Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Destici'den Erdoğan'a 50 artı 1 yanıtı: Sulandırılmış olur

Destici'den Erdoğan'a 50 artı 1 yanıtı: Sulandırılmış olur

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 50+1’in yüzde 40’a düşürülmesi önerisiyle ilgili “İktidarı ile muhalefeti el ele vererek gerçekleştirebiliriz" sözlerine yanıt verdi. Destici, “O zaman bu sistem özelliğini kaybetmiş olur, ciddiyetini kaybetmiş olur, sulandırılmış olur, ‘40 olmadı hadi bu sefer de 30’a düşelim mi’ diyeceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2019 - 14:19

Erdoğan, dün TBMM’den ayrılırken gazetecilerin eski bakan Faruk Çelik’in “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 50+1 oy oranı yerine yüzde 40 olsun” önerisinin partinin hafta sonu yapılacak Kızılcahamam kampında ele alınıp alınmayacağı sorusu üzerine“Bu konunun konuşma yeri Meclis’tir. Anayasa değişikliği gerektirir. Nerede konuşulur, burada. Biz sadece iktidar olarak ön hazırlığı yaparız. Ön hazırlığımızı buraya getirebiliriz. Onun için de tabii iktidarı ile muhalefeti el ele vererek gerçekleştirebiliriz” demişti.

Bu konudaki kişisel fikrinin sorulması üzerine Erdoğan, “Milletin onay verdiği şeyi bir daha getirmek milleti yorar” yanıtını vermişti.

DESTİCİ'DEN YANIT GELDİ

BBP Genel Başkanı Destici, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50 artı 1’in düşürülmesi tartışmalarının hatırlatılması üzerine “Ben bu işi sulandıracağını düşünüyorum. Dolayısıyla da gayriciddi olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Eğer sistem değişmişse 50 üzeri oy bu sistemin ruhunu ifade ediyor. Bu sistemin en önemli özelliği halkın çoğunluğuyla yani en azından 1 fazlasıyla iktidara gelmektir. Ben şahsen bunu ciddi bulmam, doğru da bulmam. O zaman bu sistem özelliğini kaybetmiş olur, ciddiyetini kaybetmiş olur, sulandırılmış olur, ‘40 olmadı hadi bu sefer de 30’a düşelim mi’ diyeceğiz. Ben bunu doğru bulmuyorum. Bu tartışmayı da doğru bulmuyorum, gayriciddi buluyorum” yanıtını verdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.