Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEAŞ gelininden şoke eden sözler!

DEAŞ gelininden şoke eden sözler!

Terör örgütü DEAŞ'ın sözcüsü Ebu Hasan el Muhacir'in eşi örgütten kaçtıktan sonra ilk kez konuştu. Tania isimli kadın örgütten kurtulup Suriye'den ayrıldıktan sonra çöpçatanlık sitesine girip ‘4 çocuğum var ve kocam yeni Usame Bin Ladin olmak için beni terk etti’ dediğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 06.11.2017 - 13:36

DEAŞ geçtiğimiz yıl yeni bir sözcü atadığını açıklamıştı. Örgüt içinde adı Ebu Hasan el Muhacir olan bu kişinin esas adı ise John Georgelas’tı. Girit asıllı zengin bir ailenin çocuğu olarak Teksas’ta doğmuş ve Yunan Ortodoks dinine göre büyütülmüştü. Babası Amerikan ordusunda doktorluk yapan bir subaydı.

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre John, 11 Eylül saldırılarından hemen sonra radikalleşti. Müslüman oldu ve adını ‘Yahya el Bahrumi’ olarak değiştirdi. Arapça öğrendi. Bir İslami çöpçatanlık sitesinde kendisi gibi bir eş aramaya başladı. Londra doğumlu Bangladeş asıllı bir ailenin çocuğu olan Tania ile John çöpçatanlık sitesinde tanıştı, 2004 yılında evlendi. 3 çocukları oldu. Giderek radikalleşen ve terör örgütü DEAŞ'a yakınlaşan çift Suriye'ye gitmeye karar verdi.

DEAŞ'ın First Lady'si olarak anılan Tania örgütten kurtulduktan sonra ilk kez konuştu. The Atlantic isimli dergiye konuşan kadın yaşadıklarını şöyle anlattı:

"2013 Ağustos’ta Suriyeli bir generalin terk ettiği evine Azez kentinde yerleştirildik. Ne su, ne elektrik vardı. Hiç hayal ettiğimiz gibi değildi. Sonunda dayanamadım. John’a gitmek istediğimi söyledim. Beni sınıra kadar getirdi. Kendisi orada kaldı. Döner dönmez ondan boşandım. Yeniden bir çöpçatan sitesine girdim ve ‘4 çocuğum var ve kocam yeni Usame Bin Ladin olmak için beni terk etti’ diye yazdım. Tam 1300 cevap geldi. Biri Craig isimli bir bilgisayar firması çalışanıydı. Eşimin DEAŞ'a katıldığını söyledim. Bana ‘sorun yok’ dedi. Şimdi onunla beraberim ve birlikte kiliseye gidiyoruz. Çocuklarım hâlâ hayatta, Suriye’den kurtuldum… Bardağın dolu tarafını görmeyi tercih ediyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.