Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizli beşik gibi sallanıyor! Tam 180 deprem…

Denizli beşik gibi sallanıyor! Tam 180 deprem…

Denizli, saat 09.34'te meydana gelen depremle sallandı. Merkez üssü Denizli Acıpayam olan 5.5 büyüklüğündeki deprem Ege'nin pek çok kentinde olduğu gibi İzmir'de de hissedildi. Oğuz ve Yeşildere mahallelerinde eski toprak yapılardan bazıları yıkıldı ve çatlaklar oluştu. Panik ve korku nedeniyle bazı vatandaşlar hastaneye kaldırıldı. Acıpayam Devlet Hastanesi tahliye edildi. Vatandaşlar camilerden yapılan anonsla evlere girmemeleri konusunda uyarılıyor. Bölgede 180 artçı kaydedildi. Evler yıkıldı, okullar tatil edildi, sarsıntı bitmiyor

  • Ege Postası
  • 20.03.2019 - 09:36

EGEPOSTASI- Ege saat 09.34'te meydana gelen depremle sallandı.

Merkez üssü Denizli'nin Acıpayam ilçesi olan depremin büyüklüğü AFAD tarafından 5.5, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından ise 5.6 olarak açıklandı. Yerin 11.36 kilometre altında meydana gelen deprem Ege ve Marmara'nın pek çok kenti gibi İzmir'de de hissedildi. 

Bu depremden sonra Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bir saat içinde en büyüğü 4.8 büyüklüğünde 16 artçı sarsıntı daha kaydedildi. 09.59'da da Ege Denizi'nde 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem nedeniyle Yeniköy, Karahöyük, Uçarı ve Gedikli mahallelerinde 50'ye yakın evde hasar oluştu. Karahöyük Mahallesi'nde bir evde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

Aynı köyde yıkılan bir ahırda enkaz altında kalan 15 büyükbaş hayvanın kurtarılması için de ekipler seferber oldu. 

HASTANELERE KALDIRILDILAR

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki deprem sonrası panik nedeniyle yaralanan ve baygınlık geçiren bazı vatandaşlar, hastanelere sevk edildi.

Deprem sırasında panik ile camdan atlayan bir kişi ile baygınlık geçirenlerin de bulunduğu bazı vatandaşlar Acıpayam ve Serinhisar Devlet Hastanelerine kaldırıldı.

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. 

ANONSLA UYARI YAPILIYOR

Depremin en fazla hasar verdiği mahallelerden Karahöyük'te camilerden "evlere girilmemesi, elektrik kullanılmaması" konusunda uyarılar yapıldı.

Mahallede evinin büyük bölümü yıkılan İbrahim Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah hayvanlarını gütmeye götürürken yerin sarsılmasıyla büyük korku yaşadıklarını, koşarak eve döndüğünü söyledi.

Aslan, "Evimizin yarısı yıkıldı, eşim depremden sonra baygınlık geçirdi, hastaneye kaldırdık. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Ev girilecek gibi değil." dedi.

Acıyapam Devlet Hastanesi, deprem sonrası güvenlik nedeniyle tahliye edildi. Hasar tespit çalışmasının ardından hastaların yeniden hastaneye sevk edileceği öğrenildi.

Bu arada Aydın'ın Karacasu ve Denizli'nin Serihisar ilçelerinde de deprem nedeniyle eğitime bugün ara verildi. 

OKULLAR TATİL

Deprem nedeniyle il genelinde öğrenciler sınıflardan dışarıya çıktı, derslere ara verildi. Acıpayam ilçesinde de eğitime bugün ara verildi.  

Öte yandan Kızılay Ege Bölge Afet Yönetim Müdürlüğü de bölgeye çadır, battaniye ve jeneratör gibi acil yardım malzemelerinden oluşan bir tır sevk etti.

AFAD İzmir ve Afyonkarahisar'daki arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Denizli Valilikten yapılan açıklamada, saat 09.34'te meydana gelen ve merkez üssü Acıpayam ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi olan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından Valilik koordinasyonunda Acıpayam Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumların deprem bölgesine intikal ederek çalışmalara başladığı aktarıldı.   

Açıklamada, depremde 30 evde yıkıntı oluştuğunu, 2 büyükbaş hayvanın telef olduğunu ve 3 camide hasar tespit edildiğini açıkladı.  

Yeniköy Muhtarı Mehmet Biçer ise 151 haneli köyde deprem sonucu ilk belirlemelere göre 6 evde hasar oluştuğunu, diğer evlerde de duvar çatlakları görüldüğünü, hasar tespitinin devam ettiğini dile getirdi.

180 ARTÇI

Merkez üssü Denizli'nin Acıpayam ilçesi olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 180 artçı sarsıntı kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) internet sitesindeki verilere göre, 09.34'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından büyük bölümü Acıpayam'da olmak üzere Serinhisar, Çal, Tavas, Bozkurt, Honaz merkez üslü olmak üzere 180 sarsıntı meydana geldi. 

Bölgede meydana gelen depremlerin büyüklüğü 1,1 ve 4,8 arasında değişiyor. (Haber merkezi-ajanslar)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.