Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizli'de FETÖ'ye 30 yeni gözaltı

Denizli'de FETÖ'ye 30 yeni gözaltı

Denizli'de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında iş dünyasına yönelik 3'üncü dalga operasyonunda gözaltına alınan kişi sayısı 75'e yükseldi.

  • Ege Postası
  • 28.10.2016 - 13:51

Hafta içinde 45 kişinin gözaltına alındığı soruşturmanın genişletilerek sürdüğü, bu sabah 30 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve marketler zincirinin sahibi H.P.'nin oğlu işadamı C.P.'nin de bulunduğu öğrenildi. 

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında örgütün il yapılanmasına yönelik geçen Salı günü 3'üncü dalga operasyon başlattı. Operasyonda ilk olarak işadamları, şirket yöneticileri ve esnafında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Devam eden operasyonda bu sabah ise yine işadamlarının bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Böylelikle gözaltı sayısı 75'e ulaştı. Gözaltına alınanların evlerinde ve işyerlerinde polis aramalar yaptı. 

ZİNCİR SAHİBİNİN OĞLU DA GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında Denizli'de marketler zincirinin sahiplerinden ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olan H.P.'nin oğlu işadamı C.P. de bulunuyor. C.P.'nin Yenişehir Mahallesi'ndeki villasına giden polisler, arama yaptığı, bulunan delillerin incelenmek üzere el konulduğu belirtildi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili olan H.P., geçtiğimiz günlerde AK Parti Denizli İl Başkan Yardımcılığı ve yürütme kurulu görevinden istifa etmişti. H.P., 1 Eylül'de ise 7 milyon 500 bin liraya mal olacak ortaokulu yaptırmak için protokol imzalamış, Valilikteki imza törenine bugün gözaltına alınan oğlu C.P. de katılmıştı. 

MANİSA MERKEZLİ 9 İLDE FETÖ ABLALARINA OPERASYON: 35 GÖZALTI

Manisa merkezli 9 ilde, 'FETÖ ablası' olarak nitelendirilen kişiler ile şüphelilerin eşlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda, hakkında gözaltı kararı çıkartılan 90 kişiden 35'inin yakalandığı belirtildi. Operasyonun sürdüğü bildirildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek'in talimatıyla yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında Manisa merkezli İzmir, İstanbul, Aydın, Kayseri, Samsun, Adana, Tekirdağ ve Balıkesir olmak üzere 9 ilde örgütün ablalarına ve eşlerine yönelik bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. Soruşturma kapsamında örgütün cemaat ablaları ile eşleri olmak üzere 90 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı belirtildi. Şüphelilerden 30'unun ise erkek olduğu öğrenildi. Manisa'dan toplam 47, diğer illerden ise toplam 43 kişinin gözaltına alınacağı vurgulanırken henüz, 25'i kadın 10'u erkek olmak üzere toplam 35 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Manisa merkez ve ilçelerinde yapılan operasyonda Celal Bayar Üniversitesi, Tarım Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) İl Müdürlüğü, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, çeşitli şirketler ile cemaat okullarında görev yapan 'cemaat ablaları' yakalandı. Tüm şüphelilerin Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne getirileceği, operasyonun sürdüğü bildirildi. (dha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.