Dolar 32,5662
%0.08
Euro 34,9973
%0.48
Altın 2.431,200
%0.33
Bist-100 9.777,00
%0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dayısını öldüren bekçi tahliyesini istedi

Dayısını öldüren bekçi tahliyesini istedi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde tartıştığı dayısını beylik tabancasıyla öldürdüğü gerekçesiyle dava açılan sanığın tahliye talebi reddedildi.

  • Ege Postası
  • 11.07.2019 - 16:27

İzmir'in Karabağlar ilçesinde tartıştığı dayısını beylik tabancasıyla öldüren gece bekçisinin yargılanmasına devam edildi.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Emrullah Karslı ve avukatı ile maktul Vedat Daştan'ın eşi Funda Daştan hazır bulundu.

Tanık H.K, sanığı ve öldürülen dayısını çocukluktan beri tanıdığını, Karslı'nın bir ara uzman çavuş olarak görev yaptığını ancak kız arkadaşının talebi üzerine istifa ettiğini belirtti. 

Karslı'nın uzman çavuşluğu bırakmasının ardından tavırlarında değişiklik olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu anlatan H.K, Vedat Daştan'ın haftanın 4-5 günü alkol aldığını ve yeğenini yaklaşık 7 ay boyunca tahrik ettiğini öne sürdü.

Karslı'nın dayısına saygı duyan biri olduğunu söyleyen H.K, sanığın Erzurum'daki dayısının, Vedat Daştan'ın cep telefonuna "Emrullah senin namusuna küfrediyor." yazılı mesaj gönderdiğini duyduğunu anlattı.

H.K, "Emrullah, dayıları ve teyzesine saygı duyan biriydi. Dayısına küfrettiğini hiç duymadım. Emrullah bir gün göreve giderken dayısının arabayı üzerine sürdüğünü bana anlattı. Dayısı, buna benzer tahrikleri 6-7 ay boyunca devam ettirdi. Emrullah, ağır küfürlere rağmen dayısına hiç saygısızlık yapmıyordu. Sonra da bu üzücü olay gerçekleşti." beyanında bulundu. 

İddia makamının tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönündeki mütalaasının ardından söz alan Karslı, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Karslı'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAY

Karabağlar ilçesinde 17 Kasım 2018'de İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde gece bekçisi olarak görev yapan Emrullah Karslı, tartıştığı dayısı Vedat Daştan'ı (36) beylik tabancasıyla öldürmüştü.

Karslı hakkında "kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.