Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denetimli serbestlik yükümlüleri 40 bin fidan dikti

Denetimli serbestlik yükümlüleri 40 bin fidan dikti

İzmir'de ormanlık alanda çıkan yangında zarar gören alana denetimli serbestlik yükümlülerince 40 bin fidan dikildi. 

  • Ege Postası
  • 27.12.2017 - 16:56

İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nce oluşturulan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi'nce desteklenen "Toprağa Fidan, Geleceğe Umut" Projesi kapsamında Buca'da yangında zarar gören 20 hektarlık araziye denetimli serbestlik yükümlülerince 40 bin fidan dikildi. 

Etkinlikte konuşan İzmir Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Kalkan, kurumlarınca 22 bin yükümlünün denetim ve takibinin yapıldığını, bunlardan 863'ünün kamu kurumunda ücretsiz çalışma yükümlülüğüne tabi olduğunu söyledi. 

Yükümlülerin kalıcı eserler bırakması arzusuyla bu projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Kalkan, "Bu ağaçlar büyüdükçe hem ülkemize bir katma değer kazandıracak hem de yükümlülerimizin bir dikili ağacı olacak. Destek veren herkese teşekkür ederiz." dedi. 

İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Erol ise yangında zarar gören 275 hektarlık alanın 20 hektarlık kısmını denetimli serbestlik yükümlülerince fidan dikildiğini, diğer kısımların ise öğrenciler ve kendi ekiplerinin çalışmasıyla ağaçlandırıldığını ifade etti. 

Bölgenin tamamına 450 bin fidan dikildiğini aktaran Erol, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, ortak çalışmanın başka bölgelerde de devam etmesi arzusunda olduklarını söyledi. 

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan Cumhuriyet Savcısı Canay Aldemir, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık ve yükümlüler fidan dikerek can suyu verdi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.