Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dalyan Aşk Festivali Çeşme'de renkli başladı

Dalyan Aşk Festivali Çeşme'de renkli başladı

İzmir'in Çeşme ilçesinde, bu yıl ikincisi düzenlenen Dalyan Aşk Festivalinin birinci gününde barış ve sevgi çağrısı yapıldı.

  • Ege Postası
  • 22.10.2016 - 18:12

İZMİR - Çeşme ilçesinde, Dalyan Aşk Festivalinin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Dalyan Mahallesindeki festivalin ilk günü, kortej yürüyüşü ile başladı. Dalyan Mahallesinde Bloco Entrudo Orkestrası eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüne, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve eşi Semra Dalgıç, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş, boyunlarında sevgi çelenkleri ve ellerinde kırmızı güllerle katıldılar. Kortej yürüyüşü sırasında Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç vatandaşlara ve esnafa kırmızı gül dağıttı.


Esnafın ve vatandaşların alkışlarıyla eşlik ettikleri kortej yürüyüşünün ardından, el emeği ürünlerin satıldığı stantlarda gezildi. Burada çocukları yanına alarak bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, aşk sözcüğünün bu yıl çok daha önemli olduğunu vurgulayarak, "Dünyada yaşadığımız sıkıntılar, savaşlar, terör, sivil, asker ve polis yitirdiğimiz canların olduğu bir ortamda Dalyan Aşk Festivalini yapıyoruz. O nedenle bu festival çok önemli. Onun için inadına barış, inadına özgürlük, inadına sevgi, inadına dostluk diyoruz. Bunu bütün vatandaşlarımızın haykırmasını istiyorum. Dalyan Aşk Festivalinde 2 gün boyunca gerçekten eğleneceğiz. Etkinlikler gün boyunca devam edecek. Sizlerden bir tek ricam var; dostluk, sevgi, kucaklaşma, el ele olmayı birbirinizden esirgemeyin. Ele ele tutuşma, sadece iki karşı cinsin el ele tutuşması değildir. Babanın, ağabeyin, kardeşin, amcanın, hepsiyle aynı sevgi dolu duyguların yaşanması gerekir. Bu duygularla herkese iyi eğlenceler diliyorum. 2. Dalyan Aşk Festivalimiz, çığ gibi büyüyecek ve onuncu, on beşinci yıllarında sağlık içinde hep beraber kutlamış olacağız" diye konuştu.


Konuşmanın ardından vatandaşlara dağıtılan kalp şeklindeki uçan balonlar, sevgi, barış ve aşk dilekleriyle gökyüzüne salındı. Bloco Entrudo Orkestrası da, stantların arasında dolaşarak yaptığı gösteri ve çaldıkları ezgiler ile vatandaşlar tarafından coşku ile izlendi. Etkinlikler kapsamında, Evrim Özkaynak ve Zafer Çebi Orkestrası katılımcılara bir dinleti sunacak. Festivalin ikinci gününde ise saat 15.00'de, Aşkım Kapışmak ve Aynur Tartan'ın kalbin anahtarı kavram sohbetleri, saat 17.00'de İzmir Devlet Opera ve Bale Dansçılarının vals gösterisi gerçekleştirilecek. Festival, 19.00'da ise Muhittin Yıldız ve Sunshine Band Orkestrasının müzik dinletisiyle sona erecek. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.