Dolar 32,5688
%0.29
Euro 34,7538
%0.06
Altın 2.491,290
%0.27
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizcilerden turizm desteğine teşekkür

Denizcilerden turizm desteğine teşekkür

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, turizm sektöründe 9 ay çalışanların 3 aylık sigorta prim ve maaşlarının İŞKUR tarafından karşılanmasına ilişkin destek kapsamına Antalya ve Muğla'nın yanı sıra İzmir ve Aydın'ın da alınmasının sevindirici olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 29.04.2016 - 16:25

Türkiye'nin ihracattan sonraki en büyük gelir kaleminin turizm olduğunu ifade eden Öztürk, turizmin en hızlı büyüyen dalı olan deniz turizminin ülkeye yılda yaklaşık 7 milyar dolar gelir getirdiğini belirtti. Öztürk, “Turizm sektörüne verilen istihdam desteğinin ve teşviklerin kapsamının genişletilmesini olumlu buluyoruz. Böylece bölgesel adaletsizlik ortadan kaldırılmış oldu. Ancak bu sezon turizmi hakikaten zor günler bekliyor. İlk çeyrekte turizm gelirlerimiz yüzde 16.5 oranında azaldı. Dolayısıyla bu tabloda desteklerin yeterli olmadığını vurgulamak zorundayız. Özellikle yat limanlarından su sporları tesislerine, günübirlik deniz turizmi araçlarından kruvaziyer limanlarına ve yat işletmeciliğine kadar geniş bir alanı temsil eden deniz turizmi sektörünün tamamı destek kapsamına alınmalıdır. Bu sektörde faaliyet gösteren küçük işletmelerin ayakta kalabilmesi için borçların ertelenmesi ve faiz indirimi talepleri değerlendirilmelidir. Deniz turizmi tesislerine sağlanacak küçük bir teşvik bile işletmelerin nefes almasının ötesinde onlara müthiş bir moral verecektir" diye konuştu.

Öztürk, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya ve talebimizi takip edip başarıyla sonuçlanmasına destek veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.