Koronavirüsün dünyadaki diğer ülkelerde yayılma hızına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, önceki gün yaptığı ‘kontrollü karantina’ çağrısını yineledi. Soyer, "Bir gün, bir saat daha gecikmeden İzmir’de kontrollü karantina uygulamasına geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda dinlenmesi için Balçova'da yurt kiralanıp tahsis edilmesine yönelik Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün ‘Böyle bir talebimiz olmamıştır’ diyerek geri çevirmesiyle ilgili konuşan Başkan Soyer, “Sahada, ateş altında olan sağlıkçılar. En çok tehdide maruz kalanlar da onlar. Biz de bu çalışanlarımızın huzurunu, güvenliğini, mutluluğunu sağlamalıyız. Gayret etmeye başladık. İlk önce toplu taşımadan ücretsiz yararlanmalarını sağladık. Sonrasında malzeme tedarikine başladık sonrasında onların evlerine gitmeden doğrudan doğruya hastaneye erişecekleri mekanlar kiralama yoluna gittik. Kent merkezinde otel, yurt kiralayıp onların hizmetine sunduk. Üniversitemizin rektörü ihtiyaç duymadığını söyledi. Bizim bu girişimimizi karşılıksız bıraktı. Fakat dün talepleri karşılamakta yetersiz kaldıklarını ifade eden açıklaması oldu. Bu konu ne yazık ki siyaset malzemesi olarak görülebiliyor. Geçmişte yaşanan kutuplaşmaların, siyasi ayrışmaların devam etmesi için bir araç olarak kullanılıyor. Bu çok üzücü… Salgın siyasi bir ayrışma tanımıyor, kimlik farklılığı tanımıyor. Hepimiz salgın karşısında eşitiz. Anlamalıyız ki birbirimizle dayanışma içine girmeden tahribatı azaltamayacağız” ifadelerini kullandı.

HALA ÇALIŞIYOR OLMASI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL!

Ticari gemilerin Çeşme Limanı’na gelip gittiğini ifade eden Soyer, “Maalesef devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığımız diliyorum ki bir irade oraya koyar ve bu çalışmayı durdurur. Hala çalışıyor olması kabul edilebilir ve anlaşılır bir şey değil” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.