Dolar 32,5989
%0.38
Euro 34,8144
%0.24
Altın 2.506,400
%0.88
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deniz Yücel yeniden başkan... Kaç oy aldı'

Deniz Yücel yeniden başkan... Kaç oy aldı'

CHP İzmir İl Kongresi'nde 655 delegeden 611'i oy kullandı. İl yönetim kurulu, il disiplin kurulu ve kurultay delegeleri için oy sayımı devam ederken başkanlık için tek aday olan Deniz Yücel 253 oy aldı. Deniz Yücel'e 540 il delegesi adaylık için imza vermişti. Kongreye damga vuran sonuç

  • Ege Postası
  • 09.02.2020 - 03:05

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleşen CHP İzmir İl Kongresi saat 10.00'da başladı. Kongre programının sarkması sonrası saat 23.00 sıralarında oy kullanmaya geçildi. Saat 01.30'a kadar sürdü. Oy kullanma işlemi sonrası YSK yetkilileri oy sayımına geçti. Saat 03.00 sularında YSK yetkilileri çarşaf liste yöntemiyle yapılan seçim nedeniyle Deniz Yücel'in oyunu açıkladı. Yücel 8 sandıkta kullanılan 611 oyun 253'ünü alarak yeniden İzmir İl Başkanı seçildi. Kongrede 540 il delegesi Deniz Yücel'e adaylık için imza vermişti. Deniz Yücel, 17 yıl sonra CHP'nin il eski başkanlarından Alaattin Yüksel'den sonra üst üste seçimli kongreyle il başkanı olan ilk isim oldu. 

'PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIYACAK KADROLAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

YSK'nın sonuçları açıklaması sonrası gazetecilerine sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel "Bugün Olağan İl kongremizi gerçekleştirdik. İlçe kongrelerimizi yapmıştık. İzmir'de yeni kadrolarımızı belirliyoruz. Sayımlar hala devam ediyor. Önümüzdeki ay da kurultayımızı yapacağız. CHP'de kongre süreçleri her zaman heyecanlı ve büyük bir beklentiyle geçiyor. CHP'de her zaman demokrasiye yakışır bir şekilde kongrelerimiz yapılıyor. Bu dönemde de yine aynı şekilde bir kongre gerçekleştirdik. CHP'de görev alan arkadaşlarımız, partimizi iktidara taşıyacak kadrolar olduğuna inanıyorum. İlçe kongrelerimizden beri de bu şekilde gerçekleşiyor. Kurultayda da aynı şekilde gerçekleştireceğiz. Kongremizin İzmir'e, partimize, ülkemize ve mücadelemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. CHP 31 Mart yerel seçimlerinden sonra iktidara çok yakın. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde ve liderliğinde CHP tüm kadrolarıyla şu anda Türkiye'yi yönetmeye hazır bir siyasi parti. Hepimize yüklediği bir sorumluluk var. Bunun bize yüklenen tarihi bir misyon var. Bu misyonun ve sorumluluğun bilincinde partimizi ilk genel seçimlerde iktidara taşımak için mücadele vermeye devam edeceğiz" dedi.

DELGE YÜCEL'İ İŞARETLEMEYİ UNUTMUŞ!

Alınan oyları da değerlendiren Yücel, "Tabi aday olma yeterliliğine sahip örgütün, delegenin desteğini alan herkes aday olabilir. Birden fazla aday da olabilir, tek aday da olabilir. Geçtiğimiz hafta içinde 30 ilçe başkanımız adaylığım konusunda ortak bir destek açıklaması olmuştu. Bu çok mutlu etti, çok önemli ve anlamlı bir açıklamaydı. Ben hiç aday olacağımı söylemedim. Çünkü bu olaya, bu görevlere aday olunacağını düşünen bir kişi değilim. Bu görevler talep edilmez, verilir. Özellikle ilçe başkanlarımızın bu açıklamasıyla ben görevin tarafıma tevdiğ edilmiş olduğunu, görev ve sorumluluktan kaçmayacağımı ifade ettim. Tek adaylı bir yarış olduğu için birçok arkadaşımızın il başkan adaylığında işaretleme yapmayı unuttuğu tarafımıza ve ilçe başkanlarımıza bildirdiğini öğrendik. İzmir gibi bir kentte, 30 ilçede bir uzlaşı ve mutabakat sağlamak kolay değil. Kendilerini listede göremeyen arkadaşlarımız tepki göstermiş olabilirler, bunları da anlayışla karşılıyoruz. Bu listeler oluşurken 30 ilçe başkanımız ve tabi ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in de görüş ve önerilerini aldık, oldukça da listeye yansıttık. Daha sayımlar devam ediyor. Yönetim, kurultay delegeleri ve disiplin kurulu delegeliği açısından... Buradan çıkacak sonucun ne olursa olsun partimize güç katacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

SANDIK SANDIK SEÇİM SONUCU

CHP İzmir İl Kongresi'nde delegeler 8 sandıkta oy kullandı. Urla, Kemalpaşa ve Bornova'nın yer aldığı birinci sandıkta 72 oy kullanılırken, burada Yücel'e 37 oy çıktı. Foça, Kınık ve Karşıyaka'nın yer aldığı ikinci sandıkta ise 75 oy kullanıldı. Bu sandıktan da Deniz Yücel, 26 oy alabildi. Karaburun, Ödemiş, Karabağlar'daki delegelerden 74'ünün oy kullanıldığı üçüncü sandıktan CHP'li Yücel 21 oy aldı. Beydağ, Buca, Gaziemir'deki delegelerin oy kullandığı dördüncü sandıkta 78 oy geçerli sayıldı. Bu sandıktan da Yücel'e 39 oy çıktı. Bayındır, Tire, Balçova, Konak'ın yer aldığı beşinci sandıkta 76 oyun 45'i, Selçuk, Çeşme, Seferihisar, Güzelbahçe ve doğal delegelerin yer aldığı altıncı sandıkta kullanılan 81 oyun 35'i, Dikili, Kiraz, Çiğli ve Bayraklı'nın yer aldığı yedinci sandıkta 77 oyun 15'i ve Menemen, Menderes, Narlıdere, Torbalı, Bergama, Aliağa'nın yer aldığı sekizinci sandıkta kullanılan 78 oyun  35'i, Deniz Yücel'e çıktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.