Dolar 32,5919
%0.36
Euro 34,8601
%0.37
Altın 2.504,820
%0.82
Bist-100 9.680,00
%1.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican muhtarları ağırladı

Delican muhtarları ağırladı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 19 Ekim Muhtar Günü'nde, ağırlıklı olarak Konak ve Karabağlar ilçelerinden; Yunus Emre; Günaltay, Sevgi, Barış, Lale, İpekçi, Peker, İhsan Alyanak, Yıldız, Saygı Mahalleleri Muhtarları Süleyman Can; Hasan Metin, Ömer Yılmaz, Mustafa Yılmaz, Sumru Benligül, Orhan Kaya, Cemal Kezgiç, Behiye Erim, Fatma Öztürk, Abdül Baki Işık'ı ağırladı. Delican: Temsillerine kimlik kazandırdık

  • Ege Postası
  • 20.10.2017 - 10:30

AK Parti İzmir İl Teşkilatı Muhtarlar Masası Sorumlusu Fahrettin Yörek'in de hazır bulunduğu ziyarette ülkedeki gelişmeleri ve İzmir gündemini muhtarlarla birlikte değerlendiren Başkan Delican; onların toplumsal kalkınma ve aydınlanmada, iktidarın ve devlet kurumlarının çalışmasında büyük bir misyon üstlendiklerini belirtti.  Delican; " Bu tarihi muhtarlar günü ilan ederken, onların bu memleketin her noktasında demokrasinin ve halka hizmetin temel yapı taşları olduğunun farkındaydık. Biz muhtarlık müessesesinin; ' evlerimizden Milletin Evi Cumhurbaşkanlığı Külliye'sine' uzanan önemli bir müessese olduğunu söyledik. Söylemekle kalmadık, çalışma koşullarını iyileştirerek, onlara pek çok güvence sağladık." diye konuştu.

Muhtarlar Masası Örneği...

Vatandaşların devletle en sıcak temas noktasının muhtarlar olduğuna dikkat çeken Başkan Delican; bugüne kadar hiçbir hükümet döneminde, muhtarlarla devletin bu denli yakın ve dayanışma içinde olmadığını vurguladı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Muhtarlar Masası uygulamasını bir siyasi parti olarak ilk kez kendilerinin uyguladığını hatırlatarak şunları kaydetti;

"200 yıllık bir geçmişe sahip olan bu müessese; bugünün Türkiye'sinde çok daha etkin ve yetkin bir konumdadır.  AK Parti olarak; katılımcı ve çoğulcu yönetim anlayışımızın temel unsurları olarak gördüğümüz muhtarlarımızın 'Merkezi İdare' ile koordinasyonu, ülkemizin ve şehrimizin her önemli meselesinde söz sahibi olmaları gibi pek çok adım attık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; "Milletin Evi" olarak tabir ettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kapılarını onlara sonuna kadar açmıştır ve sıklıkla onlarla toplantılar yapmaktadır. Toplumun genel huzur ve refahı için Cumhurbaşkanlığı kadar muhtarlık müessesinin de varlık ve önemine dikkat çeken bu anlayış; kendini geliştirerek devam etmektedir. İzmir'de partimiz bünyesinde aktif bir şekilde hayata geçirdiğimiz Muhtarlar Masası da aynı anlayışı hayata geçirmekte. Muhtarlarımızla birlikte çalışarak çok daha güçlü ve hızlı bir hizmet ağı kurulduğunu biliyoruz. "

Milletin sesi, devletin temsili...

Muhtarların hem milleti hem de devleti temsil ettiğine dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; çalışma şartlarının iyileştirilmesi için bugüne kadar en çok çaba gösteren hükümet olduklarına dikkat çekti. Başkan Delican ayrıca şunları söyledi; "15 yıl öncesine kadar belge onay mercii olarak görülen muhtarlarımız, AK Parti iktidarı ile asıl işlev ve misyonuna kavuştu. Milletin gerçek sesi, devletin temsilcisi olma noktasına ulaştırıldı. Bizim nazarımızda; muhtarlık temsiliyeti; bir Milletvekili bir Reis-i Cumhur’unkiyle aynı önemdedir. Ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak; biz makamlarda değil; sokaklarda, mahallelerinde, devletin her kademesinde, onlarla yan yana omuz omuzayız. Bizim işimiz dört duvarların arasında değil; kendileri ile dayanışma içinde halka hizmetin vuku bulduğu en küçük noktadadır. Tüm muhtarlarımızın; günlerini kutluyorum. Milletimiz için çalışan, vatansever muhtarlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.