Dolar 32,5289
%0.13
Euro 34,9441
%-0.08
Altın 2.438,860
%0.11
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican'dan Kocaoğlu'nun eleştirilerine toplu yanıt!

Delican'dan Kocaoğlu'nun eleştirilerine toplu yanıt!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, katıldığı bir TV programında başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönelttiği soru ve eleştirilere yanıt vermek üzere kent gündemine ve seçimlere yönelik önemli mesajlar verdi. Delican'dan Kocaoğlu'nun eleştirilerine toplu yanıt!

  • Ege Postası
  • 12.01.2018 - 11:37

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir’de oyları çantada keklik sanmaması gerektiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, MHP ile olası ittifakın yerele yansıması olabileceğini vurgulayarak, “MHP'nin desteğiyle inşallah kendi çalışmalarımızla büyükşehiri çok rahat alabileceğimizi düşünüyorum. CHP İzmir'i artık çantada keklik göremeyecek. MHP'de görülüyor ki, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bize destek verecekler. CHP artık çantada keklik görmeyecek İzmir’i. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bu süreçte bize destek verecek. Yerel yansımaları da bizim için olumlu olur diye düşünüyorum. Milletimizin ve Türkiye’nin geleceğiyle ilgili hangi siyasi parti olursa olsun Türkiye'nin bekası adına bizimle yol yürüyebilir” dedi.

CHP SEÇMENİNİN YÜZDE 46’SI OYUNU DEĞİŞTİREBİLECEĞİNİ BELİRTİYOR, BU ÇOK CİDDİ BİR RAKAM, İYİ KONSOLİDE EDEBİLİRSEK…

Yerel seçimlere yönelik yaptırdıkları anketlerde bulunan ‘Oyunuzu değiştirebilir misiniz'’ sorusuna İzmirli seçmenlerin yüzde 46’sının evet dediğini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir’i AK Parti belediyeciliği tanıştırmak istediklerini söyledi:

“CHP’nin seçmeni -ki tümüne CHP’li diyemeyiz-yaptırdığımız anketlerde şunu gördük; oyunuzu değiştirebilir misiniz sorusunda yüzde 46’sında kayma olabileceğini görüyoruz. Bu çok ciddi bir rakam. Bizde de var ama yüzde 12 civarında. İyi konsolide edebilirsek- CHP’nin hizmet açısından halkı bıktırdığını biliyoruz, yüzde 36’larda Aziz Kocaoğlu’nu başarılı buluyorlar, net bir memnuniyetsizliği gösteriyor- Kimse güllük gülistanlık göstermesin. Bizim en iyi yaptığımız iş altyapı, ulaşım. Sahadaki bu memnuniyetsizliği gidermeye talibiz. Algı operasyonları ile yorulan kent artık gerçekleri görmeye başladı.”

RANDEVU İSTEDİ DE ALAMADI M? SAMİMİ OLSUN, ŞİKAYET ETMESİN, NE ZAMAN İSTERSE O TELEFONU KALDIRIR KONUŞUR SAYIN BAŞBAKANLA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Başbakan Binali Yıldırım’dan randevu alamadığı eleştirisine yanıt veren AK Parti İl Başkanı Delican, “Sayın Kocaoğlu yine bir algı operasyonuna çıkmış. Oltayı denize atmış balık avlamaya çalışıyor. Hangi projeyi istiyorsa sayın Başbakanımız yanında. Randevu istedi de alamadı m? Böyle bir şeyi kabul etmem ben. Hem Başbakandan hem Cumhurbaşkanından alır. Samimi olsun şikayet etmesin. Ne zaman istese o telefonu kaldırır konuşur sayın başbakanla” dedi.

BEN ANLAYAMADIM, NİYE ÖZÜR DİLESİN Kİ'

Bülent Delican, Selçuk’taki İZBAN krizinde yaşananlar nedeniyle Başbakandan özür beklediğini belirten Başkan Kocaoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

BAŞBAKAN'IN ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEMEK BANA SON DERECE YANLIŞ GELİYOR

Başbakanın özür dilemesinin doğru bir talep olmadığını kaydeden İl Başkanı Bülent Delican,

“Burada Başbakanın özür dilemesini istemek bana son derece yanlış geliyor. Bir kentin başkanı o şekilde konuşamaz Başbakan var iken. Türkiye cumhuriyetinin başbakanı. Son derece saygın ve iyi niyetli bir insan. Ben anlayamadım niye özür dilesin ki. Hiçbir suçu yok. Gelmiş açılışa. Bu gerginlikler siyasileri de geriyor. Bunlar hoş şeyler değil. Bunun üzerine bina kuruyor. Mağdur edebiyatı hoş değil.”

TAM TERSİNE BU TÜR OLAYLARA ASLA MÜSAADE ETMEM VE…

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kendisinin Selçuk’taki krizi provoke ettiği şeklindeki açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, orada yaşananları,

“Selçuk’ta yaşanan olayda bazı insanlar -ben de oradaydım, olay olmasın diye çıktık-münferit olaylarla kalkıp da başbakanı ve hükümeti suçlamak doğru değil. Büyükşehir Belediye Başkanını  mağdur etmeyiz kesinlikle. Ben o gün hemen fırladım. Sayın Kocaoğlu kalktı ıslıklama oldu. Benim teşkilatım asla bir konuşmacıya saygısızlık yapmaz. Münferit birkaç kişiyi de teşkilatıma mal edemez kimse. Bu bir saygıdır. Kim hangi konuşmacı olursa olsun asla rencide edemez. Birkaç kişiyi -hepsi AK Partili değil, gelmişler dinlemeye-protesto eder diye bize de polislik yaptırmasınlar. Tabi ki hakkını sonuna kadar savunuruz. Rencide ettiyse o durumu doğru buluyor muyum, bulmam, kesinlikle bulmam. Bazı köşelerde beni de suçlamış. Benim provoke ettiğim şeklinde. Tam tersine bu tür olaylara asla müsaade etmem. İzmir gerildiğinde maalesef biz de geriliyoruz ve oy kaybı yaşıyoruz. Akılsız bir il başkanı değilim. Orada olay çıkması bana eksi yazar. Benim Başbakanım ve bakanlarım orada. Sakin olmasını isteriz programların. Aziz Bey de hızla yükselmemeli bu tür olaylarda. Birileri sizi de eleştirebilir. Saygısızlık yapıldıysa da ki hemen engellemeye çalıştık. Aziz Bey'de bağırınca tepkiler büyüyor, insanları susturduk hemen. Yapmayın bunları dedik. İnsanlar sustular” şeklinde anlattı.

AZİZ KOCAOĞLU GELSİN HÜKÜMETTEN İSTESİN. BAŞBAKAN SONUNA KADAR DESTEK OLUR. NE İSTEDİ DE VERMEDİK'

Başkan Kocaoğlu’nun hükümetten destek alamadıkları açıklamalarını da değerlendiren AK Partili İl Başkanı Delican, Aziz Kocaoğlu’nun 14 yılda yedi projesini sayabildiğini dile getirip, Kocaoğlu’nun istemesi durumunda Başbakanın sonuna kadar kendisine destek vereceğini savundu:

“Bir kuruş destek olmadı diyor. Aziz Kocaoğlu cevaplasın. Hangi projeyi getirdi de hükümet onu desteklemed? Projesi yok. Sayalım 14 yılda neler yaptığını. Adnan Saygun, Sasalı, Gaziemir ve Çiğli’de bazı  battı çıktılar, İZBAN’ı birlikte yaptık. Bornova metrosu var. Karşıyaka tramvayı var. Üçyol Üçkuyular hattı var. 14 yılda ben yedi tane saydım. Koskoca izmir Büyükşehir Belediye’sinde 14 yılda 7 proje. Hangi projede kaynak aktarmamış. Bunu bir söylesin.  Universiade’ı hatırlayalım. Kaynak bulamıyoruz dediler. Yüz trilyon aktardı sayın Başbakan. Bakanlar Kurulu kararıyla paralar aktarıldı. Hepsi tıkır tıkır . Aziz Kocaoğlu gelsin hükümetten istesin. Sayın Başbakan sonuna kadar ona destek olur. Ana protokolde Aliağa-Menderes için 4 defa uzatma istedi. Bakanlık verdi. İmalatı tamamlayamadı. Ne istedi de vermedik'”

OTOGAR-HALKAPINAR BAĞLANTISI İÇİN BİR MİLYAR TL KAYNAK AKTARILACAK

Başkan Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Halkapınar ve Otogar bağlantısının hala yapılmamasıyla ilgili açıklamaları hakkında ise müjdeli haber verdi.

PROJEYE DPT’YE GÖNDERİLDİ, ONAYIN ARDINDAN EN KISA SÜREDE YAPACAĞIZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Bakanlık ile görüştüğünü, Otogar-Halkapınar bağlantısı projesinin Devlet Planlama Teşkilatı’na (DPT) gönderildiğini, onaylandıktan sonra proje için bir milyar tl kaynak aktarılacağını ve en kısa sürede yapacaklarını söyledi:

Halkapınar ile ilgili hükümetimiz yetki devri aldı şehir içi metrolarında. Tıkanan hatların açılması ve bakanlık tarafından yapılmasıyla ilgili. Sayın Kocaoğlu hükümetten bazı taleplerde bulundu. Hızlı tren ile garaja gelecek, oradan da Halkapınar’a bağlanacak. Bu bağlantı yolu yaklaşık 4,5 kilometre. Hükümet bunu zaten yapacak. Ayrıca bunun dışında garaj ile Halkapınar arasında da iki şerit yapacak. Toplam dört şeritli hat yapılıyor. DPT’ye gönderildi, ihaleye çıkılıyor. Bir milyar tl’lik bir proje bu. Hızlı tren Kemalpaşa üzerinden gelecek. Metro standardındaki o çekerler, trenler çok rahatlıkla garajdan Kemalpaşa’ya metro hizmeti sunacaklar, trenin geçmediği zamanlarda. Sayın Kocaoğlu yapacaklar mı yapmayacaklar mı diyor. Kendisi 9.5 yılda Üçkuyular-Üçyol metrosunu yaptı.  Bunu sorgulamasın. En kısa sürede yapacağız. Kaynağın DPT’de onaylandıktan sonra. Bir milyar tl buraya kaynak olarak aktarılacak.”

ÖNÜMÜZDEKİ YA DA BİR SONRAKİ HAFTAYA NETLEŞMİŞ OLACAK

Partisinde kongre takviminin önümüzdeki ya da bir sonraki haftaya netleşeceği bilgisini de veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Genel merkezimiz çalışmayı yapıyor. Cumhurbaşkanımız da hassasiyet gösteriyor. Önümüzdeki ya da bir sonraki hafta netleşmiş olacak” dedi.

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM. DEVAM DERLERSE DEVAM EDERİZ, AKSİ DURUMDA BAŞKA BİR HİZMET İÇİN PARTİMİZ İÇİNDE NEFER OLMAYA DEVAM EDERİZ

Yeniden göreve talip olmayacağıyla ilgili de konuşan Bülent Delican, “Partide birçok görev yaptım. Partide görev basamak basamaktır. Görevimin başındayım. Devam derse devam ederiz. Bunlar hizmet makamları. Bunlarda talep olmaz. Şu an için görevimin başındayım. Genel merkezimiz Cumhurbaşkanımız devam derlerse devam ederiz, başka bir hizmet için partimiz içinde nefer olmaya devam ederiz. Bunlar ateşten gömlektir. Nefsin girdiği yerde hırs başlar. Peygamber efendimizin sünnetidir, göreve talip olmayın, insanlar sizi istesinler. Biz istenirsek zaten getiriliriz. İlla ben yapacağım derseniz teşkilatta da gözden düşersiniz. İstediğimiz zaman olmuyor zaten. Bugüne kadar bir görev istemedim. Allah’a bırakmak lazım” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ İLÇELERDE YAPTIKLARI HİZMETLERİ BİR AN ÖNCE TAMAMLASINLAR

İzmir’deki AK Partili yedi belediyenin büyükşehir belediyesinden yeterli hizmeti alamadığını savunan Bülent Delican, “Yedi belediyemize bakın. Yedisinde de altyapı diye İZSU bir çalışma yapıyor. Kemalpaşa’ya gidin bakın. Üstü kapatılmıyor. Halk yerel başkandan hesap soruyor. Ama büyükşehire ait bir konu. Aziz beye söylediğimizde siz siyaset bilmiyorsunuz gibi garip şikayetler. Siz o yolu kapatmak zorundasınız. Yıllarca hizmet vermemişsiniz. Kazıp bırakıp gitmişsiniz. Niye zamanında yapmıyorsunu? Özellikle AK Parti belediyeleri mi seçiliyor bu konuda. Bir an önce AK Partili ilçelerde yaptıkları hizmetleri tamamlasınlar. Bir sürü talepleri var, hep kapıdan dönüyorlar belediye başkanlarımız” diye konuştu.

AZİZ BEY'İN SİYASETİ NE KADAR SEVDİĞİNİ DE GÖRDÜK BURADA

CHP İzmir İl Başkanı seçilen Deniz Yücel’e başarılar dileyen Delican, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kongreye Deniz Yücel müdahalesine de değinerek, “Deniz Bey seçildi.. Aziz Beyin siyaseti ne kadar sevdiğini de gördük burada. Hayırlı uğurlu olsun. Bize ‘bizim kongrelerimiz farklı olur, seçimle geliriz’ diyorlardı. Halkımız herşeyi de görüyor” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.