Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican: Milli ruhun zaferi...

Delican: Milli ruhun zaferi...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 16:15

Mesajına; Atatürk'ün Cumhuriyetin ilanından sonraki bir konuşmasında Samsun'a çıkışıyla ilgili söylediklerini hatırlatarak başlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; "1919'un Mayıs'ı bir kurtuluş destanının girizgahı, büyük bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun ilk durağı; dönüm noktası olan bu tarihi adım; yok edilmek istenen bir milletin bir kez daha küllerinden doğacağı kurtuluş mücadelesinin meşalesini yakmıştır." diyerek  şunları kaydetti.

Milli ruhun zaferi...

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Cumhuriyet'in ilanından sonraki bir konuşmasında; '1919 senesi Mayıs'ı içinde Samsun’a çıktığım gün; elimde hiçbir maddi kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı.' demiştir. Atatürk; milli kurtuluş mücadelesinin harcı, en büyük silahı olarak; kahraman ecdadımızın irade ve kudretini göstermiştir.

Dünya ülkelerinin şark planları içinde yok etmek istediği Türk Milleti'nin, köklerinden aldığı ilham ve cesaretle ortaya koyduğu direniş, verdiği o muazzam kurtuluş mücadelesi;  bugün kendi vatanımızda özgürce aldığımız  nefesin kaynağıdır. Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde istiklali için yollara düşen Anadolu insanı, dünyada eşi görülmemiş bir fedakarlık ve kahramanlık örneği göstererek Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere miras bırakmışlardır.

19 Mayıs 1919'da Samsun'da canlanan ve heyecanla büyüyen milli ruh ile nelerin başarılabildiğini; tarihin altın sayfalarına yazdıran atalarımızın emaneti, başımız üstündedir. Atatürk'ün bu tarihi, gençliğe ithaf etmesi de büyük anlam taşımaktadır. Çünkü; geçmişi geleceğe taşıyan gençlerimizdir. Bir ülkenin, bir milletin tarihini yaşatacak; değerlerini koruyarak, bir sonraki nesillere iletecek olan onlardır.  Milli ruhumuzu, heyecan ve cesaretimizi her daim diri tutacak da gençlerimizdir.

Bize düşen...

Dünün gençleri, bugünün yetişkinleri olarak bizlere düşen ise; büyük bedeller ödenerek yeniden kazanılan vatan topraklarımız, bayrağımız ve Cumhuriyet'imizi korumak; büyütmek ve güçlü kılmak için çalışmaktır. Milli şuurumuzu asla kaybetmeden; Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak ve Tek Devlet ilkesiyle, kendi gücü ile üreten ve boyun eğmeyen güçlü bir Türkiye için çalışmak ödevimizdir.

Bizim için bu tarihler, hiçbir zaman sadece anma günleri olmadı. Biliyoruz ki; tarihini unutan; yönünü, inancını kaybeden toplumlar, geri kalmaya ve bağımlı hale gelmeye  mahkumdur.  Bizim yönümüz; bu toprakları vatan kabul etmiş her ferdin yasalardan doğan demokratik haklarını kullandığı, yaşam biçimi ve tercihlerinde özgür  olduğu, kalkınan ve sosyal alanda refahı yakalamış, huzur ve güvenin hakim olduğu tarafa dönüktür. Bu vizyonumuzun ayrılmaz parçası olan gençlerimiz ise baş tacımızdır, onlara bırakacağımız emanet, sonuna kadar koruyup kollayacağımız demokrasi ve giderek güçlenen Türkiye  Cumhuriyeti'dir.

Yönümüzü kaybetmeden...

O gün, nasıl istiklalimiz için büyük bedeller ödenmiş ise, bugün de istikbalimiz için büyük bedeller ödenmektedir. Ancak Türk Milleti öyle vakur ve yüreklidir ki; önümüze çıkan her engeli, her düşmanı emellerine ulaşamadan bertaraf etmektedir. Onların çelik gibi iradeleri; bu toprakların bölünmez bütünlüğünün koruyucusu, teminatıdır. Önümüze çıkarılan her engelle mücadelemiz; ne pahasına olursa olsun, tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla ; azim ve kararlılıkla sürecektir. Bugünümüz ve yarınımızı yönümüzü kaybetmeden, atalarımızın en mukaddes mirası olan bu milli şuurla ele alacağız ki; müreffeh bir ülke yaratmak için çalışırken, onlara yaraşır pek çok yeni atılımı gerçekleştirip, nice büyük zaferlere imza atabilelim.

İşte bu umut ve En büyük servetimiz olan gençlerimizin önünü açmak için, onların gelişen dünya koşullarından yararlanabilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki; onlar da pırıl pırıl zekaları, dinamik ve sorgulayan genç fikirleri ile; değerlerimize sahip çıkarken, gelişip güçlenme adımlarımızın en büyük itici gücü olacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; bizlere bu cennet vatanı bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Kurtuluş Savaşı'mızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.''

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.