Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş'tan İzmirlilere mesaj

Demirtaş'tan İzmirlilere mesaj

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, partisinin Edirne’deki bir programına katıldıktan sonra tutuklu HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret ederek yaklaşık bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. CHP'li Aksünger, cezaevinde bulunan Demirtaş'ı ziyaret etti

  • Ege Postası
  • 12.01.2018 - 07:30

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Partisinin 11 Şubat’ta yapacağı 3’üncü Olağan Kongre’ye aday olmayacağını açıklayan Selahattin Demirtaş’ı ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından görüşmeye dair Demirtaş’ın İzmirlilere yönelik yazdığı mesajı paylaştı.

DEMİRTAŞ: BİRARADA, ÖZGÜRCE, KARDEŞÇE, BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK DIŞINDA SEÇENEĞİMİZ YOK

Demirtaş mesajında;  “Bizler ne tek adam ne tek parti çatısı altıda birleşemeyecek kadar rengarenk güzellikleri ancak insanlık ortak paydasında ve demokrasi çatısı altında birleştirebiliriz. Bir arada, özgürce, kardeşçe, barış içinde yaşamak dışında seçeneğimiz yoktur. Bunu en iyi anlayacak ve anlatacak yerlerin başında İzmir gelir. Bu duygularla İzmir’e selam ve sevgilerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ’IN İZMİRLİLERE YAZDIĞI BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI TAKDİRE ŞAYANDIR

Demirtaş’ın İzmirlilere yönelik mesajını paylaşan ErdaL Aksünger, “Selahattin Demirtaş’ın Edirne’deki ziyaretimizde İzmirlilere yazdığı barış ve kardeşlik mesajı takdire şayandır” ibaresini paylaştı.

DEMİRTAŞ, TÜRKİYE’NİN BÖLÜNMESİNİN ÖNÜNDEKİ EN DOĞRU İNSANLARDAN BİRİ

Demirtaş ile yaklaşık bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdiklerini, ülke ve dünya gündemine dair karşılıklı değerlendirme yaptıklarını belirten Erdal Aksünger, yeniden aday olmayacak olan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Türkiye’nin bölünmesinin önündeki en doğru insanlardan biri olduğunu belirterek, barış ve kardeşlik dilini kullanan herkesin yanında olacaklarını vurguladı.

DEMİRTAŞ’A RESMEN SİYASİ LİNÇ YAPILDI, MAĞDURİYET YAŞADIĞINA İNANANLARDANIM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Demirtaş’ın mağduriyet yaşadığına inananlardan biri olduğunu kaydederek,

“Silivri’de diğer mahkumları ziyaret ettim. Silivri’den sonra Edirne’ye geçtik bir programımız vardı. Orada kendisini ziyaret ettim. Kendisinin bir mağduriyet yaşadığına inananlardanım. Ortak yaşamın yanı sıra Türkiye’nin bölünmesinin önündeki en doğru insanlardan biri. Ortak yaşam, ortak vatan, beraber yaşam üzerinde o hareketin önemli insanlarından biri. Cumhurbaşkanına hakaret davaları falan normal siyasi argümanlar olarak görülmesi gerekirken resmen siyasi bir linç yapıldı. Barış kardeşlik dili kullanan herkesin yanında oluruz” diye konuştu.

ATATÜRK’ÜN BÜYÜK BİR İŞ YAPIP İNSANLARI BİRARAYA GETİRDİĞİNİ ANLATTI

Aksünger, Demirtaş ile görüşmesinde Türkiye’nin önündeki 2019 seçim sürecini de değerlendirdiklerini, konuşmalarında Demirtaş’ın kendisiyle Atatürk’ün Cumhuriyetin kuruluşunda büyük bir iş yaparak insanları biraraya getirdiğini örnek verdiğini dile getirerek,

“2019 önemli bir süreç. Türkiye’ye dair o süreçte Cumhuriyetin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk’ün aslında neleri başardığını, büyük bir iş yapıp insanları bir araya getirmeyi başardığını anlattı. Yaklaşık bir buçuk saat sürdü görüşme. Türkiye’nin önümüzdeki süreçte sıkıntılı bir sürece gireceğini anlattı zaten. Verimli bir görüşme oldu” değerlendirmesini yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.