Dolar 32,5382
%0.28
Euro 34,8893
%0.48
Altın 2.489,310
%1.1
Bist-100 9.586,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deniz Yücel’den adaylık açıklaması: Ben buradayım ve yapacak daha çok işim var

Deniz Yücel’den adaylık açıklaması: Ben buradayım ve yapacak daha çok işim var

CHP İzmir İl Danışma Kurulu toplantısı, Kültürpark’taki İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Toplantıda yerel seçimlerde alınan sonuçlar da değerlendirildi. İl Başkanı Deniz Yücel’in kongreler öncesi adaylık sinyali verdiği toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da birlik beraberlik vurgusu yaparak, "İlk seçimde iktidarız" dedi. 'Ben buradayım ve yapacak daha çok işim var'

  • Ege Postası
  • 24.08.2019 - 13:17

YUSUF TOMRUK/HAYRULLAH YILDIZ-EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün danışma kurulu toplantısı İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya; Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, Parti Meclisi (PM) Üyeleri, eski milletvekilleri ve belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu başkanı ve yönetimi, ilçe belediye başkanları, kurultay delegeleri, il kadın ve gençlik kolu il başkanları ile partililer katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’in şehir dışındaki programı nedeniyle toplantıya katılmadığı öğrenildi. Araları geçtiğimiz dönemden açık oldugu söylenen Aziz Kocaoğlu ile Tuncay Özkan’ın arasına İl Başkanı Deniz Yücel oturdu. Alaattin Yüksel ile Aziz Kocaoğlu fotoğraf vermedi. İzmir eski Milletvekili Mustafa Balbay’a ilgi yoğundu. Partilelerin kucaklaştığı toplantıda Deniz Yücel döneminde yaşananları anlatan bir videoda yayınlandı. Erkenden toplantı salonuna gelen Aziz Kocaoğlu herkesle tek tek selamlaştı.

Toplantı öncesi kadın kollarından bir grup orman yangını, kadın cinayetlerini protesto etti. CHP’li kadınlar ellerinde ‘Ölmek istemiyoruz’, ‘Orman yangınlarını çıkaranlar katildir’, Kaz Dağları akciğerlerimizdir kıymayın’, ‘Kadına şiddete hayır’, ‘Emine Bulut’ pankartlarıyla sahneye çıktı ve büyük alkış aldı.

‘SEÇMENİN ONURUYLA OYNUYORLAR’

Partilileri selamlayarak sözlerine başlayan il Başkanı Deniz Yücel, "Martın sonunda baharı getiren yol arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyoruz. İlçe danışma kurulu toplantımızı yaptık. Bugün il danışma kurulumuzu yapıyoruz. Seçimin üzerinde 5 ay geçti. Halkın iradesi sandığa yansıdı. Pazartesi halkın iradesine damga vuruldu. Mardin, Van, Diyarbakır belediye başkanları görevden alındı. Adaylıkları süresinde bir sıkıntı olmadı, ama bir kararnameyle görevden alındılar. Terör örgütleriyle bağlantıları varmış, haklarında soruşturması vardır. Anayasaya göre haklarında kesinleşmiş bir ceza alana dek he vatandaş suçsuzdur. Bu konu CHP’nin konusu değildir, tüm siyasi partilerin, demokrasiye bağlı olan herkesin meselesidir. Halkın iradesine vurulan darbede, AKP iktidarı diyorki; 'Seçime girebilirsin ama seçilemezsin, seçilirsen görevden alınırsın.' İstanbul’da da yapmadılar m? 13 bin farkla Sayın İmamoğlu seçimi kazandı. Ama seçimi yinelediler bir milyona yakın oy farkıyla yeniden kazandık. Neden fark arttı. Çünkü seçmenin onuruyla oynadılar” diye konuştu.

ÖRGÜTE 31 MART TEŞEKKÜRÜ

Konuşmasında 31 Mart seçimleri değerlendirmesi yapan ve teşükkür eden Deniz Yücel, “AKP İzmir’deki sayısını artırmak için devletin bütün imkanlarını kullandı. Karalama ve yalan haber politikasına başvurdular. Akıl almaz bir kampanya sürdürdüler. Ne olursa olsun tahrik, provokasyon ve hedef gösterme gibi tuzaklara takılmadık, seçimden alnımızın akıyla çıktı. Biz ittifak yapmadık. Biz ittifakı halkımızla yaptık. Vatansever vatandaşlarımızla yaptık. Haksızlığa uğrayan, işinden aşından koparılan kesimlerle ittifak yaptık. Demokrasiye gönül verenler kesimlerle ittifak yaptık. 22 olan belediye sayımızı 24'e çıkardık. İYİ Parti’yle birlikte 25 ilçede seçimi kazandık. Kayıp 8 ilçenin 5'ini geri aldık. CHP’li 2 ilçeyi kaybettik. Daha iyi olabilirdi ama sonuç ne olursa olsun bütün partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlçe başkanlarımızı fedakarca ve çok çalıştılar. Onlara teşekkür ediyorum. Millitvekillerimiz de fedakarca çalıştılar hem burada hem İstanbul'da demokrasi nöbeti tuttular. Geçen dönem görev yapan ve yeni seçilen belediye başkanımıza Başta Aziz Kocaoğlu başkanımız olmak üzere teşekkür ediyorum. Aynı şekilde başta Tunç Soyer olmak üzere yeni seçilen belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

KORKU DUVARI YIKILDI

31 Martla birlikte korku duvarı yıkıldı diyen Başkan Yücel, “31 Mart ve 23 Haziran'la birlikte umut, sevgi, huzur ve barışın var olacağı Türkiye için bir  açıldı. Toplumun tüm kesimleriyle yapılan doğru diyaloglar sonunda bu umut doğdu. 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri Atatürk’ün partisi CHP’ye iktidar yolunu açmıştır. Başarı özveriyle gerçekleşir. Bu başarı genelinde Sayın Genel Başkanımız İzmir Milletvekilimiz Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere İzmir örgütümüzü kutluyorum. Biz iktidar olmalıyız. Kadın cinayetlerine dur demek için iktidar olmalıyız. Çevre katliamına dur demek için iktidar olmalıyız. Parti ve örgüt olarak tavır koyuyoruz. Ama bu yönetim anlayışı değişmedikçe bu soruların önüne ciddi şekilde geçilemiyor" dedi.

BİZİM KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ BELLİ

‘Yangın neden başlad? Neden kısa sürede söndürülemed? Bu sorular çok önemli. Biz yanan alanların yeşillendirilmesi için elimizden geleni yapacağız” diyen Yücel, CHP’nin neden iktidar olması gerektiğini anlattı.

Yücel, “Yoksulluğu ve yolsuzluğa dur demek için iktidar olmalıyız. Bizim kırmızı çizgimiz belli. Vatanımız, milletimiz, bayrağımız bizim kırmızı çizgimiz. Geçmişte hangi partiye oy verirse vermiş olsun herkese kapımız açık. Her şeyden önceye insanı alan bir anlayışla iktidara yürüyoruz.  Başkanlarımıza yapılan haksız eleştiriler için biz öz eleştirimizi yaptık. İnsanlar hata yapabilirler Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ümmeti parçalamayın, bölmeyin' diyor. Böyle bir zihniyet Türkiye’yi yönetemez ve yönetemiyorlar. Böyle deseydi bu vatan kurtulmazdı. Her türlü ayrımcılığın karşısındayız” dedi.

CHP’ye yapılan belediye başkan atamaları eleştirilerine de değinen Yücel “Halkın ve milletin eleştirileri başımızın üstünde. Kendi damadını hazinenin başına oturtan zihniyetin, kendi kızını Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına oturtan zihniyetin CHP’yi eleştirmeye hakkı yoktur. Partililerimizin bunlara prim vermemesini istiyorum. Parti içindeki konulara geldiğimizde, CHP’nin yüz yıllık bir geçmişi var. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız ilçe başkanlarınıza gidiniz. Basında çok çeşitli haberler çıkıyor. Partimiz gereksiz yere yıpranıyor “ diye konuştu.

‘BEN BURADAYIM VE YAPACAK DAHA ÇOK İŞİM VAR’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuşmasında il ve ilçe kongreleri öncesi adaylık sinyali verdi.

Yücel’in “19 aydır görev yapıyorum. 10 kere görevden alındım, 12 defe istifa ettim. Buradan sesleniyorum. Ben buradayım ve yapacak daha çok işim var. Bütün partililerimiz kardeşimiz ve yol arkadaşlarımız. Ben yetkilerini kullanan bir il başkanıyım. Partiye zarar verecek bir durum için yetkilerimi kullanmamaktan çekinmem. Kamplaşma, kutuplaşma ve hizipleşmeye izin vermiyoruz. Benim tek bir örgütüm var o da CHP örgütü. Adamcı siyaset çok tehlikelidir, izin vermeyeceğiz. Ne görev yapacak önce dürüst ve partili olduğumuzu unutmayacağız. CHP, Kılıçdaroğlu liderliğinde iktidara yürüyor. İzmir’de de bütün belediye başkanlarımızla iktidara yürüyoruz. Beraberlik sağlamak zorundayız” konuşması adaylık açıklaması olarak yorumlandı.

30 Ağustos'ta toplu ulaşımın Tüm Türkiye'ye ücretsiz olsun önergelerinin ‘tüm kesimlerini ilgilendirmiyor’ diyerek reddedildiğini belirten Yücel “Bunların rejimle ve cumhuriyetle sorunu var. Tam bağımsız Türkiye ile sorunu var. Kısa dönemli olarak Atatürkçü ve milliyetçi olabilirler. Ama ilk fırsatta gerçek yüzlerini gösteriyorlar. 30 Ağustos'ta öyle bir kutlama yapalım ki gerekli yanıtı İzmir’den verelim. 31 Mart'tan sonra verilen yetkiye layık olarak, yerelden başlayan bu hareketi genele yayarak CHP’yi iktidar yapma zamanıdır” diye konuştu.

TUNCAY ÖZKAN: İLK SEÇİMDE İKTİDARIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ‘Hepinizi sevgiyle selamlıyorum, aşkla kucaklıyorum’ diyerek başladığı konuşmasındada  “Genel Başkanımızdan sizlere sevgi, saygı ve takdir mesajlarını getirdim. İktidar için aramızdaki safları sıklaştırmamız lazım. Kimsenin emeğini boşa çıkartmayacağız, iktidar olacağız. İzmir örgütü Türkiye’ye örnek olacak. CHP İzmir’den doğan bu siyaset güneşi Türkiye’yi kucaklayacak. Bugün çocuk uzun zamandır özlemini çektiğimiz başarılara koştuk. Genç arkadaşlarımız önemli görevlere geldi. Bu durum örgütümüzün başarısıdır. Allah bu emeği zaferle sonuçlandırdığımızı göstersin. Ben çok konuşmaycağım. Konuşacak olan sizler. En önemli şey namusluca, birlikte ve beraber bu yolda zafere ulaşmalıyız. Gönlümüz aklımız sizinle beraber atıyor. Görevdeki arkadaşımızın üstüne bir kumpas yalan ve iftira varsa hep beraber karşı koymalıyız. Sizin de böyle düşündüğünüzü biliyorum. Alkışlamasını bilmeliyiz. Ben İzmir örgütünü gönülden alkışlıyorum. Sizden gelen her eleştiri kabülüm ve yanıt veririm. Başarımızın daim olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu iktidar yüzünden zulüm geldi ülkeye. Kadınlar kıtır kıtır kesiliyor, ormanlarımız yanıyor kesiliyor. Biz panzehiriz. İlk seçimde iktidar bizim. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yürüyelim arkadaşlar durmak bize yakışmaz. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum” diye konuştu.

Toplantının devamı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.