Dolar 32,4279
%0.05
Euro 34,4611
%-0.1
Altın 2.488,520
%0.21
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DES: Türkçe Olimpiyatları heyecan verici

DES: Türkçe Olimpiyatları heyecan verici

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nı, Türkçe’nin tanınması ve Türk kültürünün gelişmesi adına heyecan verici olduğunu söyledi.Avcı, "Böylesine nitelikli ve kapsamlı...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 13:51
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nı, Türkçe’nin tanınması ve Türk kültürünün gelişmesi adına heyecan verici olduğunu söyledi.
Avcı, "Böylesine nitelikli ve kapsamlı etkinlikler sayesinde Türkçenin yeni coğrafyalarla tanışıp kaynaşması, Afrika'dan Avustralya'ya ya kadar milyonlarca insanın Türkçe öğrenmesi ve Türkçenin dünyada hak ettiği konumu elde etmesi mümkün olacaktır." dedi.
DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na ilişkin yaptığı açıklamada, Türkçe ve Türkiye'yi dünyanın bütün köşelerine taşıyan Türkçe Olimpiyatları'nı hazırlayan yurtdışındaki Türk okullarında çalışan öğretmenler başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

EN ANLAMLI ORGANİZASYONLARDAN BİRİSİ

En anlamlı organizasyonlardan birisinin Türkçe Olimpiyatları olduğuna işaret eden Avcı, “Dünyanın dört bir yanından, farklı ırk, renk ve kültürden çocukların Türkçe şarkılar söylemesi, bizim halkoyunlarımızı oynaması kuşkusuz çok güzel bir olay. Türk okulları sayesinde on binlerce yabancı çocuk Türkçe konuşuyor. Türk orijini, Türk kültürü ile kaynaşıyor. Böylesi uluslararası etkinlik ve faaliyetlerle Türkçeye daha çok sahip çıkılması gerekir. Türkçenin dünyada yaygınlaşması, barış, dostluk dili olması, bilim ve sanat dili olarak bütün dünyada benimsenmesi için ulusal bir politika da oluşturulmalıdır. Türk Okullarının sayesinde ülkemize, insanımıza, tarihimize, milli değerlerimize ve kültürel zenginliğimize olan ilgi ve sevgi her geçen yıl artacaktır. Bu itibarla; tıpkı Türkiye'de bazı ülkelerin açtığı gibi, Milli Eğitim Bakanlığımızın nezaretinde de dünyanın her köşesinde Türk okulları açılmalıdır." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.