Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Derme- Devşirme geleneği Narlıdere’de yaşıyor!

Derme- Devşirme geleneği Narlıdere’de yaşıyor!

Narlıdere’deki Tahtacı Türkmen Alevileri’nin 200 yıllık ritüeli olan Derme- Devşirme şenliği bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Komşuluk, dayanışma ve paylaşma duygularını geliştirmeyi amaçlayan şenlikte evlerden toplanan kuru gıda malzemelerden çorba yapıldı, vatandaşlara ikram edildi. Derme- Devşirme geleneği Narlıdere’de yaşıyor!

  • Ege Postası
  • 13.03.2020 - 11:57

Tarihi Cemevi Müzesi önünde gerçekleştirilen şenlik öncesi, civardaki evlerin kapısı çalınarak bakliyat ürünleri toplandı. Vatandaşlar, evlerindeki fasulye, mercimek, un, yağ gibi ürünleri vererek şenliğe katkıda bulundu. Çorbanın yapım aşamasına, Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy, Belediye Başkanı Ali Engin, meclis üyeleri, muhtarlar ve Narlıdereliler de katıldı. Birlik ve beraberliğe katkı sağladığına ve şifa dağıttığına inanılan çorba, vatandaşlara ikram edildi. Çorba ile birlikte, katmer de dağıtıldı.



 

“AMAÇ BİRLİK VE BERABERLİK”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Tahtacı Türkmen Alevilerinin yüz yıllardır devam ettirdiği bu geleneği Narlıderemizde de yaşatıyoruz. Bu ritüel ile birlik ve beraberliğimiz perçinlenmiş oluyor. Halk olarak zaten yardımseveriz ama böyle geleneklerle, bu duyguları daha çok hissetme fırsatı yakalıyoruz. Katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.