Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7372
%0.01
Altın 2.498,100
%0.55
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizciler İzmir'e müze istiyor

Denizciler İzmir'e müze istiyor

İzmir'de bir deniz müzesi kurulması için çalışmalara başladıklarını söyleyen Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, tüm Akdeniz’de gıptayla gösterilecek, deniz ve tarih meraklılarını İzmir’e çekecek bir deniz müzesine sahip olmak istediklerini ifade etti. Denizciler İzmir'e müze kuruyor

  • Ege Postası
  • 27.08.2019 - 17:55

DTO ağustos ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Kenan Yalavaç başkanlığında üyelerin katılımıyla gerçekleşti. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, toplantının başında Japonya'daki Tsugaru Boğazı'nı yüzerek geçen ilk Türk olan açık deniz yüzücüsü Emre Erdoğan'a plaket verdi.

Öztürk'e teşekkürlerini ileten Erdoğan, Japonya'daki yarışın kendisi için zorlu olduğunu ifade ederek dünya rekorunu hedeflerken 3'üncü olduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Başlangıçta bizi fırtına ve akıntılara karşı uyarmışlardı. Gece 00.00'da start aldık. Deniz derinliği ortalama 700 metreydi. İlk 10 kilometreyi rekorla geçtim. Beşinci saatte oradaydım. İki kez köpek balığı gördüm. Çok zorlu olsa da ayyıldızlı bayrağı açmak büyük keyifti. İnşallah bir gün diğer 3 boğazı da geçip bayrağımızı dalgalandırırım" dedi.

ULAŞIMDA BÜROKRASİ ENGELİ

İzmir'de 18 Ağustos'ta meydana gelen yangın nedeniyle üzüntülerini ifade ederek sözlerine başlayan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, orman yangınları için bazı önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Mümkün olduğunca erken müdahale konusunda önemli bir ders alındığına dikkat çeken Öztürk, tüm denizcileri ağaçlandırma kampanyalarına destek vermeye davet etti. Konuşmasında Türk taşımacılık sektöründeki çalışmalar hakkında bilgi veren Öztürk, bağımsız denetim kuruluşlarından birinin araştırmasıyla ilgili veriler aktardı. Araştırmaya göre 2019'un ilk 5 ayında hava yolu taşımacılığının yüzde 20.8, denizyolu taşımacılığının ise yüzde 12.5 oranında küçüldüğünü kaydeden Öztürk, "Karayolu taşımacılığı ise yüzde 7.1 oranında geriledi. Ama bizim olumlu bir beklentimiz var. Türkiye'nin coğrafi konumu gereği ulaşım sektörünün önü açık. Türkiye'de bürokrasiyi azaltmazsak gümrük ve limanlarda, dijitalleşmenin önünü açmazsak Türkiye'nin dünya lojistiğindeki sırası geriler. Bunun için önlemler alınmalı" diye konuştu. Öztürk, tek kimlik ile Türkiye'deki tüm limanlara ve gümrük idarelerine girmeyi sağlayacak bir çalışmanın sürdürüldüğünü açıkladı.

MÜZE İÇİN İŞ BİRLİĞİ TALEP ETTİ

İzmir'de bir deniz müzesi kurulması için çalışmalara başladıklarını anlatan Yusuf Öztürk, İzmir'in bunu hak ettiğini söyleyerek "İzmir var oluşunu denize borçlu olan dünyanın ender şehirlerinden biri. Deniz ve liman şehri olmak alnımıza yazılı. İzmir gibi bir şehir, bir deniz müzesini hak ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Deniz Müzesi kurulması için verdiği talimattan sonra biz de çalışmalara başladık. Bu alanda öncülük yapan Bay Lucien Arkas’ın kurucusu olduğu Bornova’daki Arkas Deniz Tarihi Merkezi’ni ve İzmir Tersanesi Komutanı Kıdemli Albay Korkut Şen’i bugün ziyaret ettik. Bu deneyimler ışığında tüm Akdeniz’de gıptayla gösterilecek, deniz ve tarih meraklılarını İzmir’e çekecek bir deniz müzesine sahip olacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. Başkan Öztürk deniz müzesi kurulmasıyla ilgili bir iradenin oluştuğunu ancak herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini savundu. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.