Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Danışma kurulunda eski ilçe sekreterinden buz kestiren konuşma! O paralara ne oldu'

Danışma kurulunda eski ilçe sekreterinden buz kestiren konuşma! O paralara ne oldu'

Çiğli İlçe Danışma Kurulu toplantısına ‘Genel Merkez paraları’ ve ‘Meclis üyelerinin liyakatı’ tartışmalarının damga vurduğu ortaya çıktı. Danışma kurulunda buz kestiren konuşma

  • Ege Postası
  • 06.08.2019 - 16:29

EGEPOSTASI - Geçtiğimiz hafta Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen CHP Çiğli İlçe Danışma Kurulu’nda ‘Meclis üyelerinin likayatı’ ve ‘Seçim için kullanılmak üzere Genel Merkez’in gönderdiği para’ konularının tartışıldığı ortaya çıktı. Basın mensuplarının alınmadığı ve parti üyelerinin görüntü alınmasına izin verilmediği danışma kurulu toplantısında CHP Çiğli İlçe eski Sekreteri Ali Özbalık’ın konuşması sırasında salonun adeta buz kestiği ve kimsenin o sorulara yanıt vermediği öne sürüldü.

31 Mart seçimleri öncesi Utku Gümrükçü ve Ali Rıza Koçer’le birlikte hareket eden Ali Özbalık’ın, danışma kurulu toplantısında kürsüde yaptığı konuşmada isim vermeden üstü kapalı olarak bu ikiliye yoğun eleştirilerde bulundu.

Özbalık’ın Hasan Aslan’ın aldığı oy oranı ile Utku Gümrükçü’nün oy oranını karşılaştırarak yaptığı eleştiri salonda sessizliğe neden oldu. Özbalık meclis üyelerinin belirlenme yöntemi üzerinden yaptığı eleştiride ise "2014 yılına Hasan Başkanın oy oranı ile belediye meclis üyeliği oy oranları arasında yüzde 1 fark vardı. Şimdiye baktığımızda ittifaka rağmen aynı oy farkı yüzde 4. Bu farkın daha fazla olması lazımdı” diyerek meclis üyesi listelerinin yetersiz olduğunu belirtti, liyakat eksikliği eleştirisi yaptı. Meclis üyelerinin 2-3 kişi tarafından tamamen eş, dost, akraba kontenjanından sıralamaya konulduğunu belirten Özbalık, CHP Genel Merkezi’nden, ilçe başkanlığına gelen seçim paralarını da sordu.

Özbalık’ın "Seçimlerde kullanılmak üzere Genel Merkez ve İl Başkanlığı’ndan CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’na gönderilen paralara ne oldu'’ sorusu salonun buz kesmesine neden olduğu ifade edildi.

Özbalık’ın "Bu soruyu sorduğumuzda, ‘Bize güvenmiyor musunuz'’ yanıtını alıyoruz. Ben bu paralara ne oldu öğrenmek istiyorum. Biraz şeffaf olun" eleştirisiyle konuşmasını bitirirken toplantıda hazır bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in yanı sıra CHP Çiğli Hasan Mert Özcan'ın, Özbalık'ın konuşmasını adeta yok saydığı ve hiçbir yanıt vermediği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.