Dolar 32,4883
%0.13
Euro 34,8228
%0.29
Altın 2.489,920
%1.12
Bist-100 9.535,00
%0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş: Ben AKP Genel Başkanını eleştirdim

Demirtaş: Ben AKP Genel Başkanını eleştirdim

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 2015 yılında Atatürk Havalimanı'nda yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya SEGBİS sistemli ile bağlanan Demirtaş savunmasında "Dosya yanlış açılmıştır. Bu dosya AKP Genel Başkanını eleştirmemle alakalıdır" dedi.

  • Ege Postası
  • 05.12.2018 - 15:03

Edirne cezaevinde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yargınlanmasına devam edildi.

Bakırköy 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Edirne F Tipi Cezaevi'nde başka suçtan tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

“BEN CUMHURBAŞKANI’NI DEĞİL AKP GENEL BAŞKANI’NI ELEŞTİRDİM”

Muhalefet yapmaktan tutuklu olduğunu belirten Demirtaş, “Hakkımda bu davada derhal beraat kararı verilmelidir. Avukatım birleştirme talebini belirtecektir. Dosya yanlış açılmıştır. Bu dosya AKP Genel Başkanı ile  alakalıdır.” ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın avukatı Fırat Epözdemir de dava konusuyla ilgili olarak 3 farklı soruşturmanın başlatıldığını, birinci soruşturmanın başbakana hakaretten Bakırköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açıldığını ve bu davanın “sorumsuzluk” kararıyla düşürüldüğünü, başka bir soruşturmanın da TCK'nın 301. maddesinden başlatıldığını ve müvekkili hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiğini söyledi.

Mahkemenin derhal beraat kararı vermesi gerektiğini savunan Epözdemir, müvekkilinin Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bu dava konusuyla ilgili yargılandığını, o dava dosyasıyla 7 dosyanın birleştirildiğini anlatarak, bu dosyanın da Mersin'deki davayla birleştirilmesini talep etti.  Katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Abdülsamet Aydın ise “Dosyanın yetkili mahkemesi, bu mahkemedir. Birleştirilme talebin reddedilmesini istiyoruz. Sanığın beyanları alındıktan sonra cezalandırılmasını talep ediyoruz.” dedi.

“ALLAH’TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKUM YOK”

Söz verilen sanık Demirtaş da aslında savunma yapmayı çok istediğini dile getirerek, “Yargılamadan kaçtığım düşünülmesin. Mahkemelerde 50'ye yakın davam var. Allah'tan başka kimseden korkum yok. Birleştirme talebimiz yasa gereğidir.” diye konuştu.  Mahkeme, sanık avukatlarının talebi doğrultusunda Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılarak, bu mahkeme dosyasıyla irtibat olduğu iddia olunduğundan birleştirme talebinde bulunulmasına, Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nce bu talebe muvafakat verilmesi durumunda bu hususun değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Selahattin Demirtaş'ın 24 Aralık 2015'te Rusya dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği belirtildi. İddianamede, Selahattin Demirtaş hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.