Dolar 32,5418
%0.17
Euro 34,9253
%-0.13
Altın 2.443,630
%0.3
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş'tan Cumhuriyet mesajı

Demirtaş'tan Cumhuriyet mesajı

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ekrem Demirtaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda Atatürk'ün barış ilkesini unutmadan Cumhuriyet'e her zamankinden daha sıkı sarılmak gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 29.10.2016 - 12:16

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "93 yıldır izlediğimiz Atatürk'ün yolundan bundan sonraki onyıllar, yüzyıllar boyunca da aynı coşku ve hevesle yürüyeceğimizi bir kez daha gururla vurguluyoruz" dediği Cumhuriyet mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıl önce destansı bir kurtuluş savaşı ve büyük fedakarlıklar ile kurulmuştur. Cumhuriyetimiz kurulduğu günden bu yana Türk, Kürt, Çerkez, Boşnak, Laz demeden, doğulusu- batılısı, kuzeylisi- güneylisi ayrımı yapmadan hepimizi birleştiren en güçlü çatı olmuştur. Üstümüzdeki bu güçlü çatının varlığı, Türkiye'nin bir ülke için 93 yıl gibi kısa sayılacak sürede bölgesel bir güç ve dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olmasını sağlamıştır. Kuşkusuz elde ettiğimiz başarılarda ve daha da büyük hedeflere ulaşmamızda, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış sözüyle ortaya koyduğu vizyona sahip çıkmamızın da büyük rolü vardır. Ardı ardına yaşadığımız ve hepimizi büyük üzüntüye boğan terör saldırıları ile ülkemizin bulunduğu coğrafyada yaşanan çatışmalar, savaşlar bu vizyonun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Cumhuriyetimizi kuranların da hiçbir ırk, köken, ayrımı yapmadan omuz omuza çalıştığını hatırlayarak, Atatürk'ün barış ilkesini de her zaman aklımızda taşıyarak Cumhuriyetimize her zamankinden daha sıkı sarılmalıyız. İhtiyacımız olan huzur ve barışa da ancak Cumhuriyetimize sahip çıkarak, Cumhuriyet şemsiyesi altında ulaşabiliriz. Cumhuriyetimiz ile birlikte demokrasiye tam bağlı olduğumuzu, halk iradesinin üstünde bir irade tanımadığımızı da özellikle vurgulamak istiyorum. 93 yıldır izlediğimiz Atatürk'ün yolundan bundan sonraki onyıllar, yüzyıllar boyunca da aynı coşku ve hevesle yürüyeceğimizi bir kez daha gururla vurgulayıp başta Büyük Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin tüm kurucularının ve şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve yönetim kurulum ile birlikte Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum."
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.