Dolar 32,5342
%-0.02
Euro 34,9602
%0.38
Altın 2.429,440
%0.26
Bist-100 9.708,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delege seçimlerinde skandal! Mezardan sandığa oy

Delege seçimlerinde skandal! Mezardan sandığa oy

Delege seçimlerinin ilk haftasını olaylı geçiren Çiğli'nin iptal edilen Ataşehir Mahallesi'nde ölü üyeye oy kullandırıldığı iddia edildi. Ataşehir'de ayrıca iki üyenin sandığa gitmeden oy kullandığı da öğrenildi. 60 delegeli Ataşehir'de seçimin iptal edilmesi İlçe Başkanlığı seçimlerinin de seyrini etkileyecek. Ataşehir'de kazanan, muhaliflerin beyaz listesiyken seçim yenilenmesi halinde gelecek sonuç merak ediliyor. Ataşehir'deki delege seçimlerinde skandal!

  • Ege Postası
  • 22.09.2017 - 13:48

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Çiğli Ataşehir Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerinde 4 oy farkla muhaliflerin Beyaz Listesi seçimlerin yapıldığı ilk hafta kazanmıştı. Seçim sonuçlarına gelen itirazları değerlendiren İlçe Başkanlığı'nın 13 Eylül'de Ataşehir Mahallesi delege seçimlerini, ölen bir üyeye oy kullandırıldığı ve oy kullanmış görünen iki üyenin sandığa hiç gelmediği gerekçesiyle iptal ettiği öğrenildi. İlçe Başkanlığı'nın iptal kararından sonra karara itiraz eden kişilere tebliğ ettiği öğrenildi.

ÜYE VEFAT ETMİŞ

Çiğli Ataşehir Mahallesi'nde 10 Eylül günü yapılan delege seçimlerinde sandığa atılan oylardan birinin sahibinin vefat ettiği, 2'sinin ise sandık başına hiç gelmediği iddia edildi. 

4 OY FARK VARDI

4 oy farkla muhalif Beyaz Liste'nin en yüksek delegeye sahip mahalleler arasında yer alan Ataşehir'de kazanmasının ardından iptal gelmesi şok etkisi yarattı. İlçe başkanlığı seçimlerinde etkili olacak mahalle ile ilgili ilk itiraz, ölmüş bir üye adına sandıkta oy kullandırıldığı iddiasıyla yapıldı. Ardından aynı sandıkta oy kullanmaya gelmemiş 2 üye adına oy kullandırıldığı yönünde de bir itiraz geldi. İlçe Başkanlığında yapılan seçimlerin kamera kaydının incelendiği ve buna göre söz konusu üyelerin sandığa hiç gelmediği tespit edildi. 

Ataşehir Mahallesi'nde kıran kırana geçen seçim sonunda muhaliflerin yer aldığı beyaz liste 293 oyla kazanmış, Serpil Yıldırım ve Niyazi Arslan'ın desteklediği mavi liste ise 289 oy alıp, 4 oy farkla kaybetmişti. İl yöneticileri Niyazi Arslan, Serpil Yıldırım, Çiğli Belediye Eski Başkanı Metin Solak ile meclis üyesi Hüseyin Gündüz gibi isimler delege seçilememişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.