Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu: Türkiye’yi fabrika ayarlarına geri döndüreceğiz

Dervişoğlu: Türkiye’yi fabrika ayarlarına geri döndüreceğiz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir hazırlıklarını yerinde görmek ve gündeme dair değerlendirmede bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, partisinin Türkiye’ye ve İzmir’e iyi geldiğini belirterek, “Türkiye’yi fabrika ayarlarına geri döndüreceğiz” dedi. Dervişoğlu İzmir'den ittifaka ve YSK'ya yüklendi

  • Ege Postası
  • 13.02.2018 - 12:23

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in 17 Şubat Cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen il binası açılışı ve temasları için yapılan hazırlıkların bitmek üzere olduğunu dile getiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, “17 Şubat İzmir buluşmasına tüm İzmirlileri davet ediyorum. Bu buluşmayı İzmir için çok önemli buluyorum. İzmir o gün büyük bir işaret fişeği patlatacak. İzmir kaç kişiyi alıyorsa bekliyoruz” dedi.

İZMİR’İN VİCDANINDA ŞİMDİ İYİ PARTİ VAR

“İYİ Parti’yi millet kurdu. İzmir halkının İYİ Parti’ye sahip çıktığını görmekten gurur duyuyoruz. İzmir’e farklı bir misyon yüklüyoruz. Demokrasinin beşiğidir. Demokrasi beşiği kendi içinde kimi salladıysa onu iktidar etmiştir. Şimdi İYİ parti var. İzmir’in vicdanında şimdi İYİ Parti var” diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu,“İl teşkilatı kurulduktan sonra ilk kez geldim. Doğrusunu isterseniz iftihar ediyorum. Güzel bir hizmet binası yapmışlar. Yerinde ve güzel hazırlıklar yapmışlar. Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. İnancımız odur ki iyi parti İzmir’e iyi gelecek. İzmir de iyi partiye şans getirecek. Diğer kentlerin çok üzerinde bir katılım bekliyoruz. İl teşkilatımız da ona göre yapmış hazırlıkları. Bayram tadında bir gün geçireceğiz inşallah” değerlendirmesini yaptı.

İZMİR’DEN DE YÜKSEK OY BEKLİYORUZ

İzmir’den de yüksek oy beklediklerini kaydeden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, iktidar partisinin anket yaptırmaktan vazgeçtiğini söyledi. Dervişoğlu, “Yüksek oy bekliyoruz. Rakamlara endekslemek istemiyoruz. İzmir’de Birinci parti iddiasını dile getiriyorsak çok sayıda belediye alacağız yorumu çıkar. Kamuoyu araştırmaları da onu gösteriyor. Allah izin verirse birinci parti olacağız. Erdoğan da vazgeçti anket yaptırmaktan. İnanmıyorum. Yakında İzmir’de bir anket yaptırdı mı acaba. İnanamayacağı şeylerle karşılaşmıştır. Yaptırdığı için herhalde artık anketlere inanmıyor" dedi.

AKŞENER ZİYARETİ İLE İLGİLİ EKSİK BİRŞEY KALMAMIŞ, TEŞEKKÜR EDİYORUM

Hazırlıkların yeterli ve iyi olduğunu kaydeden Müsavat Dervişoğlu, İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Dervişoğlu,  “Denetlemeye gelmedim. Sadece hazırlıkları görmeye geleyim. Bu gurur il teşkilatı ile paylaşayım istedim. Sayın genel başkanımızın İzmir’e gelişinin duyurusuyla ilgili eksik hiçbir şey kalmamış. Pankartlar bannerlar hazır. Minibüslerde canlı reklam veriyorlar. Radyolar her gün İYİ Parti ve Meral Akşener’in İzmir ziyaretini belirtiyor. İl başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

KEŞKE ERKEN YAPSALAR DİYE BEKLİYORUM

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, olası erken seçime hazır olup olmadıkları sorusuna; “Türkiye’de herşey olabilir. Her seçim alternatifine hazır olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim kararı TBMM’nin işidir. 5 vekilimiz var TBMM’de. Böyle bir kararı alacak sandalye sayısına sahip değiliz. Ne zaman seçime karar verirse iktidar partisi seçime hazırız. İktidar çıkarmak üzere de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Keşke erken yapsalar diye de bekliyorum” yanıtını verdi.

GÜÇLERİ YETİYORSA ENGELLEMEYE ÇALIŞSINLAR BAKALIM

Şekil şartları açısından gerekli il ve ilçe kongreleri dahil olmak üzere herşeyi yaptıklarını kaydeden Müsavat Dervişoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) çıkardığı ya da çıkaracağı her engele karşı hazırlıklı olduğunu belirtti ve aksi durum için adeta meydan okudu. Dervişoğlu, “YSK engeller çıkarmak üzere bazı zorluklar çıkarmak üzere adımlar atıyor. Başka siyasi partilere tanınan hakların İYİ Parti’ye tanınmayacağına dair emareler gözlemlediğimiz için ilçe ve il kongrelerini tamamlama ihtiyacı hissettik. Artık hiçbir mazeretleri kalmamıştır. Bundan sonra yapılacak mahalli ya da genel seçime sahiptir. Spekülasyonlar yapılıyor. İYİ Parti’yi seçime sokmayacaklar deniyor. Önceden kurdurmayacaklardı da sorarsanız. Elbette girecek. Yeterlilik tamam. Olur da hukuku çiğnemeye kalkarlarsa bunun da çaresi vardır. Sayın genel başkanımız bu konuda oldukça net ve açık şekilde ifade etmiştir. Güçleri yetiyorsa engellemeye çalışsınlar bakalım” dedi.

İTTİFAKLARDA İKİ ARTI İKİ DÖRT ETMEZ HER ZAMAN, EL Mİ YAMAN BEY Mİ YAMAN GÖRECEĞİZ

AK Parti-MHP ittifaklarını nasıl değerlendirdiği sorulan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, “Siyasi ittifaklarda iki artı iki dört etmez. Bu ceberrut iktidarın büyük baskısı var. Bu millet korkuyor sanıyorlar. Bu millet korkmuyor. Geriye çekilmiş hesap soracağı günü bekliyor.  Hesap günü seçim günüdür. El mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Önümüze gelsin görelim. Başka siyasi partilerde olduğu gibi bir kişinin iki dudağından çıkmış kararlar almıyoruz. Yetkili kurullarda ele alıyoruz kararlarımızı. Anayasa değişikliğine dair uyum yasaları Anayasa emri iken hala çıkmadı. Seçim kanunu önümüze gelsin, cumhurbaşkanı nasıl seçilecek onu görelim. İttifakların hukuki şartlarını nasıl oluşturacaklar ona da bakalım. Ondan sonra karar verelim” değerlendirmesini yaptı.

ERDOĞAN İTTİFAKLARA ALIŞKIN AMA…

Açıklamalarını, ‘İYİ Parti’nin karşısına bir iki partiyle ittifak yaparak çıkmak yetmez’ şeklinde sürdüren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, “İttifakın nasıl yapılabileceğini ve yasal dayanağının ne olacağını bilemiyorum. Mahalli ve ulusal basında da karşılık bulamayınca sosyal medyada paylaşıyorum. Kimin işine gelip gelmediğini de yorumlara bakarak değerlendiriyorum. İYİ Parti’nin karşısına bir iki partiyle ittifak yaparak çıkmak yetmez. AK Parti’nin Genel Başkanına da tavsiyede bulundum. Lafım AK Parti’ye. Erdoğan’ın ittifaklara alışkın olduğunu söyledim. Aldatılarak daha önce ittifaklar yaptığını söyledim. Filmi geriye sarsın, İmralı’ya, Pensilvanya’ya gitsin Vatikan’a gitsin yanına da Bahçeli’yi alsın. Karşımıza öyle çıksın dedik. Bu ittifaklar yapıldı. Bu devlet Oslo ve İmralı’ya gidip pazarlık yaptı mı yaptı. FETÖ ile ne istedilerse verdik türünden şeylere girildi m? Elbette girildi. Sosyal medyada da ak troller ile eski partimizin bazı mensupları ilk ittifakı bu alanda kurmuş. Söylediğimiz lafın arkasındayız. Aldatıldık kandırıldık demekle olmuyor. Devlet adamı iseniz kandırılmayacak aldatılmayacaksınız. Doğruları söylememiz onları hırçınlaştırıyor. Biz sakiniz. Zarar gören biziz. Onlar niye hırçınlaşıyor bilmiyoruz” diye konuştu.

KADINLARIN O KADAR YOĞUN İLGİSİ VAR Kİ PARTİYE ERKEK KOLLARI KOYMAK ZORUNDA KALACAĞIZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, partisine kadınların yoğun ilgisini,  ‘İlgi o kadar yoğun ki partiye erkek kolları koymak zorunda kalacağız’  şeklinde esprili bir şekilde dile getirerek, partilerinde kadın kolları olmadığını, yüzde 25’lik kadın kotasının daha da artacağını söyledi. Dervişoğlu, “İYİ Parti’de kadın kolları yok. Kadınların o kadar yoğun ilgisi var ki partiye erkek kolları koymak zorunda kalacağız. Yüzde 25 kadın kotası var. Her ilçede liste başı kadın adayımızın olması lazım demiştim. Başkanlık divanında 12 üyeden, 4’ü kadın. Yüzde 25 kotayı da aşıyor. Delegelerde de adaylarda da böyle olacak" dedi.

YAPILMASI GEREKEN NE VARSA YAPTIK MHP’DE AMA ARTIK..

Ayrıldığı partisinde gereken herşeyi yaptığını, onların stratejisi ve ittifaklarıyla ilgilenmediğini de kaydeden Dervişoğlu, “Yapılması icap eden ne varsa yaptık MHP’de. Geçmiş dönemde görev yaptığım partinin iç meseleleri ve stratejileriyle meşgul olmuyorum” dedi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar da, Akşener’in İzmir ziyaretiyle ilgili hazırlıkların tamamlanma aşamasında olduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi; “3 aylık bir dönemin ardından İYİ’ler evini kurdu, misafirlerini kabul etmeye başladı. Fiziki olarak hiçbir eksikliğimiz kalmadı. Şimdi şekil şartlarını yerine getirip kongrelerimiz bitti. Son ilçe Karşıyaka yapılacak bugün. Başarılı bir kongre süreci geçirdik. 10 Mart’ta il kongresi yapılacak. Sonra büyük kongreye geçeceğiz. 17 Şubat’ta iyilerin evinin açılışı var. Bütün İzmir’i davet ediyoruz. Sayın genel başkanımızın katılacağı bir açılış olacak. Zübeyde Hanım Anıt Mezarı, müze, Karşıyaka Çarşısı’nda bir yürüyüş yapılacak. Akşam yemeğe katılacak sayın genel başkanımız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.