Dolar 32,5042
%-0.11
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.429,560
%0.26
Bist-100 9.800,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican’dan Başkan Kocaoğlu’na bir destek bir çağrı

Delican’dan Başkan Kocaoğlu’na bir destek bir çağrı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, hükümetin İzmir Körfezi’nin temizlenmesi için gerekli olan ÇED raporlarını verdiğini anımsatarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi ve "artık bahanesi yok" açıklaması yaptı. Geçtiğimiz gün yaşanan şiddetli fırtına ve yağış sonrası yaşanan deniz taşmasında belediyenin bir hatası olmadığını da belirten Başkan Delican, “Bunlar doğal afet. Belediyeyi bu konuda suçlamak doğru değil” dedi. Delican’dan Başkan Kocaoğlu’na bir destek bir çağrı

  • Ege Postası
  • 20.01.2018 - 14:46

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir’de geçtiğimiz gün yaşanan şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle denizin taşmasının doğal bir afet olduğunu ve bunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir suçu olmadığı açıklamasını yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, bilim adamlarının körfezde açılacak sirkülasyon ve navigasyon kanallarıyla yapılacak taramanın taşmaların önüne geçmesini sağlayacağı şeklindeki açıklamalarını da değerlendirerek, hükümetin körfezin temizlenmesi için gerekli ÇED raporlarını büyükşehir yetkililerine verdiğini belirtti ve bir an önce işe başlanması çağrısında bulundu.

ÇED RAPORLARINI VERDİ. ARTIK ŞİMDİ BAHANESİ DE YOK. BİR AN ÖNCE BU İŞE BAŞLAMASI LAZIM

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın Başkan Kocaoğlu’na çağrısı, “Biz de aynısını söylüyoruz zaten. Körfezin temizlenmesi için hükümetimiz gerekli ÇED raporlarını verdi. Sonuçta hem büyükşehir belediyesi hem de TCDD bundan liman olarak faydalanacak. Çevre faydalanacak. ÇED’in verilmesi sürecinde sayın Aziz Kocaoğlu yıllarca ‘bana verilmedi bu ÇED raporu’ dedi. Açıkça söyledik; kendi eksiklikleri yüzünden, hidrografik ve oşinografik raporları vermedikleri için bekleyen bir işi bizim üstümüze atmaya kalktı. Artık şimdi bahanesi de yok. Bir an önce başlasınlar istiyoruz. Bunun iradesini ortaya koyup, hiç eğip bükmeden yapalım. Ha körfez temizlendikten sonra taşma önlenir. Bu sonraki bir olay. Büyükşehir belediye başkanının bir an önce bu işe başlaması lazım” şeklinde oldu.

YA DOĞAL AFET BU, BURADA NE YAPSIN ADAMLA? BİZ ÖNCE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALI, KÖRFEZİ TEMİZLEMEK ZORUNDAYIZ

Deniz taşması olayının ardından yapılan bazı yorumlara katılmadığını, yaşananın doğal bir afet olduğunu, büyükşehir belediyesinin bu konuda suçlanamayacağını kaydeden Bülent Delican, körfezin bir an önce temizlenmesinin ise şart olduğunu söyledi:

“Tabi bunlar doğal afet. Belediyeyi bu konuda suçlamak asla doğru değil. Ben bunu doğru da bulmuyorum. Sonuçta Alsancak’ı su bastıysa belediyenin ne suçu va? Bu doğal bir afettir. Belediye açısından bunun üstüne gidiyorlar ya ben bunu doğru bulmuyorum. Bu bir doğal afet. Tabiki çözüm bulunacak. Körfez temizlenmedi diye taşkın oldu, bunlara bağlamayalım. Bilim adamları demiş ama, açıkçası şunu söyleyebilirim, bundan dolayı körfez taştı diyemeyiz. Biz önce kendi üstümüze düşeni, yani yıllarca İzmir’i, körfezi kirletmiş olmamızın bedelini ödemek zorundayız. Bunu temizlemek zorundayız. Ama buradan da kalkıp işte deniz taştı, burada iki konu var, İzmir Büyükşehir Belediyesi ya da herhangi bir belediye, ya doğal afet bu gözünüzü seveyim, burada ne yapsınlar adamlar'”

AZİZ KOCAOĞLU’NUN SİYASİ MECRAYA TAŞIMASINA RAĞMEN GEREKLİ İZİN VE ÇED RAPORU VERİLDİ. ÇOK UZATMANIN BİR MANASI YOK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD’nin körfezin temizlenmesi işbirliğinde büyükşehir belediyesinin hidrografik ve oşinografik raporları göndermediği için ÇED raporu sürecinin uzadığının altını çizen ve bu nedenle sürecin yaklaşık 2,5 yıl uzadığını, ancak artık ÇED raporunun verilmesiyle bu sorunun da ortadan kalktığını ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, süreci daha fazla uzatmanın bir anlamı olmadığını sözlerine ekledi:

“Biz zaten körfezin temizliği için, yıllarca acımasızca kirletilen bir İzmir Körfezi var. İzmir’in Körfezi sanki deniz bitmeyecekmiş gibi kirletildi. Kimse umursamadı. Biz hükümet olarak bu konuda çok ciddi bir bilinçle, Aziz Kocaoğlu’nun bunu siyasi bir mecraya taşımasına rağmen, kalkıp siyaset yapmaya çalışmasına rağmen, yapılacak olan Körfez temizliğinde dip çamurunun toplanacağı iki tane adacığın hidrografik ve oşinografik raporlarının verilmesiyle ilgili süreçte büyükşehirin kendi hatası yani raporları göndermemesi yüzünden 2,5 yıldır beklendiğini söyledik. Sonuçta hükümetimiz de bunu çok net bir şekilde ortaya koydu. Gerekli izinler verildi, ÇED raporu verildi. Bunu çok uzatmanın da bir manası yok. Bir an önce bu iş başlayacak. Tabi ki temizlenecek.”

KÖRFEZİN TEMİZLENMESİ HEM İZMİR’İN ÇEVRESİ AÇISINDAN HEM DE LİMANIN SAĞLIKLI İŞLEMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Körfezin temizlenmesinin İzmir Limanı açısından da taşmalar açısından da önemli olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Delican, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Birincisi İzmir’de deniz taşmış. Bununla ilgili birşey yapılacaksa bilim adamları söyleyebilir. Ama bu bana göre büyükşehirin hatası değildir. İki; biz zaten körfezin bir an önce temizlenmesi gerektiğini söylüyoruz. Hem İzmir’in çevresi açısından, hem de limanın sağlıklı işlemesi açısından önemli. İzmir bir liman kenti. 8 bin 500 yıllık bir tarihi kentin oluş sebebi liman. Limanın yaşaması lazım. Büyük gemilerin, dip temizliği yapılarak, tekrar 17-18 metre derinliğe getirilen İzmir Körfezi şu an 12 metreye gerilemiş durumda. Büyük gemilerin tekrar limana girebilmesi bizim için de son derece önemli.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.