Dolar 32,5681
%0.09
Euro 35,0013
%0.5
Altın 2.429,550
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dayanç müzikle yine farkındalık yaratacak!

Dayanç müzikle yine farkındalık yaratacak!

İzmir’de ülke çapında sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken müzik eğitmeni Muharrem Dayanç, bu kez Suriye’de iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocukları hayata bağlamak amacıyla önemli bir projeye imza atacak. Dayanç bu kez Suriyeli çocukların durumuna dikkat çekecek

  • Ege Postası
  • 24.10.2016 - 12:51

EGE POSTASI - İzmir’de toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik sosyal sorumluluk  projeleriyle dikkat çeken müzik eğitmeni Muharrem Dayanç, ülke çapında ses getirecek yeni bir çalışmaya imza atacak.

Lösemi tedavisi gören çocuklar, engelli çocuklar ve ıslahevinde kalan çocuklar için yaptığı müzik projeleriyle alkış alan Dayanç son olarak İzmir’de şiddete uğramış kadınları ülke genelinde tanınan kadınlarla birlikte ‘Notalar Şiddete Karşı ’ projesiyle aynı sahnede bir araya getirmişti.

Dayanç bu kez Suriye’de iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocukları hayata bağlamak amacıyla önemli bir projeye imza atacak.

BESTELERLE UMUDA YOLCULUK

 “Bestelerle Umuda Yolculuk” adını taşıyan projesiyle Dayanç  20 Suriyeli çocuğu koroda bir araya getirecek. Piyano ve gitar eğitimi alacak olan çocuklar dünyaca ünlü sanatçılarla birlikte Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde  konser verecek. Projenin çözüm ortağı UNICEF olduğu için konser ulusal boyut taşıyacak. 

CHP’DEN TAM DESTEK

CHP’de siyaset yapan Dayanç’a projede en büyük desteği veren isimler CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Zeynep Altıok… Geçmiş dönemde CHP’den meclis üyeliği de yapan Dayanç projeyi CHP Lideri’ne sundu. Kılıçdaroğlu projeyi çok beğenirken, konsere eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte katılacağını söyledi.

BENİ İKİ OLAY ÇOK ETKİLEDİ

Proje hakkında bilgi veren Dayanç, “Projenin oluşmasında beni iki olay etkiledi.  Umuda yolculuk yaparken teknenin batması sonucu hayatını kaybeden ve cansız bedeni kıyıya vuran Aylan bebek ile Kemeraltı’nda seyyar satıcıdan dayak yiyen Suriyeli çocuğun durumu tüm dünyayı olduğu gibi beni de çok mutsuz etti. Savaştan kaçıp kentte sığınan çocukların durumuna dikkat çekmek adına bu projeyi oluşturduk. Suriyeli çocukların kentte bizlerle bir arada yaşamasını müziği kullanarak sağlamak istiyorum.  Onları müzikle sosyalleştirmek istiyoruz.  Projenin Türkiye’de ve Dünya’da bir örneği yok. Bunun örnek olacağını umut ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.