Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denek maymunlar Covid örneklerini çaldı

Denek maymunlar Covid örneklerini çaldı

Hindistan'da pandemi hastanesinin laboratuvarında denek olarak kullanılan maymunlar, Covid hastalarından alınan kan örneklerini çalarak kaçtı. Hastane yönetimi örneklerin kapalı kutuda olduğunu, bu nedenle paniğe yol açacak bir durum olmadığını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 30.05.2020 - 19:20

Hindistan’da bir grup maymun pandemi hastanesinden corona virüs (Covid-19) hastalarının kan örneklerini çaldı.

Hint medyasında yer alan habere göre, olay ülkenin Uttar Pradesh eyaletindeki Meerut bölgesinde bir devlet hastanesinde meydana geldi.

Hastanenin corona virüs tesisinde çalışan laboratuvar asistanı test için kan örnekleri taşırken, hastanede denek olarak yer alan bir grup maymun asistana saldırıp içinde 3 kan örneği bulunan kutuyu alarak kayıplara karıştı.

Görgü tanıklarından biri, olaya karışan maymunlardan birini ağaçta görüntüledi.

ENFEKTE OLMUŞ HASTALARDAN ALINAN KAN ÖRNEKLERİ

Hastane yetkilileri olayı kabul ederek; örneklerin bir kişide corona virüsün pozitifliğini doğrulamak için kullanılan boğaz çubukları olmadığını, zaten tedavi edilen enfekte olmuş hastalardan alınan kan örnekleri olduğunu belirtti.

"PANİK YOK" 

Hastanenin başhekimi Dr. SK Garg olayla ilgili olarak "Corona virüs numuneleri açıkta olmayan, soğuk zincirli kutularda saklanır ve taşınır" ifadelerini kullanarak, boğaz çubuk örneklerine yönelik benzeri bir durumun meydana gelme olasılığının düşük olduğunu ve hastanenin yakınında yaşayan kişilerin bu olay nedeniyle korkmasına gerek olmadığını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.