Dolar 32,3579
%0.13
Euro 35,1782
%0.32
Altın 2.324,570
%0.18
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş'tan restore edilen konsolosluk binasına ziyaret

Demirtaş'tan restore edilen konsolosluk binasına ziyaret

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu'nun Birinci Kordon'da yer alan ve restorasyonun ardından yeniden hizmet vermeye başlayan binasının ilk ziyaretçisi İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş oldu.

  • Ege Postası
  • 10.03.2018 - 13:07

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Birinci Kordon'da yer alan binanın restore edilerek tekrar kullanıma açılması nedeniyle Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia'ya teşekkür etti. Demirtaş, "İzmir'in Birinci Kordon'u kentimizin gözbebeği bölgelerinden birisi. Buradaki az sayıdaki tarihi binaların korunması çok önemli. Ama sadece korunması değil restore edildikten sonra içindeki yaşamın da devam etmesini diliyoruz" dedi. İzmir'de 1900'lü yıllarda 45 konsolosluk olmasına karşın bugün 6 resmi konsolosluk olduğunu belirten Demirtaş, Yunanistan Başkonsoluğu'nun da en faal konsolosluklardan birisi olması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Başkonsolos Papoulia'nın özellikle uzun süreli vize verilmesi konusunda hem Oda üyelerine hem de diğer başvuranlara çok büyük desteği olduğunu kaydeden Demirtaş, şöyle konuştu:

"25 yıldır Oda Başkanı olarak Türk - Yunan dostluğunun, ilişkilerinin gelişmesi için büyük çaba harcıyorum. Aynı şekilde sizin de çok çalıştığınızı görüyorum bu konuda. Şimdi geriye bakınca bizlerin, sizlerin, Türkiye'deki ve Yunanistan'daki odaların çabalarının, çalışmalarının ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor. Bunlar sayesinde dostluğumuz ve ilişkilerimiz güçlendiği için zaman zaman yaşanan gerilimlere rağmen ilişkilerimiz bozulmuyor, gelişmeye devam ediyor. Karşılıklı ticaretimiz, karşılıklı turistlerin ziyaretleri devam ediyor. En önemlisi de iki ülkenin Başbakanı, bir kriz olduğunda karşılıklı görüşüp, bunları çözme konusunda anlaştılar, bu yönde bir irade sergiliyorlar. Ege'de barışın daha yüzyıllarca sürmesini diliyorum."

EN FAZLA VİZE VEREN 3. KONSOLOSLUK

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ise Demirtaş'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederken, "Yenilenen binamızdaki ilk konuğumuz siz oldunuz" dedi. Başkonsolosu Papoulia, Yunanistan Konsolosluğu'nun İzmir'de 1877 yılından beri var olduğunu belirterek, "Birinci Kordon'daki bu bina 1955 yılında kullanılmaya başlandı ve restorasyon sürecinden sonra bu binaya dönmüş olmaktan büyük gurur duyuyoruz" diye konuştu. Restore edilen bina ile vize ve diğer hizmetlerin aynen devam edeceğini belirten Papoulia, "Ön koşulları sağlayan herkese vize veriyoruz. 2015 yılında 45 bin vize verirken, 2017 yılında bu sayı neredeyse 62 bin oldu. Moskova ve İstanbul'un ardından Yunanistan'ın tüm dünyadaki konsoloslukları içinde en fazla vize veren 3. misyonumuz" dedi. Başkonsolos Papoulia, ticaret, turizm ve kültür alanlarında ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çalıştıklarını, halklar arasındaki ilişkileri arttırmayı hedeflediklerini belirterek, "En iyi diploması halklar arasındaki diplomasidir" dedi.

Daha sonra Başkonsolos Papoulia eşi Nikos Stefanou ile birlikte restore edilen binayı gezdirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.