Dolar 32,4643
%-0.07
Euro 34,8355
%-0.39
Altın 2.446,990
%0.44
Bist-100 9.878,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dayanç: Halkın içinde bir başkan olacağım

Dayanç: Halkın içinde bir başkan olacağım

Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Muharrem Dayanç Radyo Egepostası ve TV35’in ortak yayınında Refik Pak’ın sorularını yanıtladı. Dayanç belediye başkanı olarak seçilmesi durumunda CHP rozetini çıkaracağını ve tüm Balçova’yı kucaklayan bir başkan olacağını söyledi. CHP'li Dayanç, projelerini ve hayallerini anlattı

  • Ege Postası
  • 12.12.2018 - 13:22

Hazırlayan: Meltem Suat/EGEPOSTASI- Seçime Doğru programında projelerini anlatan CHP Balçova Belediye Başkan aday adayı Muharrem Dayanç Balçova’yı kültür-sanat kenti haline getirmek istediğini belirtti.

Muharrem Dayanç programda Balçova’nın marka şehir haline gelebilmesi için ilçedeki jeotermal enerji kaynaklarının bulunmaz bir velinimet olduğunu belirterek, ilçede sporcu yaralanmaları tedavi merkezi yapmak istediğini söyledi. Dayanç "Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ya da yurtdışından insanlar tedavi için Balçovaya gelmeli. Yapacağımız marka şehirle bunu sağlayabiliriz. Kaplıca sularıyla sporcuların yaralanmalarını tedavi edeceğimiz bir tedavi merkezi yapabiliriz  Bayan voleybol takımı gelebilir. İzmir’in Göztepe, Altınordu gibi önmeli kulüpleri var. Onların tedavilerine yönelik kuracağımız tesisle burayı bir çekim merkezi haline getirebiliriz" dedi.

Programın Satırbaşları:

Ben kültür sanat adamıyım. İş dünyasının dışında da bir kültür sanat adamıyım. Balçova'nın bir kültür sanat kenti haline gelmesi ihtiyacının olduğunu görüyorum. Çünkü şehirleşmesini tamamlamış, sosyo ekonomik yapısı belirli bir seviyenin üstünde. İnsanların huzur içinde yaşadığı bir yer Balçova. Şirin bir ilçe. Burda halkın ve toplumun isteklerine de çok uygun Balçova. Ben bir kültür sanat kenti haline getirmek istiyorum. Böyle bir hayalim var. Tabii bunlar yapılırken belediyecilik işlemleri askıya alınmayacak. Bu marka şehir yaratmak için, sporcu yaralanmaları tedavi merkezi dışında orada bir kültür sanat kenti yaratmak istiyorum.Düşünsenize Fazıl Say’ların, İdil Biret’lerin geldiği bir sanat merkezi. Oradan bir başarı hikayesi yaratabiliriz.

‘’Kentler sadece betonlaşmaya dayalı bir zihniyetle yönetilemez’’

Kentler sadece betonlaşmaya dayalı bir zihniyetle yönetilemez. Ben kültür sanat kenti derken bunu kastediyorum. Eskişehir bunun için güzel bir örnek. O yüzden mevcut belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. Çok değerli katkıları ve çalışmaları oldu. Ben her çıktığım televizyon programında sayın Mehmet Ali Çalkaya’ya teşekkür ediyorum. Biz artık bayrağı ondan devralmak istiyoruz. Daha iyi yerlere taşımak istiyoruz. Çünkü bunun için gerekli heyecan ve dinamizmi kendimizde buluyoruz.

Ben ilçemizi kültür sanat kentine çevirmek istiyorum. Çocukların özgürce tiyatro oynayabilecekleri bir kültür sanat kenti. Onun dışında sanat müziği koroları olmalı. Bir oda orkestrası kurmak istiyorum. Balçova oda orkestrası. Mutlaka belediye başkan olursam hayata ilk geçireceğim projelerden bir tanesidir. Balçova'ya yakışır bir oda orkestrası. Yeni yapacağımız kültür sanat merkezinde akşamları Balçova’da yaşayan insanlara konserler verecek.

‘’Nitelikli Kadrolar Kurmalıyız’’

Sayın Cumhurbaşka'nın İstanbul Büyükşehir belediye başkanıyken kurduğu kadrolarla ülke yönetiliyor. Bence nitelikli kadrolar yaratmak adına Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu yerel seçimlerde gençleri, kadınları, vizyonu olan kişileri değerlendirmesi lazım. Hep söylediğim bir şey var. Bir başarı hikayesi yaratacaksak nitelikli kadrolarla gerçekleşecek bir şey bu.

‘’Balçova’ya Müzik Atölyesi’’

Şimdi müzik aleti almak için Çankaya’ya ya da İstanbul’a gidiyorsunuz. Neden Balçova’dan alınmasın. Benim kafamdaki atölye büyük bir şey. Fabrika gibi çalışacak, her türlü müzik aletini üretecek ve aynı zamanda belediyeye gelir getirecek. Onun yanında da belirli üniversitelerin çalgı yapım ustalarımız var. Şu anki koşullarda hepsinin atölye yapması mümkün değil, biz onlara destek olacağız. Bir belediye düşünün müzik aletleri yapıyor, oda orkestrası kuruyor. Kültür ve sanat insanların bakış açısını değiştirecek. Benim neden böyle bir projem var. Özellikle son cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle devlet tiyatroları lağvedildi. Önemli sanatçılarımızın konserleri yasaklandı. Tam da bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerelde iktidar olduğu bölgelerde kadına, çocuğa ve kültür sanata yönelmesi lazım.  Ben betonlaşma yerine, toplumun hepsini kucaklayacak kültürel sanatsal faaliyetlerle bir belediye başkanı olmak istiyorum.

‘’Topluma Umudu Çocuklar Üstünden yayacağım’’

Toplumda bir umut yaratacaksam bunu umuda en çok ihtiyacı olan çocuklar üzerinden yaratabiliriz. Cezaevindeki çocuklar olabilir, lösemili çocuklar olabilir, engelli çocuklar olabilir. Ben bir müzik eğitmeni olarak elimden geldiğince taşın altına elimi sokmaya çalıştım. Bu toplumsal farkındalığı yaratmaya çalıştım. Çünkü bir çocuğu yetiştirmekle başlıyor herşey. Toplumun ötekileştirdiği çocuklar bunlar. Biz o çocuklara umut olmaya çalıştık. Bunları yapabilmeniz için siyasetçi olmaya gerek yok. Toplumsal duyarlılığı sağlayın yeter. En güzel siyaset bu. Ben siyaset anlayışımı insana dokunan bir anlayış kılmaya çalışıyorum. O yüzden çocuklar ve kadınlar. Biz bugüne kadar müziğin ve sanatın evrensel dilini kullanarak bir şeyler yapmaya çalıştık. Biz ötekileştirmiş çocukları topluma kazandırmak için çalıştık. Kadına karşı şiddetle mücadele için koro kurduk. O farkındalığı, 'Kıyafetime karışamazsın' defilesiyle daha farklı bir mecraya çektik. İngiltere’de Londra Kadın Platformu, Londra ve Seferihisar belediyesinin desteğiyle bir farkındalık protokolü yaptık.

‘’Tüm Balçova’yı kucaklamak istiyorum’

Ben geçen dönem Balçova Belediye Meclis üyeliği yaptım. Belediye nasıl yönetilir biliyorum. O yüzden Balçova için hayal kurdum ve dedim ki bu sosyal projeleri artık Balçova için yapmak istiyorum. Kamunun gücüyle yapmak istiyorum. Bunları yaparken de tüm Balçova’yı kucaklamak istiyorum. Ben buraya CHP rozetiyle geldim ancak belediye başkanı olduğumda bu rozeti çıkaracağım ve tüm Balçova'yı kucaklayacağım. Balçova’da cemevi önemli bir sorun çünkü Alevi yurttaşların yoğun yaşadığı bir bölge. Taziye evi yapmak istiyorum çünkü doğulu vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak istiyorum. Doğu bölgesinde artık her mahallede bir taziye evi var. Balçova Belediyesinde de ilk yapacağımız projelerden biri olacak bu. Toplumun ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamamız lazım. Ben halka dokunan halkın içinden bir belediye başkanı olmak istiyorum.

‘’Esnafın problemlerini çözeceğim’’

Esnafın şu an en önemli sorunu ekonomik kriz. Balçova esnafının en büyük problemlerinden biri de Ata caddesinde trafiğinin tek yön olması. Belediye başkanı olduğumda bu caddeyi tekrar çift yön trafiğe açacağım ki esnaf da rahat bir nefes alsın. Çevreyoluna çıkan bir yol var orası da tek yön olduğu için trafik tıkanıyor. O yolları çif yön olarak trafiğe açacağız.

‘’Kentlilik bilinci gerekiyor’’

Ben Avrupa’nın tüm kentlerini gezdim orada AVM'ler şehir dışında. Buna devletin müdahele etmesi lazım. Kentlilik bilinci gerekiyor. Kent merkezine arabayla gidilmemeli. Bu kentte yaşayan vatandaşların bilinciyle ilgili bir şey.

‘’Öğrencilerle birlikte kenti yöneteceğim’’

Öğrencileri yönetime daha çok çekeceğiz. İlçemiz üniversite öğrencilerinin yoğun yaşadığı bir yer. Bana belediyeye nasıl kaynak yaratacaksın diye soruyorlar. Avrupa Birliği'yle projeler yapacağım. Yarışmalar düzenleyeceğim. Öğrencilerle birlikte kenti yönetmek istiyorum. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.