Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Depremzedeler için imzalar atıldı: ‘Aynı çatı altındayız’la 1 yıllık kiralar karşılanacak

Depremzedeler için imzalar atıldı: ‘Aynı çatı altındayız’la 1 yıllık kiralar karşılanacak

Bayraklı Belediyesi, AHBAP Derneği ve Hürriyet Emlak işbirliğiyle depremde evlerini kaybeden vatandaşları konut sahibi yapabilmek adına “Aynı çatı altındayız” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında depremden etkilenen 20 ailenin bir yıllık kira bedelleri karşılanacak.

  • Ege Postası
  • 20.11.2020 - 13:23

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremde 116 kişi hayatını kaybederken 10 binden fazla vatandaş da evsiz kaldı.

Depremde evleri yıkılan ya da riskli olduğu için evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşların kalıcı konutlara yerleştirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilçe belediyeler bazı çalışmalar başlatmıştı.

Depremzedeleri konut sahibi yapabilmek adına yürütülen kampanyalara bir yenisi daha eklendi. Deprem sonrası evi zarar gören vatandaşlara destek amacıyla Bayraklı Belediyesi, Ahbap Derneği ve Hürriyet Emlak işbirliğiyle “Aynı çatı altındayız” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, kalıcı deprem konutlarının ailelere teslim edilmesi planlanan 1 yıllık süre zarfında 20 depremzede ailenin 1 yıllık kira masrafı üstlenildi. 

Projenin tanıtımı Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binasında yapıldı. Toplantıya, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Ahbap Derneği Kurucusu Sanatçı Haluk Levent, Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdür Zeynep Tandoğan tarafından yapıldı.

279 AİLEYE BARINMA İMKANI

Açıklamada ilk konuşmayı yaparak proje hakkında bilgi veren Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, “Depremin yaralarını sarmakla ilgili attığımız adımlardan biri olarak Hürriyet Emlak, Ahbap Derneği ve Bayraklı Belediyesi olarak imzaladığımız protokol ile 20 ailemizin daha barınmasıyla ilgili sorununu çözüp, 1 yıllık kira masraflarını karşılayacağız. İzmir ciddi bir dayanışma örneği gösterdi. Gönüllü kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve İzmirliler öncü yaraların sarılmasında oldu. Bu süreçte çadırlarda kalan yaklaşık 100'e yakın vatandaşımızın da geçici konutlara geçmesiyle ilgili üzerimize düşeni yapıyoruz. Bugüne kadar yardımsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla 259 ailemize barınma imkanı sağladık. Bugün bu sayı 279'a çıktı. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yurttaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını sadece bu süreçte değil, kalıcı konutlarına geçinceye kadar karşılamak için elimizden geleni yapacağız ve ondan sonra da kimseyi yalnız bırakmayacağız. 'Biz bu yaraları el birliğiyle sarabiliriz' dedik ve büyük dayanışma örneği gördük. Yardımlarını esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

“DEPREMDEN SONRA SLOGANIMIZ FARKLI BİR MANA KAZANDI”

Sandal’ın ardından konuşan Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdür Zeynep Tandoğan, “İstanbul’dan geldik, tüm ülke için çalışıyoruz. Sevgili Haluk Levent, bu memleketin gördüğü nadir insanlardan biri kendisi, derneği de çok güvenilir bir dernek. İzmir’de yaşanan yıkımın ardından, ne yapabiliriz dedik ve kendisinin kapısını çaldık. Böyle bir yardıma katkı sunma fırsatı elde ettik. Her kurumun bir sloganı vardır, biz 16 yıldır ‘aynı çatının altındayız’ dedik. Deprem felaketinden sonra bu sloganımız çok daha farklı bir mana kazandı. Ağır kış şartları derinleşmeden ne kadar depremzedemize el verebilirsek o kadar kıymetli. Hep beraber aynı çatının altında iyileşmek dileğiyle” diye konuştu.

“BİRÇOK KİŞİNİN HEVESLENMESİNE NEDEN OLACAKTIR”

AHBAP Kurucusu Haluk Levent ise AHBAP ekibi olarak depremzedelerin yanlarında olduklarını ve onlar için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti ve “Bizler de deprem başladığı günün ilk dakikalarından İzmir AHBAP ekibi AFAD la birlikte harekete geçti. Bizler birkaç saat sonra afet platformu oluşturduk. Belediye ve AFAD la entegre olduk. Depremin üzerinden 21 gün geçti. Biz ahbaplar olarak buradayız, ayrılmadık. Ekiplerimiz depolarda sayım girişi işlemini yapıyor. Elimizden geldiğince İzmir’in yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bu sırada Bayraklı Belediye Başkanımızla da görüşme imkanımız oldu. Hürriyet Emlak’ın bu kutsal teklifini kendisine getirdim. Çok duygulandı. Ailelerin bir yıllık kirasının karşılanmasını sağlamak, birçok firmanın, kişinin heveslenmesine yardımcı olacaktır. Belki de bir öncülük yaptılar. Birçok firmadan da bu tarz girişimler bekliyoruz. Başkanımızla da görüşerek ailelerin 1 yıllık kirasını karşılayabilirler. Bu sebeple buradayız” ifadelerini kullandı.

178 AİLEYE BEYAZ EŞYA DESTEĞİ

Açıklamanın sonunda yapılan yardımlarla ilgili bir not ekleyen Başkan Sandal, “Dün 88 yurttaşımız Arçelik vasıtasıyla beyaz eşyalarını ilettik. Buradan Bayraklı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Arkadaşlarımız Beko ile görüşme halinde. Sanıyorum ki 90 aileye de Beko aracılığıyla beyaz eşyalarını ulaştıracağız. Bayraklı Belediyesi olarak tüm yurttaşlarımızın yanında olacağız. Yalnızca bugün değil kalıcı yurtlara geçene kadar yanlarında olacağız. Bizlere destek olan birçok gönüldaşımız var. Bu konuda bütün vatandaşlarımızın müşteri olmasını söylemek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından depremzedelere yuva olacak protokolün imzaları atıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.