Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Destici: Devlet imkanları PKK'ya gidiyor

Destici: Devlet imkanları PKK'ya gidiyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK'ya destek olan HDP'li belediye başkanlarının görevden alınması gerektiğini, bunların yanı sıra okul müdürleri, öğretmen, tarım ilçe müdürleri, ziraat odalarında ve devlet kurumlarında çalışanların önemli bölümünün bölücü örgüte destek verdiğini ileri sürdü.

  • Ege Postası
  • 25.06.2016 - 12:32
BBP'nin Beyaz İnci Düğün Salonu'nda verdiği iftara başta Destici başta olmak üzere çok sayıda partili katıldı. İftar ardından gazetecilere açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK'ya destek veren HDP'li belediyelerin görevden alınması gerektiğini, PKK'ya lojistik destek sağlayan kim olursa olsun gereğinin yapılması gerektiğini söyledi. PKK'ya destek veren HDP'li başkanların, makam koltuklarında oturtulmaması gerektiğini ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"Kalıcı tedbirler alınmalı, PKK'ya kim lojistik, maddi destek sağlıyorsa işlem yapılmalıdır. Göstermelik olarak birkaç belediye başkanı değil, ben inanıyorum ve eminim ki, aldığımız bilgiler o bölgedeki HDP'li belediyelerin tamamı PKK'ya destek veriyor. Sadece belediyeler değil, sayın başbakanım haberi yok, okullarda görev yapan müdür, öğretmen, tarım ilçe müdürleri, ziraat odasındakiler, orada bilimum ne kadar devlet dairesi varsa, hastanede doktor hemşire terörist tedavi ediyorsa varın geri kalanın siz düşünün. Belediyelerle ilgili tedbir alınması gerekiyor, büyükşehir yasasının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. PKK'ya destek veren başkanların görevden alınmaları gerekiyor. Hukuk işletilmeli. Belediye meclisi kendi içinde başkanını seçer, o da aynı şeyi yaparsa o da görevden alınır, bütün meclis üyeleri aynı tavır içindeyse tamamen lağvedilir. Geçici atama yapılır. Bu mücadelede sadece belediyeler yetmez, o bölgede kime sorarsanız sorun, bütün devlet memurları kast etmiyorum ama önemli bir kısmı PKK'ya hizmet ediyor, yataklık yapıyor yardım yapıyor. Devletin imkanları PKK'ya gidiyor."  

"ONLARIN AMACI TÜRKİYE İÇİNDE MEŞRULAŞTIRMAK" 

İstanbul'da LGBT'nin özgürlük yürüyüşü yapmak istemesine de değinen Destici, BBP olarak herkesin düşüncesini teröre ve şiddete bulaşmadığı sürece ifade etmesini savunun bir siyasi hareket olduklarını anlattı. Genel Başkan Mustafa Destici, "Ancak, bu milletin mili, manevi değerleri inançları var. Müslüman toplumuz. Gayri ahlaki, olan sapkınlık olarak algılanan bir takım davranışların normal gibi gösterilmeye çalışılması kabul edilemez. Bu guruplar Türkiye'de yürüyüş yapma ısrarından vazgeçsin. Avrupa'nın birçok ülkesi bunları normal olarak kabul ediyor. Oralarda yapsınlar. Onların amacı Türkiye içinde meşrulaştırmak ve yeni taraftarlar elde etmek. Neden İstanbul'da yapıyorlar Amsterdam'da, Brüksel'de, Londra'da yapsınlar" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.