Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu: İddiaları şiddetle reddediyorum

Dervişoğlu: İddiaları şiddetle reddediyorum

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantıda, İYİ Parti listelerinde de PKK’lıların olduğu şeklindeki iddiaları sert bir dille yalanlayarak, “Ben Müsavat Dervişoğlu’yum. Onu PKK’lı adayları listeye yazmakla itham edenler akıllarını yitirmişlerdir. Hangi gelenekten geldiğimi herkes biliyor. Bu saatten sonra milliyetçilik dersi alacak değilim. Milliyetçiliğimin zekatını versem bir milyon tane Hamza Dağ, Süleyman Soylu eder” dedi. Dervişoğlu’ndan çarpıcı değerlendirmeler

  • Ege Postası
  • 26.03.2019 - 12:50

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere CHP ve İYİ Parti’nin meclis üyesi üye adayları başta olmak üzere listelerinde PKK, FETÖ ve diğer sol terör örgütü bağlantısı olan isimler bulunduğu açıklamalarına yanıt verdi.

İYİ Parti’nin meclis üyesi ve belediye başkan adaylarının PKK-FETÖ bağlantılı olduğu açıklamalarına sert yanıt veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, AK Parti’nin geçmiş seçimler başta olmak üzere HDP yöneticilikleri de yapan başkan ve milletvekili adaylarının isimlerini örnek verdi, ardından açıklamasını fotoğrafları tek tek göstererek sürdürdü.

İDDİALARI ŞİDDETLE REDDEDİYORUM, PKK’LI ADAYLARI LİSTEYE YAZMAKLA İTHAM EDENLER AKLINI YİTİRMİŞTİR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, iddiaları ‘şiddetle reddettiğini’ vurgulayarak,  “Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısından başlayarak Cumhurbaşkanına giden bir tartışma zinciri yaşanıyor. Dün çıkan bir habere göre de İYİ Parti’nin adayları arasında PKK’lıların olduğunu söylemek gibi bir basiretsizlik yaşandı. Bunu şiddetle reddediyorum. Hazırlanan bütün listelerin mesulü benim. Ülkenin neresinde bir aday varsa onun altında şahsımın imzası var. Ben Müsavat Dervişoğlu’yum. Onu PKK’lı adayları listeye yazmakla itham edenler akıllarını yitirmişlerdir. Hangi gelenekten geldiğimi herkes biliyor. Bu saatten sonra milliyetçilik dersi alacak değilim. Milliyetçiliğimin zekatını versem bir milyon tane Hamza Dağ, Süleyman Soylu eder” şeklinde sert çıkış yaptı.

CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARINI DA ARAŞTIRSINLAR DEDİ, TEK TEK İSİM İSİM ÖRNEK VERDİ

“Yerel seçimlere az bir süre kaldı. Temennimiz yerel seçimlerin adayların çalışmaları üzerinden yürütülmesi idi. Görülen ve anlaşılan odur ki, bu seçimlerde maalesef liderlerin siyasi rekabetine kurban edilmek durumuna düştü. Bu beklediğimiz ve arzuladığımız bir şey değil. Zira kentler yönetilecek, belediye başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri seçilecek. Propaganda yöntemlerinin yereli kapsaması daha doğru bir davranış olurdu. İstismardan beslenen siyasi anlayış yüzünden yine içinden çıkılamayacak bir tartışma ortamının içinde bulduk kendimizi” diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, AK Parti’nin gösterdiği adaylar üzerinden yanıt verdi.

BUYURUN GÜLEN’İN AYAĞININ DİBİNDEKİ CUMHURBAŞKANININ FOTOĞRAFI DEDİ VE…

Dervişoğlu, elindeki fotoğrafları da tek tek gösterdiği açıklamasında, “Adaylar üzerinden bir değerlendirme yapılacaksa bunu yapanlar öncelikli Cumhur İttifakına dair partiler için de yapsınlar. Millet İttifakının adaylarını araştırdıkları gibi AK Parti ve MHP7nin adaylarını araştırsınlar. Bizim elimizde devletin imkanları yok. AK Parti’den milletvekili olan Orhan Miroğlu, HADEP, DEHAP, DTP’nin genel başkan yardımcısıdır. Mehmet Metiner, HDP’nin genel başkan eski yardımcısıdır. HDP adayı Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık, AKP milletvekili adayıdır. Abdullah Zeydan’ın kardeşi Rüstem Zeydan AKP’den Hakkari adayıdır. Celadet Gaydalı HDP’den aday iken kardeşi Sefdar Gaydalı Bitlis’ten AKP adayı. Leyla Birlik HDP adayı iken, Rızgin Birlik AKP adayıdır. Menemen birinci sıradaki meclis üyesi adayı Aydın Pehlivan’ın abisi Abdi Pehlivan FETÖ’den mahkum edilmiş bir kişidir. Dilovası AKP adayı Hamza SAYIR hadep kurucusudur. Sason AKP adayı Muzaffer Arslan’ın kardeşleri dağdadır. Adaylar üzerinden araştırma yapmaya gerek yok. Siyasi partilerin geçmişleri üzerinden değerlendirme yapmak yeterlidir. Verecek çok cevabımız var bizim. Milli hafıza dimdik ayaktadır. Örgütlerle ilişkiyi adaylar üzerinden değil yapılan iş ve işlemler üzerinden değerlendirmeyi daha mantıklı buluyorum. Bugün beka sorunundan bahsediyorlar ya elbette ülkenin bir varlık sorunu olacaktır. Ama 17 seneden beri bu ülkeyi yönetenlerdir beka sorunun müsebbibleridir. Sayın Cumhurbaşkanı Barzani’nin başından konfeti ayıklıyor. Habur rezaletinin fotoğrafı bu. Kurdukları seyyar mahkemelerin ardında Atatürk ve Türk bayraklarını indirdikleri fotoğraflar. Yıllarca bakanlık yapmış Yalçın Akdoğan’ın Öcalan güzellemesi, ‘Öcalan olayları doğru okuyor’. Şivan Perver ile Negri diye ağlaşmadan verdikleri poz. Akiller heyetinin fotoğrafı bu. Örgüt diyince akla PKK ve FETÖ geliyor ilk olarak. Bizi FETÖ’cü adaylar olduğu için de itham ediyorlar. Buyurun Fethullah Gülen’in ayağının dibindeki sayın Cumhurbaşkanının fotoğrafı” değerlendirmesini yaptı.

SİİRT, BİTLİS, VAN, HAKKARİ’DEKİ TÜM ADAYLARIN KEFİLİ DE BENİM

İYİ Parti listelerindeki her isim ve adaydan kendisinin sorumlu olduğunu vurgulayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu,  haklarında iddia bulunan adaylarla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

İDDİAYA MUHATAP KILININ ARKADAŞLARIMIZLA İLGİLİ HİÇBİR MANİ YOK

Dervişoğlu, bir adayın arabasında Ahmet Kaya kasedi bulunduğu için polis tarafından sorgulandığını ancak savcının ifade almaya bile gerek duymadığının altını çizerek, şu açıklamayı yaptı:

“Devletin imkanlarını kullanıyorlar. Tavsiyem o ki AK parti ve MHP adayları için de bunu yapsınlar. Seçimlere malzeme yapmak için yapmasınlar. Siyasette ortaya atılmış hiçbir laf karşılıksız kalmaz. Bizim listelerimizin mesulü benim. Sizin içinize sinmeyen herhangi bir kişi çıkarsa mesulü benim. Siirt, Bitlis, Van, Hakkari gibi il ve ilçe teşkilatlarımızın başkanları başta olmak üzere bütün yönetici ve adaylarının da kefili benim. Bu terör örgütü propagandası yapmaktan, hepsinin temiz kağıtları da var, iddiaya muhatap kılınan arkadaşlarımızla ilgili, ne ilçe ne YSK’ya göre adaylıklarına mani yok. Geçmişte terör örgütü propagandası yapmaktan hakkında tahkikat açıldı diyorlar. Adamın yaptığı şu, bir arama esnasında arabanın torpidosunda iki tane Ahmet Kaya kasedi bulunmuş. Polis ifadesini almış. Savcı ifadesini almaya gerek duymamış. Bu arkadaşımızın abisi de şehit olmuş. Bu kadar alçalabiliyorlar. Ahmet Kaya’nın kasedini aracında bulunduranlara terör örgütü propaganda yapıyor denilecekse, mezarını ziyarete eden iktidar mensuplarına hangi muameleyi yapacağız.”

30 VİLAYETİN 15’DEN FAZLASINI BUGÜN İTİBARİYLE MİLLET İTTİFAKI KAZANIYOR

Millet İttifakı’nın toplumsal kabul gördüğünü, Cumhur İttifakı’nın Ankara, İstanbul, Balıkesir, Denizli, Antalya, Adana gibi 30 ilin 15’ini kaybedeceğini anladığını ve panik içinde olduğunu  dile getiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Millet İttifakı toplumsal bir kabul görmüştür. Ankara, İstanbul, Balıkesir, Denizli, Adana, Antalya’yı kaybediyorlar. 30 vilayetin 15’den fazlasını bugün itibariyle Millet İttifakı kazanıyor. Bir panik ortamı doğdu. Kürt kökenli vatandaşlarımızla bazı siyasi kesimleri karşı karşıya getirebilmek adına tehditkar planları devreye sokuyorlar. Kürt kökenliler AK Parti’ye oy verdiklerinde sevgili Kürt kardeşlerim oluyor, bize oy verdiklerinde PKK’lı oluyorlar. Alevileri aşağılamaktan, Sünnileri suiistimal etmekten, Kürtleri istismar etmekten vazgeçsinler. Biz kutuplaştırmak için değil kucaklaştırmak için siyaset yapıyoruz. Herkes ağzından çıkan lafa özen göstermeyi becerebilmeli. Toplumsal gerginlik yaratmak için siyasi kurgular yaratmanın, algı yönetimine kalkışmanın anlamı yok. Belediye başkanı, meclis üyeleri ve muhtarları seçeceğiz. Bütün ülke büyükşehir belediye başkanlığı diye bir seçim yok Tayypip Erdoğan Bey’in.”

YALANIN, DOLANIN, İFTİRANIN SONU GELMİŞTİR. ARTIK İYİ PARTİ VE İYİ’LER VAR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, PKK ve FETÖ terör örgütlerini yaratan ve güçlendirenin iktidarın kendisi olduğunu savunarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“ İki terör örgütünü de yaratan ve güçlendiren bunlardır. Şimdi de faturasını kesmeye yol arıyorlar. Ekonomik krizle ilgili de 2019 için sorunumuz yok diyor Damat hazretleri. Yeni planları dolarda sert yükselişler temin edecekler, ondan sonra ABD iş başında bulunan iktidarı zora sokmak için dışarıdan müdahale etti diyerek siyasi rant devşirmeye çalışacaklar. Yeni Zelenda’daki şehit edilen Müslümanlar üzerinden siyaset yapanların ne yapacağı belli olmaz. İYİ Partililerin dikkatli olmalarını istiyoruz. Yalanın, dolanın, iftiranın sonu gelmiştir. Artık İYİ’ler var.”

BU İŞİN ARKASINDA İÇİŞLERİ BAKANININ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Gazetelerde TC kimlik numaraları ve fotoğraflarıyla merkez medyada yayınlanan isimlerin arkasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu kaydeden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, “O yayınlananların kaynağının ne olduğunun belirtilmesi lazım. Merkez medya gazetesi ve televizyonu bir küçük gazetenin haberini dayanak göstermiş. Dünürcülüğe giderken de bunu yapabilirler. Devletin imkanlarını nasıl partileri için kullanmaya kalkıyorlarsa da özel münasebetleri için de istihbarat birimleri, askerlik ve emniyet birimlerinin bilgilerinden yararlanabilirler. Bunlar devleti kendi babalarının malı sanıyorlar. Bize göre devlet ebed müdettir. Devleti partileri zannetmeye başladıkları için partilerinin bekasını da devletin bekası ile karıştırıyorlar. Oysa her ikisinin de farklı şekilde ele alınması gerekiyor. Eğer bir gazeteci arkadaşımız çıkıp kaynağı budur derse, bunun üzerinden değerlendirme yaparım. Bakanlık açıkladığı için bu işin arkasında sayın İçişleri Bakanının olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.