Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dağ: Gençler CHP'den kopuyor!

Dağ: Gençler CHP'den kopuyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Yaptığımız araştırmalarda, gençler bir partiden kopuyorsa koptuğu parti CHP, bunu çok net görüyoruz. Hem 18-24, hem de 24-30 yaş gençlerde birinci partiyiz" dedi. AK Parti İzmir'de 'genç' buluşma

  • Ege Postası
  • 09.12.2017 - 17:06

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Gençler AK Parti'den ayrılıyor" iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Yaptığımız araştırmalarda, gençler bir partiden kopuyorsa koptuğu parti CHP, bunu çok net görüyoruz. Biz gençlerde hem 18-24, hem 24-30 yaş gençlerde birinci partiyiz." dedi. 

Dağ, partisinin İl Gençlik Kolları üyeleri ve mahalle temsilcileriyle İzmir İl Başkanlığında bir araya geldi. 

Kendisinin de partide Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığını anımsatan Dağ, gençlik kollarının siyasetin okulu olduğunu ve burada büyük tecrübe kazanıldığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her seçimde başarılı olmasının ardında tecrübelerinin bulunduğunu dile getiren Dağ, Erdoğan'ın ayrıca doğru zamanda haklı tepkisini ortaya koyan bir lider olduğunu dile getirdi.

Dağ, "Kudüs konusunda Amerika Birleşik Devletleri'ni dahi yalnız bırakacak pozisyona getirmişsek işte bu duruşu ve yeri doğru zamanda anlamak, hissetmek, duruş sergilemektir. Dünyadaki birkaç ülke dışında ABD'nin bu kararını destekleyen ülke kalmadı. İlk tepki Türkiye'den çıktı, işte liderlik dediğiniz, yön verme dediğiniz, yol verme dediğiniz nokta burada ortaya çıkmıştır." diye konuştu. 

AK Parti'de siyaset yapıyor olmanın, en önemli gururlardan birisi olduğunu belirten Dağ, bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu tarihin göstereceğini dile getirdi.

"Genç, Kılıçdaroğlu'nun mu Erdoğan'ın mı peşinden koşar"

Dağ, bazı kişilerin "Gençler AK Parti'den kopuyor" iddiasında bulunduğunu hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunu 2008'de ben il başkanıyken de söylüyorlardı. Bugün 10 sene geçti hala söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Bakın ben Ar-Ge Başkanıyım bu araştırmaları biz yapıyoruz. Yaptığımız bu araştırmalarda, gençler bir partiden kopuyorsa koptuğu parti CHP, bunu çok net görüyoruz. Hem 18-24, hem 24-30 yaş gençlerde birinci partiyiz ve en yakın partiye 3 katı fark atmışız. Ama MHP ve HDP'de de kendi oylarının birkaç puan üstünde almış olduğu bir oy oranını da görüyoruz. Ama CHP'de kendi diğer yaşlarda almış olduğu oydan 5 ila 10 puan daha az oy aldığını görüyoruz. Bir genç Kemal Kılıçdaroğlu'nun mu peşinden koşar Recep Tayyip Erdoğan'ın mı peşinden koşar, arada çok büyük fark var."

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ise Mahalle Başkanları Toplantısı'nı Türkiye'nin her yerinde gerçekleştirdiklerini belirterek, mahalle teşkilatlarının güçlü olduğu yerlerde aldıkları oy oranlarının da yüksek olduğunu ifade etti. 

İzmir'de de güçlü bir teşkilatlanma gerçekleştireceklerini aktaran Ecertaş, bu toplantıları sürdüreceklerini kaydetti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise "Kudüs'teki ben yaptım oldu" anlayışını kabul etmeyeceklerini belirterek, oradaki mazlumların sıkıntılarını giderecek kadroların AK Parti'de olduğunu belirtti. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.