Dolar 32,5656
%0.16
Euro 34,8254
%0.47
Altın 2.418,060
%-0.61
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delegeye kılavuzlu eğitim

Delegeye kılavuzlu eğitim

CHP Parti Okulu İzmir İl Koordinatörü Abdullah Aydemir, CHP İzmir İl 36. Olağan Kongresinde oy kullanacak delegelere çarşaf liste uygulama kılavuzu dağıttı. Kongre salonunda dağıtıldı

  • Ege Postası
  • 07.01.2018 - 18:24

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Parti Okulu İzmir İl Koordinatörü Abdullah Aydemir, CHP İzmir İl 36. Olağan Kongresinde  oy kulanacak delegelere çarşaf liste uygulama kılavuzu dağıtarak eğitim verdi.

Çarşaf lsite ile yapılan seçimlerde daha önceki uygulamalarda ortaya çıkan problemleri göz önnde bulundurarak kılavuz bastıran Aydemir kılavuzun giriş bölümünde “ Önceki kongrelerde gerçekleşen çarşaf liste uygulamalarında hatalı oy kullanalar nedeniyle sıkıntılar yaşandığı gözlendi. Çarşaf listeye konulan işaretlerde ve işaret edilen aday sayılarında hatalar yapılmıştı. Seçimi kontrol eden yargıcın iptal ettiği pusulaların sayısı çoktu bu kılavuz, yapılan hataların azaltılması ve iptal edilen pusula sayısının azaltılması böylece delegelerimizin  iradesinin eksiksiz bir şekilde sandığa yansıması amacıyla hazırlandı” ifadelerine yer verdi.

Kılavuza göre İl Başkanı seçiminde sadece 1 adaya oy verilecek. İl yönetim kurulu için en az 27, en çok 30 aday ismi işaretlenirken, Kurultay delegesi için ise en az 47 en çok 52 aday ismi işaretlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.