Dolar 32,4908
%-0.15
Euro 34,9264
%0.28
Altın 2.436,000
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dehşet! Cinayeti canlı yayında itiraf etti

Dehşet! Cinayeti canlı yayında itiraf etti

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde evinin önünde oynarken kaybolan Irmak Kupal'ı öldürdüğünü katıldığı televizyon programında itiraf eden zanlı, gözaltına alınarak Manisa'ya götürüldü. Zanlı polisteki ifadesinde, çocuğa tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü kabul etti.

  • Ege Postası
  • 21.10.2016 - 12:12

Kayıp çocuğun babası Bilal Kupal canlı yayında, mahallelerinde oturan ve hurdacılık yapan Himmet A.’ya dikkat çekmiş, Himmet A. bunun üzerine programa çağrılmıştı.

Canlı yayında itirafta bulunduktan sonra katıldığı televizyon kanalından çıkışta gözaltına alınan Himmet A, Manisa'dan giden polis ekiplerince teslim alınarak Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Himmet A.'nın polise verdiği ifadesinde, çocuğa tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü, cesedi çuvala koyarak hurdacılık yaptığı el arabasının alt kısmına sakladığı ve yaklaşık 800 metre uzaklıktaki çöp konteynerine attığını söylediği belirtildi.

SAÇ VE KAN ÖRNEĞİ ÇOCUĞA AİT ÇIKTI 

Zanlının ifadesinde, sabah çöplerin alınmadığını görerek cesedi, Ilıca Mahallesi Sarıkız mevkisinde bir bağa götürüp gömdüğünü de kaydettiği bildirildi. 
Zanlı Himmet A'nın küçük kızın cesedini gömdüğü yerde, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Ankara Köpek Eğitim Merkezinden getirilen "Ateş" ve "Barbi" adlı köpeklerin yardımıyla arama çalışması yapıldı. Köpeklerin katıldığı çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine 4 dönümlük bağ sahası kazılmaya başlandı. 

Öte yandan, cinayeti aydınlatmak üzere Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç tarafından görevlendirilen Emniyet Müdür Yardımcısı Sezgin Aydın'ın başkanlığında 4 ekip oluşturuldu. Çalışmalar sonucunda zanlının 2002'de benzer bir suçtan dolayı cezaevinde yaklaşık 1,5 yıl hapis yattığının tespit edildiği, bunun üzerine soruşturmanın zanlı üzerinde yoğunlaştırıldığı belirtildi.

KENDİ ÖZ YEĞENİNİ TACİZ ETMEKTEN CEZAEVİNE GİRMİŞ

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, evlerinin önünde oynarken geçen cuma günü ortadan kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ıyı öldürerek Sarıkız Çayı'nın kenarına attığını itiraf eden cinayet zanlısı Hikmet A.'nın 15 yıl önce de 14 yaşındaki kız yeğenini taciz etmekten dolayı 1,5 yıl cezaevinde yattığı belirlendi.

ARAMA ÇALIŞMALARINA 16 EKİM'DE ARA VERİLMİŞTİ

Polisin mahalledeki çalışması sırasında köpeklerin koku alarak komşu Himmet A'nın evine girmesi sonucu yapılan aramalarda bulunan saç ve kan örneklerinin, Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı'ndaki incelemesinde kız çocuğuna ait olduğunun saptandığı da kaydedildi. Alaşehir'de 14 Ekim'de sokağa oynamaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'dan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmıştı. Evin çevresindeki ormanlık alan ve dere yataklarında küçük kızın izine rastlanamamıştı.

Çocuğun ayak tırnaklarındaki genetik rahatsızlığın etkisiyle uzun süre yürüyemeyeceği ve kaçırılmış olma ihtimalinin ağırlık kazanması nedeniyle arama çalışmalarına 16 Ekim'de ara verilmişti.

KAN DONDURAN İFADE TECAVÜZ ETMİŞ, BOĞMUŞ

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ı öldürüp gömdüğünü söyleyen H.A.'nin emniyetteki ifadesinde, "Çocuğu eve getirdim. Tecavüz ettim. Elimle boğdum. Yaşadığını görünce bu kez kemerle boğdum. Daha sonra çuvala koyup, Sarıkız Çayı kenarına gömdüm" dediği öğrenildi. 

Öte yandan zanlı H.A.'nın evinde yapılan aramalarda; küçük kıza ait olduğu anlaşılan saç kılı ve kan izlerinin rastlandığı, örneğin küçük kızın annesinin kan örneğiyle örtüştüğü öğrenildi.

TUTUKLANDI

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ı öldürüp gömdüğünü söyleyen H.A., sevk edildiği adliyede tutuklandı. 

AYAKKABISI VE KANLI ÇUVAL BULUNDU

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal için bölgede başlatılan kazı çalışmalarından bu akşama kadar herhangi bir şey çıkmadı. Türkiye genelindeki 2 tane bulunan ceset arama köpeği 'Ateş' ve 'Barbi' de, minik Irmak'ı bulunması için yürütülen çalışmalarda kullanılıyor. 

Çalışmalarda, minik Irmak'a ait ayakkabı, evine 2 kilometre uzaklıktaki Sarıkız Mevkii'nde bulunan bağda bulundu. Akşam ise bölgedeki bir tarlada, üzerinde kan lekesi olduğu düşünülen bir çuval bulundu. Dün hava karardığı için ara verilen çalışmalar, bugün projektörlerle bölge aydınlatarak devam edileceği belirtildi. 

GÜVENLİK KAMERASINDAKİ ÇUVALDA O MU VAR' 

Bu arada katil zanlısı H.A.'nın bir işyerinin önündeki çöp konteynerine gündüz saatlerinde çuval bıraktığı, aynı çuvalı akşam aldığını gösteren güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. 

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal için bölgede başlatılan kazı çalışmalarına ara verildi. Havanın kararmasıyla projektörlerle bölge aydınlatarak sürdürülen çalışmalar bir süre devam etti. Ancak aranan alanın geniş olması, aramalarda kullanılan cihazların enerjilerin tükenmesiyle bu kararın alındığı belirtildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.