Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dağ-taş İbrahim'i arıyorlar

Dağ-taş İbrahim'i arıyorlar

İzmir’in Aliağa ilçesinde, evinin önünde oynayan altı yaşındaki zihinsel çocuk kayboldu. Kayıplara karışan çocuğu bulmak için mahalle halkıyla jandarma ekibi alarma geçti.  İlçe ayağa kalktı

  • Ege Postası
  • 05.05.2016 - 09:50

İbrahim Akçay isimli zihinsel engelli çocuk dün saat 18.00 sıralarında Karakuzu mahallesinde (köyü) dedesi ile birlikte yaşadığı evden sokakta oyun oynamak için çıktı. Bir süre evin önünde oynayan çocuğu göremeyen dedesi Halil İbrahim Akçay mahalle bakkalına gittiğini zannetti. Bir süre daha bekleyen dede Akçay, mahallede çocuğu aramaya başladı. Çocuğu bulamayan dede, durumu muhtara bildirerek jandarma karakoluna kayıp başvurusu yaptı.

Olayın haber verilmesi üzerine jandarma, köylüler, AFAD kurtarma ekipleri ile Aliağa belediyesinden gelen eğitimli köpekle çocuğun en son görüldüğü nokta olan Sekilligöl çevresi, ormanlık ve dağlık alanda arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Dede Halil İbrahim Akçay

AFAD VE JANDARMA EKİBİ ALARMDA
Başvurunun ardından çok sayıda ekip olay yerine sevk edildi. Toplam 100 kişi, 6 yaşındaki İbrahim'i her yerde aramaya başladı. Havadan destekli aramalar sabaha kadar sürdü; ama İbrahim'in izine rastlanılamadı. Aramalara, Aliağa Belediyesinden gelen eğitimli köpeklerle devam edilirken, ekipler ormanlık alana doğru yoğunlaştı. İbrahim'in anne ve babasının ayrı yaşadığı, bu nedenle dedesinin yanında kaldığı belirtildi.
 Çocuğun yakınları endişe içerisinde olduklarını belirtti. Mahalle muhtarı Mehmet Yamaner de, yetkililer ile çocuğun bir an önce bulunması için herkesin büyük bir çaba içerisinde olduğunu söyledi. Yamaner, temennilerinin çocuğun sağlıklı bir şekilde bulunması olduğunu sözlerine ekledi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.