Dolar 32,4827
%-0.18
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.432,910
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Datça'da plajlar boş kaldı

Datça'da plajlar boş kaldı

Muğla'nın Datça ilçesindeki plajlar, tatilcilerin cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi için yaşadıkları yerlere dönmesiyle boş kaldı.

  • Ege Postası
  • 24.06.2018 - 13:02

Datça Belediyesi tarafından bir süre önce sosyal medya üzerinden yapılan '24 Haziran'da plajlar bakımda, siz en iyisi seçimden sonra gelin' yazılı esprili oy kullanma çağrısı karşılık buldu. İlçe merkezindeki plajlar, seçim günü boş kaldı. Sandık başlarında ise uzun kuyruklar oluştu.

Datça'da yaşamını sürdüren, 5 çocuk, 8 torun, 5 de torun çocuğu sahibi Dursune Karataş (96), oyunu kullanmak üzere tekerlekli sandalyeyle sandık başına geldi. Kuyrukta bekleyenlerin sıralarını verdiği Dursune Karataş, kızı Pakize Ergin (63) ile kabine girip, oy kullandı. Oyunu verdikten sonra konuşan Dursune Karataş, "Ben cumhuriyete sahip çıktım" dedi. Annesiyle oy kullanmaya gelen Pakize Ergin ise "Annem hiçbir seçimi kaçırmadı. Her zaman oyunu kullandı" dedi. (DHA)

Kuşadası'nda turistlerin seçim şaşkınlığı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, 1 gün önce yer bulamadıkları plajları bomboş gören turistler, seçim nedeniyle içki satışı yasağı olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı. 

Kuşadası'nda tatil yapan yabancı turistler, cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi nedeniyle oturdukları kafe ve restoranlarda içki satışının yasak olduğunu öğrenince şaşırdı. Seçimler nedeniyle uygulanan yasakları bilmeyen turistlerden kimi duruma tepki gösterirken, kimi de anlayışla karşıladı. Yasak nedeniyle turistler, meşrubat, meyve suyu ve kahve içti.

Şehir merkezinde kafe işleten Yılmaz Karakan, "Türkler yasağı biliyor ama yabancılar bilmiyor. Bir anlam veremiyorlar. İlk defa gelen turistler, 'İçki yok' cevabını alınca kalkıp, gidiyor. Yasağın sadece bu restoranda olmadığını, Türkiye'nin genelinde olduğunu söylüyoruz. Anlayışla karşılayan da var karşılamayan da. Ama biz elimizden geldiğinde anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

PLAJLAR TURİSTLERE KALDI

Kuşadası plajları ise seçim günü yabancı turistlere kaldı. Şehir dışından tatil için gelen yerli tatilcilerin tamamı dönerken, oy verme işlemi nedeniyle Kuşadası'nın yerlileri de denize gitmeyince ünlü plajlar boş kaldı. Dün kalabalık nedeniyle adım atamadıkları plajlarda neredeyse Türk görmeyen yabancı tatilciler, denizin ve güneşin keyfini çıkardı. Kadınlardenizi, halk plajları, şehir merkezinden Güzelçamlı Mahallesi'ne kadar uzanan yaklaşık 20 kilometrelik kumsalın tamamında aynı manzara gözlendi. (DHA)

TATİLE BİR GÜNLÜK SEÇİM ARASI

İzmir'in Çeşme ilçesinde seçim dolasıyla plajlar sakin sakin bir gün geçirdi. Plaj terliği, havlusu ve şortuyla oy kullanan vatandaşlar, deniz keyfini ise bir günlüğüne erteledi.

Türkiye'nin önde gelen tatil beldelerinden Çeşme’de plajlar ve oteller seçim dolayısıyla boş kaldı.

İzmir'in turistik ilçesi Çeşme ilçesinde de vatandaşlar erken saatlerden itibaren sandık başına gitti.

Plaj terliği, havlusu ve şortuyla oy kullanan vatandaşlar, deniz keyfini ise bir günlüğüne erteledi.

İlçenin önemli plajlarından Ilıca, sezonun en sakin günlerinden birini geçirdi. Diğer plajlarda ise şezlonglar boş kaldı.

İlçedeki otellerde ise ağırlıklı olarak yabancı turistler konakladı.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, seçim nedeniyle ilçedeki bütün plajların boş olduğunu söyledi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir ise seçim dolasıyla hem otellerin hem de ilçenin turizm anlamında en sakin günlerinden birini geçirdiğini dile getirdi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.