Dolar 32,5946
%0.37
Euro 34,7901
%0.17
Altın 2.495,120
%0.43
Bist-100 9.444,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican'dan poster tepkilerine rötarlı yanıt

Delican'dan poster tepkilerine rötarlı yanıt

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 10 Kasım'da, yerel bir gazete aracılığı ile İzmir halkına kumaş Atatürk Posteri dağıtmalarına CHP'li bazı vekillerin tepki göstermesi üzerine; çarpıcı açıklamalarda bulundu. Delican'dan poster tepkilerine rötarlı yanıt:

  • Ege Postası
  • 13.11.2017 - 12:53

10 Kasım'da AK Parti İl Başkanlığı'nın, bir gazete aracılığıyla vatandaşlara 100 bin kumaş Atatürk posteri dağıtmasına CHP'li milletvekillerinden sert tepkiler gelirken, İl Başkanı Delican yaptığı açıklamayla eleştirilere yanıt verdi.

Delican, "CHP Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülküsünü değil, gölgesini sığınak yapmaya devam ediyor! 'Onu sadece biz anlarız, biz de yanlış anlarız' der gibiler aslında. Atatürk de, başkomutanlığında kazanılmış zaferlerle dolu bu tarih ve kurduğu Cumhuriyet de, sadece onların değil, milletimizin de bizim de tarihimizdir, emanetimizdir." dedi.

"100 bin posterini dağıtarak, mesajlarımızı vererek bir 10 Kasım etkinliği yaptık, yüce önderimizi yad ettik. Önyargılı birileri peşine düştü, başka birileri de klasik çıkışlarını yaptı. Nede? Atatürk fotoğraflarının ya da dağıtılması işinin patentini mi aldıla? Onu sadece onlar mı anabili? Bir gün, 'Andılar-Anmadılar' derken bitap düşecekler, helak olacaklar. Kimse bizim bu konudaki içtenliğimizi ve duruşumuzu sorgulayamaz" diye konuşan Başkan Delican; bu tepkileri gösterenlerin; istiklal ve istikbal için canını hiçe sayan, son nefesine kadar vatanı için canhıraş, hatta hasta yatağından kalkarak çalışan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü siyasi malzeme yapmaktan öteye geçemediklerini, "Ter dökmeye, çalışmaya ne gerek var; onun gölgesinde geçinir gideriz" aymazlığı içinde olduğunu söyledi.  

AYRIŞMA ARACI YAPTILAR

10 Kasım'da dağıttıkları Atatürk posterinin İzmirli hemşerilerini mutlu ettiğini gördüklerini ve  bu değerler söz konusu olduğunda; dün nerede duruyorlarsa bugün de aynı yerde olduklarını belirten Bülent Delican; sözlerine şöyle devam etti;

"Çok doğru bir projeydi. Doğru bir tarihte, İzmirli'lerin de heyecan duyduğu bir iş yaptık. Cumhuriyet'in 93. kuruluş yıldönümünde de "Cumhuriyet'i böyle kurduk, böyle koruduk" başlıklı bir kitapçık dağıtmıştık. Bunlardan neden rahatsızla? Herkesin tarihi ve Atatürk'ü başka m? Sembolize edilmeyi değil, fikirlerinin anlaşılmasını istemiş; tarihi başarıları sabit ve tartışılmaz bir önder olan Atatürk'ü asıl kendileri bir ayrışmanın aracı olarak kullanıyor."

Delican; "Onun, bu toprağı vatan yapan azmini ve liderlik meziyetlerini biliyor ve sadece bildiğimizi söylemekle kalmıyor; işaret ettiği hedeflere ulaşmak için 15 yıldır çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi; 'Kurtuluş Savaşı; bu milletin topyekun kıyamıdır, yeniden dirilişidir". Bugün sahip olduğumuz iktidar gücü, bu dirilişin ve Atatürk'ün çizdiği yolun, Cumhuriyet nimetlerinin eseri ki; biz bu gücü yine millet için, vatan için kullanıyoruz. Ama bu zatlar yine; aynı zamanda partilerinin kurucu önderleri olan Atatürk'ü sembolize etmekten öteye geçemiyor. Onun izinde olmak;  savunucusu olmak; yan gelip yatmak, taş üstüne taş koymadan, laf ebeliği ile siyaset üretmek demek değildir."

" Son yarım asırlık geçmişlerine dönüp bir baksınlar; halktan ya mı oldula? demokrasi ve milli egemenlikten, milli iradeden mi yana oldula? Sandığın iradesini, tersine çevirmek için tek yaptıkları; milleti korkutmak" diyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; ayrıca şunları söyledi;

"Atatürk'le başlayan, Cumhuriyet'le biten ve ' Aman ha oy vermeyin! Şunu bunu yapacaklar, rejimi değiştirecekler' tehditlerine, söylemlerine hapsolup, bir karış yol alamadıklarını göremez haldeler. Hani diyor ya CHP'nin bir İzmir vekili; ' Atatürk'e hoş geldiniz ama İzmir bu numaraları yemez! '  Ben de diyorum ki; İzmir'i argo bir söylemle tanımlayacak kadar ileri gidip; kendinizi bu şehrin sahibi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz."

O OLSAYDI NE YAPARDI

Geçmişte, CHP'li bir vekilin itirafında; "Dolamışlar bir Atatürk, küçük olsun, bizim olsun. Siyaset somut verilerle yapılır, statiklerle yapılır. Ama bugüne kadar yapılan her şey doğru olsaydı 77'den bugüne kadar bu parti iktidar olurdu. Gerçekler acıdır." dediğini hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; sözlerine şöyle devam etti:

"Sizin oturup bunu düşünmeniz gerekiyor. Ayrıca; 'Bugünkü CHP, Atatürk'ün CHP'si değildir' diyen Genel Başkan'ınızı da sorgulasanıza! Bugün PYD'yi siyasi parti gören, yayın organı ANF'ye demeçler verip eylem daveti yapan, teröristlere özgürlük için vekiliyle başkanlarıyla seferber olan, içinde halk olmayan adalet yürüyüşlerinin sonunda kurultay yorgunluklarını şehitlikte kurduğu içki sofralarında atan, seçim önceleri FETÖ'den medet uman Ey CHP'liler; Keşke; 'Atatürk;  bugün olsaydı ne yapardı'' diyerek düşünüp hareket etseniz, konuşsanız. Onu anlamanın; yerinde saymak olmadığını; bu milletin de devletin de tarihine ve değerlerine sizin sandığınızdan çok daha fazla sahip çıktığını kabullenseniz! Ve bir gün İzmir halkının da yarattığınız hizmet hezimetlerinden, krizlerden, kısaca basiretsizliğinizden 'Atatürk Sevgisini'  kılıf yapıp kurtulmaya çalıştığınızı anlayacağını görebilseniz! Keşke, halkı milli ve tarihi değerlerimiz üzerinden kutuplaştırdığınız ve üretmediğiniz sürece iktidar olamayacağınız gerçeğiyle yüzleşseniz!" 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.